Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jan Terlouw schrijft verhaal voor tv-programma op kerstavond

Jan Terlouw schrijft verhaal voor tv-programma op kerstavond

HILVERSUM (ANP) - De 90-jarige Jan Terlouw heeft een kerstverhaal geschreven voor het KRO-NCRV-programma Kerstduetten: het kerstverhaal 2021, dat op kerstavond wordt uitgezonden op NPO 2. Volgens de omroep hebben thema's van het afgelopen jaar de schrijver hierbij geïnspireerd. Zangeres Edsilia Rombley laat deze avond verschillende kerstnummers horen.

Het programma is bedoeld als een alternatief voor kerstnachtdiensten, zegt de omroep, die door de coronamaatregelen veelal niet kunnen doorgaan. Het programma is dan ook met onder meer de Protestantse Kerk ontwikkeld. Allerlei maatschappelijke thema’s komen aan bod in het verhaal, dat Terlouw vanuit Dordrecht gaat brengen. "Vrijwel alle culturen kennen zoiets als een kerstfeest", zegt Terlouw. "Het feest van de groene takken, de terugkeer van het licht en de geboorte van het kind. Feest van de hoop."

Naast Rombley zullen ook andere artiesten langskomen, zoals Jamai, Karin Bloemen en Dwight Dissels. "Wat bijzonder om met deze geweldige artiesten de muzikale invulling voor dit programma te mogen doen", zegt Rombley. "Kerst blijft voor mij altijd een bijzondere tijd van het jaar. Het geeft me herinneringen aan de gezellige tijd van toen ik nog thuis bij mijn moeder woonde met mijn broer en zus, de tijd van saamhorigheid."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

9 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

9 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

9 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

9 maanden geleden