Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapsalon Theater niet overal toegestaan

Kapsalon Theater niet overal toegestaan

NIJMEGEN (ANP) - Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen geeft geen toestemming voor het demonstratieve Kapsalon Theater woensdag in culturele instellingen in zijn stad. Alle instellingen die van plan waren iets te organiseren zijn dinsdag door de gemeente gewaarschuwd dat er gehandhaafd gaat worden als zij de deuren openen terwijl dat volgens de coronaregels nog niet mag. Ook de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG), waarbij 22 gemeenten zijn aangesloten, heeft gewaarschuwd.

Kapsalon Theater is een landelijke actie, waarbij theaters bezoekers een knipbeurt geven terwijl ze naar een voorstelling kunnen kijken. Dit omdat de kappers sinds het weekeinde weer aan het werk mogen, terwijl de cultuursector nog gesloten blijft. In de Stadsschouwburg in Nijmegen zou onder andere cabaretier Pieter Derks komen optreden. Museum Villa Mondriaan in Winterswijk wilde woensdag veranderen in een yogastudio, want ook de sportscholen mogen weer open.

"Het enthousiasme voor de Kapsalon was aanstekelijk. We kregen hele positieve reacties. Maar de gemeente geeft geen toestemming", aldus de Nijmeegse schouwburgdirecteur Eva Middelhoff. "Ontzettend balen, want we hadden graag samen in lotushouding inspiratie opgedaan op zaal." Maar openstelling is ook voor een ludieke actie niet toegestaan", meldt Villa Mondriaan.

Burgemeesters Bruls is tevens voorzitter van het Veiligheidsberaad van de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio. Het beraad sprak maandagavond af dat demonstraties tegen coronamaatregelen niet mogen uitlopen op het onbeperkt openen van sectoren die nog gesloten moeten blijven. Regels zijn regels, aldus beraadsvoorzitter Bruls, en die moeten gehandhaafd worden. Het Veiligheidsberaad heeft wel heel veel begrip voor de noden van de horeca- en cultuursector en wil dat het kabinet deze ondernemers nog deze week duidelijkheid geeft.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

dapido velzen 4 maanden geleden
Culturele instellingen ,linkse hobbys hebben voor mij totaal geen toegevoegde waarde. Laat degene die op subsidies teren maar eens normaal gaan werken!!
JoMePi 4 maanden geleden
Op enige empathie is die Bruls niet te betrappen , de man gedraagt zich nog roomser als de Paus. Het is jammer dat burgemeester zijn een gekregen baantje is , bij verkiezingen zou deze man nooit meer aan de bak komen.

Meer uit Entertainment

Eerste hemelvaarteditie van The Passion te zien

HILVERSUM (ANP) - Voor het eerst is dit jaar een tweede editie van The Passion. Donderdag wordt een hemelvaarteditie van het jaarlijkse muzikale evenement uitgezonden op NPO 1. Organisatoren KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland willen de kijker zo kennis laten maken met het verhaal van "een van de minst bekende feestdagen", zo legde Peter Kuipers, directievoorzitter bij de omroep, eerder uit.

15 uur geleden
Ontwerpers 'maken het verschil' met duurzaam design in Stedelijk

AMSTERDAM (ANP) - Het gebruik van duurzame materialen kan een groot verschil maken in de klimaatcrisis. Dat tonen ontwerpers en bedrijven vanuit de hele wereld in tachtig projecten in de nieuwe expositie 'It's Our F***ing Backyard. Designing Material Futures' die donderdag opent in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Het gaat daarbij zowel om heel experimentele ontwerpen die nog toekomstmuziek zijn, maar ook om voorwerpen die nu al in de winkels liggen.

1 dag geleden
Bruce Springsteen komt met Europese tour naar Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Bruce Springsteen en The E Street Band hebben een Europese tour voor volgend jaar aangekondigd, waarbij de Born In The U.S.A.-zanger ook naar Nederland komt. Springsteen treedt 25 mei op in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en op 11 juni in Landgraaf.

2 dagen geleden
Pussy Riot treedt met Maria Aljotsjina op in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De bekende Russische punkband Pussy Riot heeft zaterdagavond opgetreden in Amsterdam. In poppodium Q-Factory stond ook de bekende activiste Maria Aljotsjina op het toneel. Zij ontvluchtte Rusland eerder deze maand ondanks dat ze onder politietoezicht stond.

4 dagen geleden
Songfestivaluitslag niet aangepast na ontdekken verdachte stemmen

TURIJN (ANP) - De uitslag van de finale van het Eurovisie Songfestival wordt niet meer aangepast. De European Broadcasting Union (EBU) heeft de eindrangschikking bevestigd nadat er de afgelopen dagen onderzoek is gedaan naar mogelijke stemfraude bij de jury's van zes landen.

1 week geleden
Chinezen boos dat ze niet droog blijven onder 'paraplu' van Gucci

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Chinezen halen op socialmediaplatform Weibo uit naar de 'paraplu' die luxemerk Gucci en sportmerk Adidas daar samen op de markt hebben gebracht. Ze schrijven dat het omgerekend 1500 euro kostende product niet eens water kan tegenhouden. De merken zeggen zelf dat het gaat om een modieuze parasol en geen paraplu.

1 week geleden
Laura Pausini test positief op corona na songfestivalfinale

TURIJN (ANP) - De Italiaanse zangeres en presentatrice Laura Pausini heeft rond de finale van het Eurovisie Songfestival corona opgelopen. Ze maakte dat op Instagram bekend.

1 week geleden