Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Laurens Simonse reikt Pioniersprijs uit

Laurens Simonse reikt Pioniersprijs uit

MIDDELBURG - Laurens Simonse, de Zeeuwse oprichter van Team Rockstars IT, reikt op zaterdag 8 februari in de Middelburg de Zeeuwse Pioniersprijs uit.

Stichting de Zeeuwse Connectie organiseert de uitreiking jaarlijks om aandacht te vragen voor de vele bijzondere organisaties en initiatieven die Zeeland rijk is. Ook wil ze hiermee Zeeuwen van buiten de provincie even terughalen naar hun geboortegrond.

Dit jaar wordt de Zeeuwse Pioniersprijs voor de zevende keer uitgereikt. ‘In Zeeland zijn we veel te bescheiden over onze mooie initiatieven en bedrijven’, stelt de stichting. Met de prijs wil ze de provincie promoten.

Discussie

Dit jaar overhandigt Zeeuws-Vlaming Laurens Simonse de Pioniersprijs aan de winnaar. Die krijgt een cheque van 5.000 euro en een kunstwerk. Tijdens de uitreiking vertelt Simonse over zijn carrière, zijn Zeeuwse achtergrond en zijn visie op ondernemen. ‘Met de aanwezigen wordt ook gediscussieerd over hoe we de regio nog aantrekkelijker kunnen maken voor die werknemers die Zeeland zo hard nodig heeft.’

Stemmen

Het publiek kan nog tot donderdag 23 januari kandidaten aanmelden voor de Zeeuwse PioniersPrijs, via www.zeeuwsepioniersprijs.nl. De jury kiest vijf finalisten, op wie het publiek ook weer kan stemmen. De prijsuitreiking vindt plaats in het Abdijcomplex in Middelburg.

Meer uit Middelburg

Veerse Waarderingsonderscheiding voor mevrouw H. van Os-Koevoets uit Zoutelande

ZOUTELANDE - Vandaag reikte burgemeester F.J. Schouwenaar een Veerse Waarderingsonderscheiding uit aan mevrouw Henny van Os-Koevoets uit Zoutelande. De Veerse waarderingsonderscheiding is er voor iedereen die zicho p een bijzondere manier langdurig inzet voor de Veerse samenleving. De onderscheiding kan ook worden aangevraagd voor personen die een bijzonder initiatief hebben getoond.

1 uur geleden
Groen schoolplein voor acht nieuwe Zeeuwse scholen

GOES - De Zeeuwse scholen die zich dit jaar mogen aansluiten bij de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen zijn bekend. De scholen ontvangen een voucher om hun grijze schoolplein te verruilen voor een groene plek waar kinderen kunnen spelen, ontwikkelen en meer over de natuur leren. In totaal dienden 22 scholen uit 17 gemeentes een aanvraag in. Jaarlijks worden de vouchers aangeboden door IVN Natuureducatie, met steun van provincie Zeeland en Zeeuwse gemeenten.  

1 uur geleden
'Veere helpt elkaar' wederom een groot succes

VEERE - In 2018 startte het project ‘Veere helpt elkaar’, dat in het leven werd geroepen naar aanleiding van de wens van de Stadsraad Veere de vrijwillige zorg die mensen voor elkaar hebben prioriteit en meer aandacht te geven. Voor de praktische uitvoering hiervan werden de Commissie Welzijn Veere en Stichting Welzijn Veere in de arm genomen. Om het vragen van hulp laagdrempeliger te maken, hebben zij gezamenlijk een kaart ontworpen die inwoners achter het raam konden zetten wanneer ze achter de actie stonden en eventueel zelf hulp aan wilden bieden. Het project werd met open armen ontvangen. iIn september 2022 werd het nieuw leven ingeblazen door middel van het verspreiden van nieuwe kaarten.

1 uur geleden
Kinderkunstweek: water in de kunst

MIDDELBURG – Tijdens de Kinderkunstweek bieden galeries, kunstenaars, musea, boekhandels, bibliotheken en de centra voor kunst- en cultuureducatie activiteiten aan die buiten maar ook binnen school kunnen plaatsvinden. Op school, of in de vrije tijd. Het thema van dit jaar: Van druppel tot tsunami – Water in de kunst.

2 uur geleden
Vijfde editie Ster Omloop van Nieuwland wordt verreden op 15 april

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Op zaterdag 15 april 2023 zal de vijfde editie van de wedstrijd Ster Omloop van Nieuwland verreden worden, in en om Nieuw- en Sint Joosland. In de categorieën S/P (Starters/Plaatselijke rijders), D-categorie en de Amateurs.

2 uur geleden
Keramiek en beeldhouwen bij Kunst- en Cultuurroute

MIDDELBURG - Zondag 2 april biedt de route tussen 13.00 en 17.00 uur tal van interessante exposities en tentoonstellingen. Wandel langs de 35 deelnemende ateliers en galeries en u zult aangenaam verrast worden door hun gevarieerde aanbod. 

1 dag geleden
Wisseling in fractie CDA Middelburg

MIDDELBURG - Ronny Theune (Arnemuiden) wordt op 13 april geïnstalleerd als raadslid voor het CDA in Middelburg. Hij neemt de plek in van Simon Beijer, die vanwege privé omstandigheden besloten heeft het raadswerk neer te leggen.

2 dagen geleden