Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KPN centraal op Beursplein 5 door overnamespeculatie

KPN centraal op Beursplein 5 door overnamespeculatie

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag vooral uit naar KPN. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal bereiden twee buitenlandse investeringsfondsen een overnamebod voor op het Nederlandse telecomconcern. Beleggers verwerken daarnaast nog de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve (Fed), waarin de Amerikaanse centrale bank herhaalde dat het belangrijkste rentetarief zeker tot 2023 dicht bij nul zal blijven.

De Amsterdamse AEX-index lijkt op basis van de openingsindicatoren licht hoger te beginnen aan de nieuwe handelsdag. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters waarschijnlijk in het groen openen. De aandelenmarkten in de Aziatische regio gingen donderdag overwegend vooruit.

Het Zweedse EQT en het Amerikaanse Stonepeak zouden samen zo'n 12,5 miljard euro willen betalen voor KPN. De overnameprijs per aandeel zou daarmee boven de 3 euro uitkomen. Woensdag sloot KPN op 2,88 euro per aandeel. De laatste tijd waren er al geruchten over een mogelijke overname van KPN door de Zweedse investeerder EQT. Voor een succesvolle overname is zowel medewerking van de Nederlandse staat als van KPN zelf nodig. KPN-topman Joost Farweck verklaarde eerder dat het concern het financieel goed voor elkaar heeft en de hulp van investeerders niet nodig heeft.

Fed

Uit de notulen van de Fed bleek dat de Amerikaanse centrale bankiers tijdens de beleidsvergadering vorige maand nog geen reden zagen om aan de lopende steunmaatregelen te morrelen. Volgens de Fed kan het nog wel enige tijd duren voordat aan de voorwaarden wordt voldaan om bijvoorbeeld het omvangrijke opkoopprogramma terug te schroeven. Als voorwaarde voor het afbouwen van de steun kijkt de centrale bank onder andere naar de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Ook wordt de inflatie nauwlettend in de gaten gehouden.

De Europese beurzen sloten woensdag gemengd. De AEX-index zakte 0,5 procent tot 710,08 punten en de MidKap verloor 0,1 procent tot 1043,24 punten. De graadmeters in Parijs en Londen wonnen respectievelijk 0,1 en 0,9 procent. Frankfurt daalde 0,2 procent. Wall Street ging overwegend licht vooruit. De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 33.446,26 punten. De brede S&P 500 won 0,2 procent en bereikte een nieuw recordniveau. Techgraadmeter Nasdaq verloor 0,1 procent.

De euro was 1,1872 dollar waard, tegenover 1,1890 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,7 procent tot 59,34 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent minder op 62,74 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Verfconcern AkzoNobel koploper in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel AkzoNobel werd vrijdag flink hoger gezet op de Amsterdamse beurs. Het verfconcern profiteerde van de sterke kwartaalcijfers van zijn Amerikaanse branchegenoot PPG. De Europese aandelenmarkten gingen licht vooruit. De stemming werd gesteund door een recordgroei van de Chinese economie, sterke Chinese winkelverkopen en nieuwe recordstanden op Wall Street.

28 minuten geleden
FNV: geef mensen met grensoverschrijdend werk coronatestbewijs

UTRECHT (ANP) - Zo'n 50.000 werknemers die in het grensgebied van Nederland en Duitsland wonen en werken zouden voortaan coronatestbewijzen moeten krijgen van de GGD. Die oproep doet vakbond FNV aan coronaminister Hugo de Jonge. Grensarbeiders worden volgens de bond financieel gedupeerd doordat de GGD geen testbewijzen verstrekt. Zij worden daardoor gedwongen naar commerciële bureaus te gaan voor een test. Dat kan hen duizenden euro’s kosten.

1 uur geleden
Beursdag in teken van bedrijfsresultaten en macrocijfers

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op de Amsterdamse beurs verwerken vrijdag een stroom van macrocijfers uit China, waaronder een recordgroei van de op een na grootste economie ter wereld. Daarnaast kwamen bedrijven als autofabrikant Daimler, cosmeticaconcern L'Oréal en maaltijdbezorger HelloFresh met handelsberichten. Ook verwerken de Europese markten nog de nieuwe recordstanden op Wall Street, waar de Dow-Jonesindex voor het eerst boven de 34.000 punten sloot.

1 uur geleden
Beurs Shanghai klimt na recordgroei Chinese economie

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Shanghai ging vrijdag vooruit na een stroom van macro-economische cijfers uit China. De op een na grootste economie ter wereld lijkt zich vrijwel volledig te hebben hersteld van de coronacrisis en boekte in het eerste kwartaal een recordgroei van 18,3 procent. De groei viel daarmee wel iets lager uit dan de 19 procent die economen hadden verwacht. Ook de industriële productie van het land in maart nam minder sterk toe dan gehoopt. De Chinese winkelverkopen vielen daarentegen wel hoger uit dan voorzien.

1 uur geleden
Europese autoverkopen in eerste kwartaal in de plus

BRUSSEL (ANP) - De Europese autoverkopen zijn in het eerste kwartaal hoger uitgekomen dan in de eerste drie maanden van 2020. Dat is te danken aan een flinke opleving van de verkopen vorige maand, meldt de Europese branchevereniging voor automakers ACEA. Er werden in maart meer dan een miljoen auto's op kenteken gezet.

2 uur geleden
Rechter doet uitspraak over 'misleidende' reclame Specsavers

AMSTERDAM (ANP) - Brillen- en hoorzorgketen Specsavers hoort vrijdag van de rechter of zijn reclamecampagne met onder meer pianist Wibi Soerjadi consumenten misleidt. Dat laatste vindt branchevereniging de Kwaliteitsaudiciens, die hierover een rechtszaak begon. Specsavers zou collega-audiciens in de spotjes op televisie en radio ook ten onrechte in een negatief daglicht zetten.

6 uur geleden
Britse bedrijven massaal uitgeweken naar EU vanwege brexit

LONDEN (ANP) - Meer dan vierhonderd financiële bedrijven in Groot-Brittannië hebben activiteiten, personeel en ongeveer duizend miljard pond (1,15 biljoen euro) aan activa verplaatst richting de EU, meldt de Britse denktank New Financial op basis van eigen onderzoek. "We denken dat het een onderschatting is en we verwachten dat de aantallen in de loop van de tijd zullen toenemen: we zijn pas aan het einde van het begin van de brexit", aldus de studie.

6 uur geleden