Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Israëlische vaccins naar Zuid-Korea na stuklopen deal Palestijnen

Israëlische vaccins naar Zuid-Korea na stuklopen deal Palestijnen

JERUZALEM (ANP) - Israël en Zuid-Korea hebben een deal gesloten over het uitruilen van coronavaccins. De Israëlische autoriteiten leveren op korte termijn 700.000 doses van het Pfizer/BioNTech-vaccin aan de Zuid-Koreanen, die later dezelfde hoeveelheid terugsturen. Zo moet worden voorkomen dat de middelen over de houdbaarheidsdatum gaan.

Israël sloot eerder dit jaar ook een vergelijkbare deal met de Palestijnse Autoriteit, maar die liep stuk. De Palestijnen vonden dat de Israëlische coronavaccins te dicht op de houdbaarheidsdatum zaten. Ze stuurden vorige maand een lading vaccins terug.

De Israëliërs gaan de Zuid-Koreanen nu coronavaccins leveren die voor het eind van de maand over de houdbaarheidsdatum gaan, schrijft nieuwssite Times of Israël. Zuid-Korea stuurt later dit jaar nog eenzelfde hoeveelheid retour. "Dit is een win-winsituatie", glunderde premier Naftali Bennett.

Koplopers op vaccinatiegebied

Het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap schrijft dat de Israëlische vaccins woensdagochtend worden verwacht. "Pfizer-vaccins die onder de deal vallen zijn gebruikt in Israël. Er is geen probleem met de kwaliteit", benadrukte het hoofd van gezondheidsdienst KDCA, Jeong Eun-kyeong.

Israël behoort wereldwijd tot de koplopers op vaccinatiegebied. Zeker 5,2 miljoen van de ruim 9 miljoen Israëliërs zijn volledig gevaccineerd met twee prikken. In Zuid-Korea zijn volgens Yonhap 5,3 miljoen mensen helemaal ingeënt, ongeveer 10 procent van de circa 51 miljoen inwoners van het land.

Meer uit Buitenland

Landbouwminister: nog jaren schade aan land door damdoorbraak

NOVA KACHOVKA (ANP/RTR) - De damdoorbaak in de Oekraïense Dnipro-rivier heeft voor grote schade gezorgd aan het boerenland in de regio Cherson. De minister van Landbouw waarschuwt dat de verwoesting nog veel groter is dan tot nu toe werd aangenomen en dat de boeren er nog jaren last van zullen hebben.

1 uur geleden
Nederlands kind gewond bij steekpartij Annecy

ANNECY (ANP/RTR/AFP) - Een van de kinderen die gewond zijn geraakt bij de steekpartij in de Franse Alpen is Nederlands. Dat heeft de openbaar aanklager bekendgemaakt. Het motief van de aanvaller is nog altijd onduidelijk. De dader had volgens aanklager Line Bonnet-Mathis vermoedelijk geen terroristisch motief.

2 uur geleden
Boegbeeld conservatieven VS Pat Robertson (93) overleden

WASHINGTON (ANP) - De invloedrijke Amerikaanse televisiepersoonlijkheid Pat Robertson is overleden. Hij stond bekend als een van de boegbeelden van de christelijke conservatieve beweging in de Verenigde Staten. Robertson stierf volgens zijn organisatie op 93-jarige leeftijd in zijn huis in Virginia Beach.

2 uur geleden
Londen legt nieuwe sancties op aan Belarus voor steun aan Rusland

LONDEN (ANP/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk gaat nieuwe sancties aan Belarus opleggen omdat het Oost-Europese land de Russische invasie van Oekraïne faciliteert. President Aleksandr Loekasjenko stond aan het begin van de oorlog toe dat Belarussisch grondgebied werd gebruikt in aanloop naar de invasie.

3 uur geleden
VS schorten voedselhulp op voor miljoenen Ethiopiërs

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten schorten de voedselhulp aan Ethiopië op. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat op grote schaal gedoneerde voedselvoorraden worden verduisterd, bericht The Washington Post. In gelekte documenten staat volgens de krant dat figuren binnen de Ethiopische overheid een sleutelrol speelden.

3 uur geleden
Joran van der Sloot voor uitlevering overgedragen aan FBI

CAJAMARCA (ANP/RTR) - Joran van der Sloot is met de FBI onderweg naar de Verenigde Staten. De Peruaanse autoriteiten hebben de Nederlander overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten voor een tijdelijke uitlevering, vanwege het onderzoek naar de verdwijning van Natalee Holloway. Hij zat in Peru vast voor de moord op de Peruviaanse Stephany Flores in 2010.

3 uur geleden
Paus verkeert in goede gezondheid na operatie

ROME (ANP/RTR) - Paus Franciscus verkeert in goede gezondheid na zijn buikoperatie van woensdag. Het Vaticaan heeft donderdagmiddag bekendgemaakt dat de uitslag van de postoperatieve test er goed uitziet en dat het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk de rest van de dag zal rusten.

4 uur geleden