Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Laurens Simonse reikt Pioniersprijs uit

Laurens Simonse reikt Pioniersprijs uit

MIDDELBURG - Laurens Simonse, de Zeeuwse oprichter van Team Rockstars IT, reikt op zaterdag 8 februari in de Middelburg de Zeeuwse Pioniersprijs uit.

Stichting de Zeeuwse Connectie organiseert de uitreiking jaarlijks om aandacht te vragen voor de vele bijzondere organisaties en initiatieven die Zeeland rijk is. Ook wil ze hiermee Zeeuwen van buiten de provincie even terughalen naar hun geboortegrond.

Dit jaar wordt de Zeeuwse Pioniersprijs voor de zevende keer uitgereikt. ‘In Zeeland zijn we veel te bescheiden over onze mooie initiatieven en bedrijven’, stelt de stichting. Met de prijs wil ze de provincie promoten.

Discussie

Dit jaar overhandigt Zeeuws-Vlaming Laurens Simonse de Pioniersprijs aan de winnaar. Die krijgt een cheque van 5.000 euro en een kunstwerk. Tijdens de uitreiking vertelt Simonse over zijn carrière, zijn Zeeuwse achtergrond en zijn visie op ondernemen. ‘Met de aanwezigen wordt ook gediscussieerd over hoe we de regio nog aantrekkelijker kunnen maken voor die werknemers die Zeeland zo hard nodig heeft.’

Stemmen

Het publiek kan nog tot donderdag 23 januari kandidaten aanmelden voor de Zeeuwse PioniersPrijs, via www.zeeuwsepioniersprijs.nl. De jury kiest vijf finalisten, op wie het publiek ook weer kan stemmen. De prijsuitreiking vindt plaats in het Abdijcomplex in Middelburg.

Meer uit Middelburg

Donderdag 6 juni speeddaten met VSBfonds in de ZB

MIDDELBURG - Heb jij een mooi project of idee dat mensen helpt om zich te ontwikkelen of dat zorgt voor meer samenhang in je buurt? En ben je op zoek naar financiering voor dit project? Op donderdag 6 juni van 10:30-16:00 zijn adviseurs van VSBfonds aanwezig in de ZB in Middelburg, om met initiatiefnemers uit Zeeland in gesprek te gaan.

1 uur geleden
CSW theatervoorstelling in de schouwburg van Middelburg.

MDDELBURG - Dinsdag 4 en woensdag 5 juni spelen leerlingen en docenten van alle CSW-locaties in de theatervoorstelling The Dreamer, an unusual odyssee in de schouwburg van Middelburg. 

5 uur geleden
Zeeuwen kunnen het testbericht nu ook via de NL-Alert app ontvangen

DEN HAAG - Maandag 3 juni rond 12.00 uur verstuurt de overheid een NL-Alert testbericht. Zo ervaar je hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Wanneer je het testbericht ontvangt, hoef je niets te doen. Zeeuwen die vaak dicht bij de grens zijn, kunnen het testbericht nu ook ontvangen met de NL-Alert app. 

8 uur geleden
Nieuwe regels voor toeristische verhuur woning in Middelburg

MIDDELBURG - Vanaf 1 juni 2024 is de eerste wijziging van de huisvestingsverordening van de gemeente Middelburg van kracht. Deze wijziging van de huisvestingsverordening stelt regels met betrekking tot toeristische verhuur van een woonruimte. Voor woningen die onder de huisvestingsverordening vallen geldt vanaf 1 juni een vergunningsplicht voor toeristische verhuur. Dit is om het aantal woningen in de gemeente Middelburg te beschermen tegen andere situaties dan bewoning.

22 uur geleden
Persoon in toren Lange Jan Middelburg overleden

MIDDELBURG - De persoon die vanmiddag werd gereanimeerd in de 90 meter hoge toren Lange Jan in Middelburg, is overleden. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) bekendgemaakt.Rond 11.40 uur werd een grote hulpverleningsactie op touw gezet nadat was gemeld dat in de Abdijtoren iemand onwel was geworden en moest worden gereanimeerd. Twee ambulanceteams, een traumahelikopter, een groot aantal politie-eenheden en de brandweer werden opgeroepen om te helpen.Ook het hoogtereddingsteam van de Veiligheidsregio kwam met spoed ter plaatse. Het hoogtereddingsteam voert brandweertaken uit op plekken die heel hoog zijn, heel diep zijn of in besloten ruimtes. In Nederland zijn er vier van deze teams, het Zeeuwse team rukt uit vanuit Terneuzen.Het plein bij de Onder den Toren werd vanwege de reddingsactie afgezet met linten. Uiteindelijk bleken alle inspanningen van de hulpdiensten tevergeefs: volgens de Veiligheidsregio is de patiënt in de toren overleden. Het traumateam, dat landde tussen de Zuidsingel en de Korte Noordstraat, steeg rond 13.15 uur weer op.

1 dag geleden
Melding reanimatie Abdijtoren Middelburg

MIDDELBURG - Verschillende hulpdiensten zijn dinsdag aan het einde van de ochtend opgeroepen voor een melding van een mogelijke reanimatie in de Abdijtoren aan de Onder den Toren in Middelburg.De eerste melding van de medische noodsituatie kwam rond 11.40 uur binnen. Naast de ambulancedienst zijn ook een traumahelikopter en de brandweer opgeroepen. Onder meer een hoogtereddingsteam is gealarmeerd.

1 dag geleden
'Glazen huis' op het Helmplein in Middelburg voor onderzoek naar malaria

MIDDELBURG - Van woensdag 29 t/m vrijdag 31 mei staat op het Helmplein in Middelburg een 'glazen huis'.  De landelijke studiekoepel UCSRN organiseert samen met studenten van University College Roosevelt een actie om geld in te zamelen voor het Malaria Consortium. Een goed doel dat zich inzet voor onderzoek naar malaria en een aantal andere tropische ziektes. 

1 dag geleden