Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeroen van Inkel heeft Top 2000 officieel afgetrapt op Radio 2

Jeroen van Inkel heeft Top 2000 officieel afgetrapt op Radio 2

HILVERSUM (ANP) - De Top 2000 is in de nacht van vrijdag op zaterdag officieel van start gegaan. Het was aan radio-dj Jeroen van Inkel om 'de lijst der lijsten' af te trappen om 00.00 uur. Dat gebeurde met de nummer 2000 van de lijst, Promises Of No Man’s Land van de Nederlandse artiest Blaudzun, dat voor het eerst in de hitlijst staat. Tot en met oud en nieuw worden de nummers 24 uur per dag achter elkaar gespeeld bij NPO Radio 2.

Voorafgaand aan de eerste plaat klonk de openingsshow van Bart Arens. De dj verzorgt elk jaar een 'mash-up' van grote hits uit de lijst.

Na de nieuwkomer van Blaudzun volgen een aantal bekende nummers, die flink wat zijn gezakt ten opzichte van vorig jaar: Kissing A Fool van George Michael (146 plaatsen gezakt), I Want To Hold Your Hand van The Beatles (318 plaatsen gezakt), Anarchy In The U.K. van Sex Pistols (202 plaatsen gezakt) en Sunshine Of Your Love van Cream (174 plaatsen gezakt).

Bohemian Rhapsody van Queen zal als laatste gedraaid worden en het jaar 2022 inluiden. Dat nummer stond vorig jaar op plek 2, maar voert nu voor de achttiende keer de Top 2000-lijst aan. Het nummer Roller Coaster van Danny Vera, vorig jaar nog de nummer 1, komt dit keer op een tweede plek. Het favoriete nummer van de overleden misdaadjournanalist Peter R. de Vries, A Whiter Shade Of Pale van Procol Harum, stijgt van nummer 153 naar 3.

Verder bestaat de top 10 achtereenvolgens uit Hotel California van Eagles, Piano Man van Billy Joel, Radar Love van Golden Earring, Stairway To Heaven van Led Zeppelin, Nothing Else Matters van Metallica, Black van Pearl Jam en Avond van Boudewijn de Groot. Het nummer Radar Love is nieuw in de top 10 en het eerste nummer van Golden Earring, die dit jaar heeft aangekondigd te stoppen vanwege de ziekte van George Kooymans, dat in te top 10 staat. Ook Nothing Else Matters is nieuw in de top 10.

Queen is het vaakst te horen op de zender, want de band staat maar liefst 35 keer in de lijst. Daarna volgen The Beatles met 31 nummers en ABBA, Bruce Springsteen, U2 en The Rolling Stones met 23 nummers. Het Top 2000 Café in Hilversum staat net zoals vorig jaar niet vol met publiek vanwege de coronamaatregelen, maar in plaats daarvan met televisieschermen.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

9 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

9 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

10 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

10 maanden geleden