Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Interview van Oprah met Harry en Meghan dinsdagavond op Net5

Interview van Oprah met Harry en Meghan dinsdagavond op Net5

DEN HAAG/LOS ANGELES (ANP) - Het veelbesproken interview van tv-presentatrice Oprah Winfrey met de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan is dinsdagavond te zien op Net5. Het is voor het eerst sinds het koppel afstand nam van het koningshuis dat ze te zien zijn in een televisie-interview. Het twee uur durende gesprek werd zondag al uitgezonden op de Amerikaanse zender CBS. Dinsdag om 20.30 uur is het voor het eerst op de Nederlands televisie te zien.

Over het gesprek was zowel voor als na de uitzending van zondag veel te doen. Britse kranten en royaltyverslaggevers waren verbijsterd over uitspraken die Meghan deed over racisme binnen Buckingham Palace. Zo zei ze dat er in het paleis "zorgen om en gesprekken over" de huidskleur van hun zoontje Archie waren.

Winfrey, een goede vriendin van het koppel, kreeg carte blanche voor het interview en mocht alles vragen wat ze wilde. Daar maakte de presentatrice dankbaar gebruik van. Zo vertelt Meghan over de eerste ontmoeting en latere goede band met koningin Elizabeth, de grootmoeder van haar echtgenoot. Harry bespreekt de band met zijn familie en vergelijkt de media-aandacht die het stel krijgt met die voor zijn in 1997 overleden moeder Diana. "Ik kan me niet voorstellen hoe dat destijds moet zijn geweest voor mijn moeder, die dit allemaal alleen heeft moeten doorstaan. Wij hebben tenminste elkaar nog, zij was alleen. En voor ons was dit proces al loodzwaar."

Sinds hun stap terug uit het Britse koningshuis is het koppel ook de schijnwerpers meer en meer gaan mijden. Wel sloten Harry en Meghan lucratieve deals met Netflix en Spotify voor diverse projecten.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden