Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leger: drie sinds 7 oktober vermiste Israëli's gegijzeld in Gaza

Leger: drie sinds 7 oktober vermiste Israëli's gegijzeld in Gaza

TEL AVIV (ANP/AFP) - Drie Israëliërs die sinds de aanval van Hamas op 7 oktober vermist zijn, zitten als gijzelaars vast in de Gazastrook. Dat meldt het Israëlische leger (IDF) donderdag. "Drie burgers die tot nu toe vermist zijn, zijn geïdentificeerd als gijzelaars en hun families zijn geïnformeerd", aldus legerwoordvoerder Daniel Hagari.

Volgens cijfers van de Israëlische autoriteiten komt het aantal gijzelaars in Gaza daarmee op 132.

Meer uit Buitenland

Vier Palestijnen gedood op Westelijke Jordaanoever

KFAR NAIMA (ANP) - Het Israëlische leger heeft maandag in Kfar Naima op de bezette Westelijke Jordaanoever vier Palestijnen gedood, aldus de Palestijnse Autoriteit, die het gebied bestuurt. Een van de Palestijnen had volgens de Israëlische militairen brand gesticht en de vier probeerden te vluchten in een auto.

3 uur geleden
Toegang tot haven Baltimore in VS hersteld

WASHINGTON (ANP) - De toegang tot de haven van Baltimore in de Verenigde Staten is weer helemaal hersteld. Er is 50.000 ton puin verwijderd, sinds op 26 maart een vrachtschip tegen een steunkolom van de brug nabij de haven botste.

4 uur geleden
Palestijnse president Abbas verwelkomt resolutie Veiligheidsraad

RAMALLAH (ANP) - De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft maandagavond laat de resolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties over een staakt-het-vuren in Gaza verwelkomd. Hij omschreef de resolutie als "een pas in de goede richting om een eind te maken aan de oorlog van genocide die gaande is tegen ons volk in de Gazastrook", aldus een bericht dat verspreid werd door het Palestijnse persbureau WAFA.

5 uur geleden
Ollongren brengt laatste bezoek aan Oekraïne als minister

DEN HAAG (ANP) - Defensieminister Kajsa Ollongren is maandag in het geheim afgereisd naar Kyiv om daar te praten met de Oekraïense premier Denys Shmyhal. Het is waarschijnlijk het laatste werkbezoek van de demissionaire bewindsvrouw aan het land, omdat binnenkort een nieuw kabinet aantreedt met Dick Schoof als premier.

9 uur geleden
VN-Veiligheidsraad steunt Amerikaanse oproep bestand Gazastrook

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties steunt het door de Verenigde Staten gepresenteerde plan voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en de vrijlating van gijzelaars in de Gazastrook. Veertien van de vijftien leden van de raad schaarden zich achter de Amerikaanse oproep aan Hamas en Israël. Rusland onthield zich van stemming.

9 uur geleden
Onderzoek seksueel geweld Britse kostschool na klacht broer Diana

LONDEN (ANP/AFP) - De Britse politie onderzoekt beschuldigingen van seksueel geweld bij kinderen, onder wie de broer van wijlen prinses Diana, in de jaren 70 op een kostschool in Engeland. Deze broer, Charles Spencer, zei in het boek A Very Private School dat hij het slachtoffer was van seksueel geweld en lijfstraffen op het internaat Maidwell Hall.

10 uur geleden
EK-fanzones Berlijn weren Palestijnse en Israëlische vlaggen

BERLIJN (ANP/DPA) - Voetbalsupporters mogen geen Palestijnse en Israëlische vlaggen meenemen naar de EK-fanzones in Berlijn. De organisatie meldt dat alleen vlaggen van de 24 deelnemende landen aan het voetbaltoernooi zijn toegestaan.

12 uur geleden