Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kabinetschef Merkel ziet nog meer beperkingen niet-gevaccineerden

Kabinetschef Merkel ziet nog meer beperkingen niet-gevaccineerden

BERLIJN (ANP) - De kabinetchef van bondskanselier Angela Merkel, Helge Braun, voorziet nog meer beperkingen voor niet-gevaccineerden in de naaste toekomst. Hij zei in gesprek met de krant Bild dat "ingeënte mensen beslist meer vrijheden zullen hebben dan mensen die niet zijn gevaccineerd". Dat zal volgens hem dan ook gelden voor mensen die niet zijn ingeënt, maar een negatieve uitslag van een coronatest kunnen overleggen.

Als het aantal coronabesmettingen zoals nu weer sterk omhoog gaat, moeten volgens Braun álle mensen die niet gevaccineerd zijn, hun contacten beperken. Dat betekent onder meer dat mensen die negatief testen dan ook niet meer naar bijvoorbeeld een bioscoop, een stadion of een restaurant kunnen. De staat moet de volksgezondheid beschermen, beklemtoonde Braun. En alle contacten van besmette mensen moeten onmiddellijk in quarantaine.

Braun vreest dat in de maand van de bondsdagverkiezingen, september, het aantal nieuwe besmettingen in Duitsland kan oplopen tot 100.000 per dag. De Duitse autoriteiten varen op een wekelijkse staat van nieuwe besmettingen. Zondag stond de wekelijkse toename op 13,8 per 100.000 inwoners. Braun vreest dat een snelle verspreiding van corona door varianten van het virus in negen weken tijd kan leiden tot een wekelijkse toename van 850 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners. Bijna de helft van de bevolking is inmiddels volledig gevaccineerd.

Meer uit Buitenland

Iran laat nog eens drie gevangen Europeanen vrij

BRUSSEL (ANP/RTR) - Iran heeft nog eens drie gevangen Europeanen vrijgelaten. Het gaat om twee Oostenrijkers en een Deen. Zij reizen via Oman naar België, zo heeft de Belgische premier Alexander De Croo bekendgemaakt.

36 minuten geleden
Ophef in België na bekendmaking namen Reuzegommers

BRUSSEL (ANP/BELGA) - In België is opnieuw ophef ontstaan rond de fatale ontgroening van Sanda Dia door de studentenvereniging Reuzegom. Namen van meerdere leden gaan rond. Die worden gedeeld door mensen die het niet eens zijn met de straffen in de zaak. Onder andere een populaire youtuber met ruim een half miljoen abonnees deelde persoonlijke gegevens.

1 uur geleden
Levering tanks mogelijk geraakt door besluit Zwitsers parlement

BERN (ANP/DPA) - De levering van Leopard 1-tanks van Nederland, Denemarken en Duitsland aan Oekraïne wordt mogelijk geraakt door een besluit van het Zwitserse parlement, bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Defensie. In februari meldde het ministerie dat de samenwerkende landen zeker honderd tanks zullen leveren. Die belofte komt volgens de woordvoerder niet in gevaar. Mogelijk gaat er wel een streep door een levering bovenop het genoemde aantal tanks.

1 uur geleden
NAVO-chef Stoltenberg naar Turkije voor beëdiging Erdogan

BRUSSEL (ANP) - De secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg is zaterdag aanwezig bij de beëdiging van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Hij maakt er een tweedaags bezoek van, waarbij ook een gesprek met de president en andere hooggeplaatste functionarissen gepland staat. De NAVO laat nog in het midden of gesproken zal worden over de toetreding van Zweden tot het bondgenootschap, al lijkt dat wel voor de hand te liggen.

2 uur geleden
Zelensky laat schuilkelders nakijken na dood van drie burgers

KYIV (ANP/RTR) - Alle schuilkelders in Oekraïne worden nagekeken om te voorkomen dat opnieuw mensen omkomen doordat ze er niet in kunnen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft daartoe opdracht gegeven, heeft hij bekendgemaakt.

2 uur geleden
Poolse president wil omstreden wet over invloed Rusland matigen

WARSCHAU (ANP/RTR) - De Poolse president Andrzej Duda is bereid een wet over 'ongeoorloofde Russische invloed' na een storm van kritiek aan te passen. De wet die Russische invloed bij gezagsdragers zou moeten temperen, kan volgens onder meer de oppositie eenvoudig misbruikt worden om politieke tegenstanders van de regering uit te schakelen zonder dat dit op een juridisch onderbouwde wijze geschiedt. Ook juristen in Polen, de Europese Commissie en de VS hebben geschokt gereageerd op de wet van Duda.

3 uur geleden
Blinken: oorlog in Oekraïne strategische mislukking voor Rusland

HELSINKI (ANP) - De oorlog in Oekraïne is voor Rusland een "strategische mislukking" gebleken. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gezegd tijdens een bezoek aan de Finse hoofdstad Helsinki. "De macht, belangen en invloed van Rusland zijn hierdoor voor de komende jaren sterk geschaad."

4 uur geleden