Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KPN voelt coronacrisis op zakelijke markt

KPN voelt coronacrisis op zakelijke markt

ROTTERDAM (ANP) - KPN had afgelopen jaar op de zakelijke markt last van de coronacrisis. Bedrijven waren door de omstandigheden terughoudender met uitgaven voor telecomdiensten. Maar daar staat tegenover dat er volgens het telecombedrijf in het loop van het jaar wel "bemoedigende ontwikkelingen" waren te zien op de markt voor consumenten.

Topman Joost Farwerck wijst erop dat het aantal mobiele abonnees de laatste tijd groei laat zien. Ook merkt hij dat het klantenbestand voor breedband stabiliseert, wat volgens hem vooral komt door de sterke inzet van KPN op glasvezel.

"We zien wel een negatieve trend in de klanttevredenheid, in zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt", geeft Farwerck aan in een verklaring. Dit heeft volgens hem verschillende oorzaken, die hij vervolgens niet bij naam noemt. "Dit heeft onze onverdeelde aandacht en we hebben aanvullende maatregelen genomen."

In totaal ging er bijna 5,3 miljard euro aan omzet in de boeken, een kleine 4 procent minder dan in 2019. Hoe groot de impact van de coronacrisis was op de cijfers is volgens KPN niet exact te zeggen. Maar de onderneming schat dat de opbrengsten uiteindelijk met zo'n 24 miljoen tot 28 miljoen euro zijn geraakt. Op de winst was de impact waarschijnlijk kleiner. KPN hoefde ook geen beroep te doen op de coronasteun van de overheid.

Onder de streep bleef uiteindelijk 561 miljoen euro over. Dat is wel wat minder dan de 614 miljoen euro winst uit 2019. Maar volgens KPN komt de afname vooral doordat in het voorgaande jaar nog werd geprofiteerd van boekwinsten op de verkoop van onderdelen. De onderneming, die afgelopen november al zijn financiƫle verwachtingen voor de komende jaren naar buiten bracht, slaagde er ook in om kostenbesparingen door te voeren.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Nikkei hard onderuit door verkoopgolf in techsector

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs ging vrijdag hard onderuit. Vooral de technologiebedrijven werden van de hand gedaan in navolging van de verkoopgolf op Wall Street, waar de techgraadmeter Nasdaq 3,5 procent inleverde. De rentezorgen staken de kop weer op door een sterke stijging van de tienjarige rente op de Amerikaanse obligatiemarkt. Eerder deze week trachtte de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell beleggers nog gerust te stellen met zijn verklaring dat de rente nog lang laag zal blijven.

32 minuten geleden
Lockdown zorgt voor recordkrimp winkeliers in non-foodsector

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers in de non-foodsector hebben in januari te maken gehad met de sterkste neergang van hun verkopen in zeker 16 jaar. Ze verkochten in de eerste volle maand waarin de harde lockdown van kracht was bijna 38 procent minder dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het gaat om de sterkste daling sinds het statistiekbureau deze cijfers in 2005 begon bij te houden.

1 uur geleden
T-Mobile breidt klantenbestand flink uit dankzij overname Simpel

DEN HAAG (ANP) - T-Mobile Nederland heeft afgelopen jaar zijn mobiele-klantenbestand, mede dankzij de overname van prijsvechter Simpel, met meer dan een vijfde uitgebreid. Naar eigen zeggen is het telecombedrijf hierdoor de grootste mobiele aanbieder van Nederland geworden. Ook lukte het om de resultaten te verbeteren, ondanks dat de onderneming vanwege de coronacrisis inkomsten uit roaming misliep.

1 uur geleden
Biden lijdt politieke nederlaag in Senaat met minimumlonen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden is er niet in geslaagd om de minimumlonen in de Verenigde Staten te verhogen als onderdeel van het nieuwe pakket met economische steunmaatregelen tegen de coronacrisis. De Senaat bepaalde dat Bidens plan in strijd is met de regels van het hogerhuis, maakte de Republikeinse senator Lindsey Graham donderdagavond (plaatselijke tijd) bekend.

3 uur geleden
Minder auto's en motoren verkocht in coronajaar

DEN HAAG (ANP) - Auto- en motorverkopers hebben flink veel last gehad van de coronacrisis. Na vijf jaar groei daalde de omzet over heel 2020 met bijna 7 procent ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bijna alle deelonderdelen van de auto- en motorsector hadden last van lockdowns en de sluiting van autofabrieken.

7 uur geleden
'Dip in huizenbouw geeft bouwonderneming financieel lucht'

AMSTERDAM (ANP) - Een dip in de huizenbouw geeft bouwondernemingen de komende jaren financieel lucht. Door dalende bouwkosten worden de marges in de bouw de komende jaren beter, voorspelt ABN AMRO in een nieuw rapport over de bouw voor de komende jaren.

7 uur geleden
Toeristische overnachtingen met 30 procent gedaald in 2020

DEN HAAG (ANP) - Het aantal toeristische overnachtingen in Nederland is vorig jaar met 30 procent afgenomen naar 86,2 miljoen door de coronacrisis. Vooral bij hotels en groepsaccommodaties was een scherpe daling te zien. Door een sterke toename van het aantal binnenlandse gasten in de zomerperiode daalde het aantal overnachtingen bij campings en huisjesterreinen minder hard, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

7 uur geleden