Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderdirecteuren zetten zich in voor groene schoolpleinen

Kinderdirecteuren zetten zich in voor groene schoolpleinen

MIDDELBURG - Vier kinderdirecteuren voor groene schoolpleinen hebben woensdagmiddag hun jaarcontract bij de provincie Zeeland getekend. Obis, Tijn, Jedithja en Anne zijn ambassadeurs voor alle kinderen in Zeeland die een groen schoolplein en meer buitenles willen. Jedithja deelt het directeurschap met schoolgenoot Tycho.


In een zoektocht naar de juiste persoon voor de nieuwe functie van kinderdirecteur voerden Vincent van der Veen van IVN Natuureducatie en gedeputeerde Carla Schönknecht van de provincie Zeeland sollicitatiegesprekken met Zeeuwse kinderen uit groep 6 en 7. Omdat ze niet konden kiezen uit alle goede kandidaten hebben ze vier kinderdirecteuren aangenomen. 

Schoolpleinen

Bij de contractondertekeningen in het provinciehuis in Middelburg kregen de kinderdirecteuren een cheque van 1500 euro om hun schoolplein aan te pakken en een videocamera voor vlogs. Hiermee kunnen ze kinderen op de hoogte houden van hun werkzaamheden en belevenissen als kinderdirecteur. 'Ze gaan veel op bezoek bij scholen en in gesprek met leerkrachten en politici om te kijken hoe groene schoolpleinen zo leuk mogelijk zijn voor kinderen', laat IVN weten. 'Als salaris mogen zij elke maand een natuuruitje kiezen in Zeeland.'

Revolutie

'Kinderen brengen ongeveer veertig procent van de tijd dat ze wakker zijn door op school, veelal binnen in het klaslokaal. En dat terwijl kinderen gezonder zijn én beter leren door veel buiten te zijn. Daarom ontketenen IVN Natuureducatie, GGD Zeeland en HZ University of Applied Sciences de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen, met steun van de provincie Zeeland en het rijksprogramma Jong Leren Eten.' Het doel is om in één schoolgeneratie alle Zeeuwse kinderen een groene speel- en leerplek te geven. De benoeming van de kinderdirecteur maakt hiervan deel uit.

Meer uit Middelburg

Bezorger nagekeken na ongeval Middelburg

MIDDELBURG - De ambulancedienst heeft maandagmiddag een pakketbezorger gecontroleerd na een ongeval op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg.De bezorger was rond 16.00 uur betrokken bij een ongeluk op de Ampèreweg, een doodlopende weg op het bedrijventerrein. De ambulancedienst werd gewaarschuwd. De bestuurder werd nagekeken maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig te zijn.De verkeerspolitie heeft bij de automobilist een blaas- en speekseltest afgenomen maar de bestuurder bleek niet onder invloed te hebben gereden.

6 uur geleden
Stuur jouw Walcherse foto naar De Bode

MIDDELBURG/DOMBURG - Elke week staat op de ontspanningspagina van de wekelijkse Middelburgse & Veerse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Marga Willemse uit Vrouwenpolder die gepubliceerd werd. 

22 uur geleden
Veerenaren kunnen rijbewijs nu ook online verlengen

DOMBURG - Verloopt uw rijbewijs binnenkort of wilt u uw rijbewijs uitbreiden met een categorie? Dat kan online, veilig en snel. Uw hoeft maar één keer naar het gemeentehuis in Domburg te komen en het rijbewijs ligt dan na 2 werkdagen voor u klaar. 

1 dag geleden
Totale leegverkoop kledingwinkel Leger des Heils

MIDDELBURG - Dinsdag 23 en donderdag 25 juli is er totale leegverkoop in kledingwinkel van Leger des Heils in Middelburg. Alles 1 + 1 gratis. 

1 dag geleden
Boskalis Beach Cleanup Tour Vrouwenpolder en Neeltje Jans

DOMBURG - Van 1 tot en met 15 augustus ruimen duizenden vrijwilligers in 30 etappes weer de hele Noordzeekust, van Cadzand tot Schiermonnikoog, op. Op 3 augustus is er een etappe op het strand bij Vrouwenpolder en 4 augustus bij Neeltje Jans. 

1 dag geleden
Auto en scooter komen met elkaar in botsing op de Torenweg

MIDDELBURG- Op de Torenweg heeft zondagmiddag een ongeval plaatsgevonden. Op de voorrangskruising met de Spinhuisweg kwamen een auto en een scooter met elkaar in botsing. De bestuurder van de scooter kwam ten val en werd door de ambulancedienst ter plaatse medisch onderzocht. Hij hoefde niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis. 

1 dag geleden
Man (21) met kapmes in broeksband loopt slingerend onder invloed op rijbaan

MIDDELBURG- Aan Het Groene Woud is zondagmorgen een 21-jarige man uit Vlissingen aangehouden. De man liep slingerend over de rijbaan en bleek onder invloed van alcohol te zijn. Tevens had de man een kapmes in zijn broeksband. De man is overgebracht naar het politiebureau. Het mes is in beslag genomen. 

2 dagen geleden