Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kabinet laat publiek toe bij Eurovisie Songfestival

Kabinet laat publiek toe bij Eurovisie Songfestival

DEN HAAG (ANP) - Bij het Eurovisie Songfestival kan volgende maand in Rotterdam Ahoy zoals gepland publiek aanwezig zijn. Ondanks het nog altijd hoge aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames heeft het kabinet besloten dat het Fieldlab-experiment tijdens het evenement op een veilige manier kan doorgaan, meldt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Minister Arie Slob (Media), minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid), minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid) en staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) overlegden donderdag over het evenement en de coronamaatregelen.

Het kabinet gaf eerder aan dat de experimenten van Fieldlab, een gezamenlijk initiatief van de evenementensector en de overheid, worden uitgesteld of geschrapt als er meer dan negenhonderd coronapatiënten op de intensive cares in de ziekenhuizen liggen. Donderdag waren dat er ruim achthonderd.

Maximaal 3500 mensen per show

De gemeente Rotterdam noemt het "goed nieuws" dat er toch publiek aanwezig mag zijn bij het Eurovisie Songfestival. "Shows met publiek zorgen immers voor die geweldige Songfestival-sfeer in Ahoy", laat de Rotterdamse verantwoordelijk wethouder Said Kasmi weten in een reactie. Hij benadrukt dat de gemeente de ontwikkelingen "nauwgezet" blijft volgen. "Veiligheid voor bezoekers, artiesten, delegaties en pers staan te allen tijde voorop en we werken volgens een strikt coronaprotocol", aldus Kasmi.

Bij de repetities, de halve finales en de grote finale mogen per show maximaal 3500 mensen worden toegelaten. Naar verwachting begint de kaartverkoop begin mei. De halve finales van het Eurovisie Songfestival zijn op 18 en 20 mei. De finale is op 22 mei.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Guus111 1 week geleden
Ik snap het niet goed meer. Zo'n festival, waar ook nog eens vele buitenlanders komen, ga je toch niet naar toe. Ik heb sowoesi niest met dat Eurovisiesonfestival. Grote opgepoetste en overdreven onzin wat we kunnen missen als kiespijn. Dat dient echt nergens toe en is bovendien slecht voor het milieu
JoMePi 2 weken geleden
Bij het voetbal kan dat elke week veilig zou men denken

Meer uit Entertainment

Van Gogh en Mondriaan verkocht in New York

NEW YORK (ANP) - Bij veilinghuis Christie's in New York is een werk van Vincent van Gogh en een van Piet Mondriaan verkocht.

1 dag geleden
Jeangu Macrooy ziet verbeterpunten na eerste repetitie

ROTTERDAM (ANP) - Jeangu Macrooy is tevreden met zijn eerste repetitie op het Eurovisie Songfestival. De zanger vindt echter dat het nog beter kan, zei hij donderdag na afloop tijdens een persconferentie in Rotterdam Ahoy.

1 dag geleden
Partijen willen ook bibliotheken weer open laten gaan

DEN HAAG (ANP) - Verschillende partijen in de Tweede Kamer willen dat ook bibliotheken volgende week weer open mogen, mits de situatie in de ziekenhuizen dat toelaat. D66, CDA, PvdA en ChristenUnie dienen een voorstel daartoe in tijdens het debat over de aanpak van het coronavirus.

2 dagen geleden
Ellen DeGeneres stopt volgend jaar na 19 seizoenen met talkshow

LOS ANGELES (ANP) - Ellen DeGeneres stopt volgend jaar met haar talkshow. In gesprek met The Hollywood Reporter zegt de Amerikaanse comédienne woensdag dat het tijd is voor iets nieuws.

2 dagen geleden
Nieuwe boek Lucinda Riley direct aan kop in Bestseller 60

DEN HAAG (ANP) - Het nieuwe boek van Lucinda Riley, De zeven zussen. De zevende zus, bezet deze week de eerste plek in de Bestseller 60. Het boek van de wereldberoemde Britse schrijfster was in veel boekwinkels snel uitverkocht.

3 dagen geleden
Hitchcock-acteur Norman Lloyd (106) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Norman Lloyd, die de titelrol speelde in Alfred Hitchcocks film Saboteur, is dinsdag in zijn woonplaats Los Angeles overleden. De acteur werd 106 jaar.

3 dagen geleden
Muziekpodia krijgen 1,5 miljoen euro van cultuurfonds

DEN HAAG (ANP) - Het Kickstart Cultuurfonds heeft voor 46 muziekpodia een bedrag van in totaal 1,5 miljoen euro uitgetrokken. Dat geld moet gebruikt worden voor het coronaproof maken van de locaties. Zo krijgen de Melkweg in Amsterdam, Grote Kerk in Naarden en het PAARD in Den Haag een deel van het bedrag.

4 dagen geleden