Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KPN klimt op groen Damrak na overnameberichten

KPN klimt op groen Damrak na overnameberichten

MSTERDAM (ANP) - Het aandeel KPN werd donderdag hoger gezet op de Amsterdamse beurs. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal bereiden twee buitenlandse investeringsfondsen een overnamebod voor op het Nederlandse telecomconcern. De Europese beurzen gingen licht vooruit. Een sterker dan verwachte stijging van de Duitse fabrieksorders in februari zorgde daarbij voor optimisme over het economische herstel. Daarnaast verwerkten beleggers nog de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve (Fed), waarin de centrale bank herhaalde dat de rente zeker tot 2023 dicht bij nul zal blijven.

KPN (plus 1,8 procent) was koploper bij de hoofdbedrijven op het Damrak. Het Zweedse EQT en het Amerikaanse Stonepeak zouden samen zo'n 12,5 miljard euro willen betalen voor KPN. De overnameprijs per aandeel zou boven de 3 euro liggen. Woensdag sloot KPN op 2,88 euro per aandeel. De laatste tijd waren er al geruchten over een mogelijke overname van KPN door de Zweedse investeerder EQT. Voor een succesvolle overname is zowel medewerking van de Nederlandse staat als van KPN zelf nodig. Topman Joost Farweck verklaarde eerder dat KPN het financieel goed voor elkaar heeft en de hulp van investeerders niet nodig heeft.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent in de plus op 712,98 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 1047,79 punten onder aanvoering van biotechnoloog Pharming (plus 1,9 procent). De beursgraadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen klommen tot 0,6 procent.

Prosus

Andere sterke stijgers in de AEX waren chipbedrijf ASMI en verlichtingsbedrijf Signify met winsten van rond 1,7 procent. Levensmiddelenconcern Unilever voerde de schaarse dalers aan met een verlies van 0,8 procent.

Prosus won 1,1 procent. De techinvesteerder heeft meegedaan aan een investeringsronde van de Noorse online supermarkt Oda ter waarde van 223 miljoen euro. Woensdag liet het bedrijf weten een belang van 2 procent in de Chinese internetgigant Tencent te verkopen voor ruim 12 miljard euro. Prosus wil dat geld gebruiken om te investeren in andere bedrijven.

Bang & Olufsen

Bang & Olufsen steeg 8 procent in Kopenhagen. De Deense maker van luxe beeld- en geluidsapparatuur profiteerde van de sterke vraag naar home entertainment tijdens de lockdowns en zag de omzet in het afgelopen kwartaal stijgen. Ook handhaafde het bedrijf zijn verwachtingen voor het gehele jaar.

De euro was 1,1887 dollar waard, tegenover 1,1890 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,7 procent tot 59,38 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent minder op 62,78 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Verfconcern AkzoNobel koploper in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel AkzoNobel werd vrijdag flink hoger gezet op de Amsterdamse beurs. Het verfconcern profiteerde van de sterke kwartaalcijfers van zijn Amerikaanse branchegenoot PPG. De Europese aandelenmarkten gingen licht vooruit. De stemming werd gesteund door een recordgroei van de Chinese economie, sterke Chinese winkelverkopen en nieuwe recordstanden op Wall Street.

17 minuten geleden
FNV: geef mensen met grensoverschrijdend werk coronatestbewijs

UTRECHT (ANP) - Zo'n 50.000 werknemers die in het grensgebied van Nederland en Duitsland wonen en werken zouden voortaan coronatestbewijzen moeten krijgen van de GGD. Die oproep doet vakbond FNV aan coronaminister Hugo de Jonge. Grensarbeiders worden volgens de bond financieel gedupeerd doordat de GGD geen testbewijzen verstrekt. Zij worden daardoor gedwongen naar commerciële bureaus te gaan voor een test. Dat kan hen duizenden euro’s kosten.

1 uur geleden
Beursdag in teken van bedrijfsresultaten en macrocijfers

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op de Amsterdamse beurs verwerken vrijdag een stroom van macrocijfers uit China, waaronder een recordgroei van de op een na grootste economie ter wereld. Daarnaast kwamen bedrijven als autofabrikant Daimler, cosmeticaconcern L'Oréal en maaltijdbezorger HelloFresh met handelsberichten. Ook verwerken de Europese markten nog de nieuwe recordstanden op Wall Street, waar de Dow-Jonesindex voor het eerst boven de 34.000 punten sloot.

1 uur geleden
Beurs Shanghai klimt na recordgroei Chinese economie

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Shanghai ging vrijdag vooruit na een stroom van macro-economische cijfers uit China. De op een na grootste economie ter wereld lijkt zich vrijwel volledig te hebben hersteld van de coronacrisis en boekte in het eerste kwartaal een recordgroei van 18,3 procent. De groei viel daarmee wel iets lager uit dan de 19 procent die economen hadden verwacht. Ook de industriële productie van het land in maart nam minder sterk toe dan gehoopt. De Chinese winkelverkopen vielen daarentegen wel hoger uit dan voorzien.

1 uur geleden
Europese autoverkopen in eerste kwartaal in de plus

BRUSSEL (ANP) - De Europese autoverkopen zijn in het eerste kwartaal hoger uitgekomen dan in de eerste drie maanden van 2020. Dat is te danken aan een flinke opleving van de verkopen vorige maand, meldt de Europese branchevereniging voor automakers ACEA. Er werden in maart meer dan een miljoen auto's op kenteken gezet.

2 uur geleden
Rechter doet uitspraak over 'misleidende' reclame Specsavers

AMSTERDAM (ANP) - Brillen- en hoorzorgketen Specsavers hoort vrijdag van de rechter of zijn reclamecampagne met onder meer pianist Wibi Soerjadi consumenten misleidt. Dat laatste vindt branchevereniging de Kwaliteitsaudiciens, die hierover een rechtszaak begon. Specsavers zou collega-audiciens in de spotjes op televisie en radio ook ten onrechte in een negatief daglicht zetten.

6 uur geleden
Britse bedrijven massaal uitgeweken naar EU vanwege brexit

LONDEN (ANP) - Meer dan vierhonderd financiële bedrijven in Groot-Brittannië hebben activiteiten, personeel en ongeveer duizend miljard pond (1,15 biljoen euro) aan activa verplaatst richting de EU, meldt de Britse denktank New Financial op basis van eigen onderzoek. "We denken dat het een onderschatting is en we verwachten dat de aantallen in de loop van de tijd zullen toenemen: we zijn pas aan het einde van het begin van de brexit", aldus de studie.

6 uur geleden