Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Journalist kan meedoen aan EU-vergadering na fout Defensie

Journalist kan meedoen aan EU-vergadering na fout Defensie

DEN HAAG (ANP) - Een journalist van RTL Nieuws heeft door een fout van het ministerie van Defensie kunnen inloggen in een vergadering van Europese ministers van Defensie. Dat was mogelijk omdat er een foto werd getwitterd van minister Ank Bijleveld terwijl die deelnam aan de digitale vergadering. Maar op de foto was ook het inlogadres en een deel van de pincode te zien.

RTL Nieuws slaagde erin de rest van de pincode te achterhalen en kon daardoor inloggen. EU-buitenlandchef Josep Borrell merkte RTL-journalist Daniël Verlaan direct op toen die in beeld kwam. "Je weet dat je deelneemt aan een geheim overleg van de Raad Buitenlandse Zaken?", vroeg de Spanjaard aan de verslaggever.

Verlaan maakte zijn identiteit bekend en verliet daarna weer de vergadering. De digitale bijeenkomst van ministers werd daarna stopgezet. Defensie spreekt van een "stomme fout". Volgens premier Mark Rutte maakt het incident opnieuw duidelijk "hoe voorzichtig je moet zijn met dit soort vergaderingen".

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Martijn Lakemeier en Sallie Harmsen te zien in spin-off Penoza

AMSTERDAM (ANP) - Gouden Kalf-winnaars Sallie Harmsen, Martijn Lakemeier en Jonas Smulders gaan, naast acteur Raymond Thiry, de hoofdrollen spelen in Doodstil, de spin-off van hitserie Penoza. Ook acteurs Joy Verberk, Denise Aznam en Ghislaine Pierie zullen in de vierdelige miniserie te zien zijn.

15 uur geleden
Edison Klassiek Oeuvreprijs voor sopraan Roberta Alexander

AMSTERDAM (ANP) - De oeuvreprijs van de Edison Klassiek is dit jaar toegekend aan de sopraan Roberta Alexander. De Amerikaanse zangeres, die al jaren in Nederland woont, krijgt de prijs vanwege "haar enorme oeuvre en buitengewone verdiensten voor de klassieke muziek, zowel nationaal als internationaal", aldus de organisatie. Alexander won in 1992 ook al een Edison voor haar cd met muziek van de componist Hendrik Andriessen.

1 dag geleden
Nieuwe boek Obama meteen bovenaan in Bestseller 60

DEN HAAG (ANP) - Het nieuwe boek van oud-president van de VS Barack Obama is op één binnengekomen in de nieuwe Bestseller 60. 'Een beloofd land', waarin Obama presidentiële memoires deelt, voert een paar dagen na de lancering de lijst aan. Het boek is in verschillende talen uitgebracht.

1 dag geleden
Netflix gaat op zoek naar nieuwe generatie scenarioschrijvers

AMSTERDAM (ANP) - Netflix gaat in Nederland op zoek naar een nieuwe generatie scenarioschrijvers die vernieuwende en inclusieve verhalen kunnen vertellen voor een groot publiek. De zogenoemde New Voices Script Contest wordt georganiseerd samen met Scriptbank, een platform dat film- en televisiemakers helpt.

2 dagen geleden
André van Duin: Corrie was een dierbare vriendin

AMSTERDAM (ANP) - André van Duin noemt het overlijden van collega en goede vriendin Corrie van Gorp een "droevige gebeurtenis". Dat vertelt Van Duin, die samen met Van Gorp vooral bekend stond als meneer en mevrouw De Bok, dinsdagochtend aan het ANP. "Ze was een gek, leuk en warrig mens."

2 dagen geleden
Parkpop verruilt na 40 jaar Zuiderpark voor Malieveld

DEN HAAG (ANP) - Festival Parkpop verruilt na 40 jaar het Zuiderpark voor het centraal gelegen Malieveld. De 40e editie van het Haagse festival is volgend jaar op zondag 13 juni te bezoeken op de nieuwe locatie, mits de coronamaatregelen niet in de weg staan. Dat melden organisatoren Mojo en Ducos Promotions.

2 dagen geleden
Luisteraar kan thuis Top 2000-café nabouwen

HILVERSUM (ANP) - Een "pakket aan maatregelen" maakt het voor luisteraars mogelijk om eind december goed voorbereid op de Top 2000 af te stemmen. De presentatoren van de ochtendshow op NPO Radio 2, Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte, presenteerden het pakket maandag in een filmpje.

3 dagen geleden