Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Israël begint met derde coronaprik bij zwak immuunsysteem

Israël begint met derde coronaprik bij zwak immuunsysteem

JERUZALEM (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Israël is begonnen met het toedienen van een derde coronaprik aan patiënten met een bijzonder zwak immuunsysteem. Dergelijke kwetsbare personen kunnen zich voor een derde keer laten vaccineren met Pfizer/BioNTech of een ander RNA-vaccin omdat zij een hoger risico lopen ernstig ziek te worden. Het gaat onder anderen om kankerpatiënten die chemotherapie krijgen.

Volgens de autoriteiten zijn er steeds meer aanwijzingen dat mensen met een kwetsbaar afweersysteem "geen bevredigend niveau van antilichamen" ontwikkelen na twee doses van het vaccin. De hoop is nu dat er na een derde inenting wel voldoende antilichamen ontstaan.

Ondanks een snelle en massale vaccinatiecampagne ziet Israël het aantal coronabesmettingen weer snel toenemen door de oprukkende Delta-variant. Door een overeenkomst met de farmagigant Pfizer kon ruim de helft van de bevolking worden ingeënt met het Pfizer/BioNTech-vaccin. Bij de volwassenen gaat het om 85 procent.

Pfizer kondigde onlangs aan in augustus in de Verenigde Staten noodtoestemming aan te vragen voor een derde, zogenoemde boosterdosis voor iedereen. Volgens de firma kan het de bescherming flink verhogen.

Meer uit Buitenland

Hoge Raad: Krim-kunstschatten teruggeven aan Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - De Krim-kunstschatten, die het Amsterdamse Allard Pierson Museum al jaren noodgedwongen onder zijn hoede heeft, moeten worden teruggegeven aan Oekraïne. Dat heeft de Hoge Raad vrijdag besloten. Daarmee blijft een eerder oordeel van het gerechtshof in Amsterdam in stand. Met de uitspraak van de Hoge Raad is een einde gekomen aan een geschil dat jaren heeft geduurd.

25 minuten geleden
NAVO-troepen mogelijk al in Zweden voor toetreding tot alliantie

STOCKHOLM (ANP/RTR) - Zweden staat toe dat de NAVO troepen en materieel in het land stationeren, terwijl het zelf nog geen lid is van de alliantie. Het besluit is een "duidelijk signaal" naar Rusland en versterkt de Zweedse verdediging, aldus premier Ulf Kristersson en defensieminister Pal Jonson in een opiniestuk in de krant Dagens Nyheter.

54 minuten geleden
Nieuwe baas centrale bank van onder inflatie zuchtend Turkije

ANKARA (ANP/RTR) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft een nieuwe baas voor de centrale bank van het land aangesteld. Hafize Gaye Erkan wordt de eerste vrouwelijke gouverneur van de centrale bank. Ze heeft als belangrijkste taak het rentebeleid te normaliseren in Turkije, dat kampt met een torenhoge inflatie.

2 uur geleden
Dader steekpartij Annecy psychiatrisch onderzocht

ANNECY (ANP/AFP) - De Syrische vluchteling die donderdag in de Franse stad Annecy op een kinderspeelplaats met een mes onder anderen peuters aanviel, wordt psychiatrisch onderzocht. Zo wordt onder meer geprobeerd te achterhalen wat de man bewoog. De Franse autoriteiten denken niet aan een terroristisch motief en de man was niet onder invloed van alcohol of drugs.

2 uur geleden
Republikeinse voorzitter: aanklacht Trump donkere dag voor VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy heeft donderdag op Twitter laten weten dat hij de aanklacht tegen voormalig president Donald Trump "een donkere dag" vindt voor de Verenigde Staten.

6 uur geleden
Oud-president Trump aangeklaagd om opslag geheime documenten

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Oud-president Donald Trump heeft op zijn socialemediasite Truth Social gemeld dat hij is aangeklaagd. Trump zei dat de aanklacht "schijnbaar" te maken heeft met de dozen vol geheime documenten die op zijn landgoed Mar-a-Lago in Palm Beach in de staat Florida zijn gevonden.

8 uur geleden
Amerikaanse wetenschappers zien begin van El Niño

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het weerverschijnsel El Niño lijkt te zijn begonnen, meldt het Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Dat betekent dat de Stille Oceaan zal opwarmen. De wetenschappers houden rekening met nieuwe temperatuurrecords, mede omdat klimaatverandering het effect van El Niño kan versterken.

13 uur geleden