Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jan Terlouw schrijft verhaal voor tv-programma op kerstavond

Jan Terlouw schrijft verhaal voor tv-programma op kerstavond

HILVERSUM (ANP) - De 90-jarige Jan Terlouw heeft een kerstverhaal geschreven voor het KRO-NCRV-programma Kerstduetten: het kerstverhaal 2021, dat op kerstavond wordt uitgezonden op NPO 2. Volgens de omroep hebben thema's van het afgelopen jaar de schrijver hierbij geïnspireerd. Zangeres Edsilia Rombley laat deze avond verschillende kerstnummers horen.

Het programma is bedoeld als een alternatief voor kerstnachtdiensten, zegt de omroep, die door de coronamaatregelen veelal niet kunnen doorgaan. Het programma is dan ook met onder meer de Protestantse Kerk ontwikkeld. Allerlei maatschappelijke thema’s komen aan bod in het verhaal, dat Terlouw vanuit Dordrecht gaat brengen. "Vrijwel alle culturen kennen zoiets als een kerstfeest", zegt Terlouw. "Het feest van de groene takken, de terugkeer van het licht en de geboorte van het kind. Feest van de hoop."

Naast Rombley zullen ook andere artiesten langskomen, zoals Jamai, Karin Bloemen en Dwight Dissels. "Wat bijzonder om met deze geweldige artiesten de muzikale invulling voor dit programma te mogen doen", zegt Rombley. "Kerst blijft voor mij altijd een bijzondere tijd van het jaar. Het geeft me herinneringen aan de gezellige tijd van toen ik nog thuis bij mijn moeder woonde met mijn broer en zus, de tijd van saamhorigheid."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

LINDA. wist langer van mogelijk wangedrag Ali B

NAARDEN (ANP) - Het blad LINDA. kreeg in juni 2020 al signalen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door rapper Ali B. Dat bevestigt een woordvoerster van het blad na berichtgeving van de Volkskrant hierover. LINDA. sprak in 2020 met twee vrouwen die hier naar eigen zeggen mee te maken hadden gehad, schrijft de krant. Een van hen, een oud-deelnemer van The Voice, zei door Ali B te zijn verkracht.

15 uur geleden
Ochtendshow Mattie & Marieke wint Gouden RadioRing

HILVERSUM (ANP) - De ochtendshow Mattie & Marieke (Qmusic), van Mattie Valk en Marieke Elsinga, is de winnaar van de prestigieuze Gouden RadioRing. Het duo nam de prijs voor het beste radioprogramma in ontvangst tijdens het zestiende Gouden RadioRing Gala in Hilversum. Vanwege het coronavirus was er geen publiek bij de uitreiking aanwezig.

1 dag geleden
De zevende zus van Riley bestverkochte boek 2021

AMSTERDAM (ANP) - De zevende zus van Lucinda Riley is met 300.000 exemplaren het bestverkochte boek van het afgelopen jaar. Riley, die op 11 juni 2021 stierf, staat voor het vierde jaar op rij met een boek op de eerste plaats. Ze staat in totaal vijftien keer in de 24e Top 100 van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

1 dag geleden
VSCD: uur extra open zorgt voor meer voorstellingen en publiek

AMSTERDAM (ANP) - Voor de culturele sector maakt een sluitingstijd van 23.00 uur in plaats van 22.00 uur uit, omdat theaters zo meer voorstellingen kunnen draaien. Dat zegt een woordvoerder van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Bovendien kunnen voorstellingen dan doordeweeks later beginnen, zodat het publiek gemakkelijker na werk naar een voorstelling kan komen kijken.

1 dag geleden
Beatrix bij eerbetoon Concertgebouworkest aan Haitink

AMSTERDAM (ANP) - Het Concertgebouworkest geeft op 6 februari een concert ter nagedachtenis aan dirigent Bernard Haitink, die op 21 oktober overleed. Prinses Beatrix is erbij in het Concertgebouw in Amsterdam. Dirigent Iván Fischer leidt het orkest bij het spelen van Gustav Mahlers Eerste symfonie en een speciaal nieuw werk van de Britse componist Mark-Anthony Turnage, A Cortege for Bernard Haitink.

1 dag geleden
Rijksmuseum toont beelden fotojournalist Vincent Mentzel

AMSTERDAM (ANP) - Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft een tentoonstelling ingericht van het werk van nieuwsfotograaf Vincent Mentzel (76). Volgens het museum geldt hij als nestor van de fotojournalistiek en is hij een van de meest beeldbepalende fotografen van Nederland.

1 dag geleden
Theaterproducent en impresario Diederik Hummelinck (73) overleden

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig theaterproducent en impresario Diederik Hummelinck is woensdag op 73-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan alzheimer en heeft "afscheid genomen van het leven," heeft Korthals Stuurman Theaterbureau, dat voortkwam uit zijn bureau Hummelinck Stuurman, bekendgemaakt.

1 dag geleden