Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Krachtige orkaan aan land in Mexicaanse deelstaat Veracruz

Krachtige orkaan aan land in Mexicaanse deelstaat Veracruz

TUXPAN (ANP) - De orkaan Grace is in de Mexicaanse deelstaat Veracruz aan land gegaan met volgens plaatselijke media windsnelheden van rond de 150 kilometer per uur en met uitschieters tot 200 kilometer per uur. De wervelwind trof de kust en het zuiden van Tuxpan, 250 kilometer ten noordoosten van Mexico-Stad. Het is de tweede keer dat Grace Mexico aandoet.

Vrijdag raasde de wervelstorm over het schiereiland van Yucatán en trok vervolgens verder naar het westen. De storm veroorzaakt hevige regens en veel wateroverlast. Ze heeft boven de Golf van Mexico sinds vrijdag opnieuw aan kracht gewonnen en is na een tocht van circa 700 kilometer weer aan de Mexicaanse kust.

Afgelopen week veroorzaakte Grace als tropische storm noodweer in Haïti en Jamaica met veel wateroverlast. Het noodweer trekt naar verwachting met hevige regenbuien verder over Mexico, maar verliest daarbij snel aan kracht. Er worden wel flinke regenbuien verwacht langs de route van de storm, ook dit weekend in de hoofdstad Mexico-Stad.

Meer uit Buitenland

Frankrijk: niet juiste moment voor erkenning Palestijnse staat

PARIJS (ANP/AFP) - Het is voor Frankrijk "niet het juiste moment" om de Palestijnse staat officieel te erkennen. Dat zegt de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné in reactie op de stap van Ierland, Spanje en Noorwegen, die wel overgaan tot erkenning.

14 minuten geleden
Twintig inzittenden door turbulentie getroffen vliegtuig op IC

BANGKOK (ANP/AFP/RTR) - Twintig passagiers van het toestel van Singapore Airlines dat door ernstige turbulentie werd getroffen, liggen op de intensive care. Ze zijn verspreid over twee ziekenhuizen in Bangkok, hebben die ziekenhuizen laten weten.

34 minuten geleden
Iraanse staatsmedia: miljoenen bezoekers bij processie Raisi

TEHERAN (ANP) - Volgens het Iraanse semi-officiële staatspersbureau ISNA zijn miljoenen mensen naar Teheran gekomen voor de begrafenisprocessie van president Ebrahim Raisi. Ayatollah Ali Khamenei leidde de gebeden voor de kisten van alle acht personen die zijn omgekomen bij het helikopterongeluk van zondag.

1 uur geleden
Duits radicaal-rechts dumpt EU-lijsttrekker na vergoelijken SS

BERLIJN/BRUSSEL (ANP) - De Duitse bondgenoot van de PVV trekt zijn Europese lijsttrekker terug na vergoelijkende opmerkingen over de SS. Maximilian Krah mag, in volle verkiezingscampagne, voorlopig niet voor de partij optreden.

1 uur geleden
Palestijnse bewegingen verwelkomen erkenning Palestijnse staat

GAZA-STAD/RAMALLAH (ANP/AFP) - De Palestijnse Autoriteit en de rivaliserende beweging Hamas hebben de stap van Ierland, Noorwegen en Spanje om de Palestijnse staat te erkennen verwelkomd. Ook de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) spreekt van een "historische" beslissing.

2 uur geleden
Rusland wil grenzen in Baltische Zee verleggen

SINT-PETERSBURG (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Rusland wil de grenzen in de Baltische Zee verleggen. Het ministerie van Defensie zegt plannen te hebben om de territoriale wateren opnieuw te berekenen en het gebied daarmee uit te breiden. NAVO-landen Finland en Litouwen hebben verontwaardigd gereageerd op de voorgenomen stap.

2 uur geleden
Scheuren in meest rechtse fractie in Europees Parlement

BRUSSEL (ANP) - De radicaal-rechtse fractie in het Europees Parlement waar ook de PVV bij hoort, staat op scheuren. De belangrijkste partij in de fractie, die van de Franse Marine Le Pen, wil niet verder met het Duitse Alternative für Deutschland. Ook de Deense Volkspartij zegt AfD de wacht aan.

2 uur geleden