Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

In Frankrijk neemt aantal coronabesmettingen verder toe

In Frankrijk neemt aantal coronabesmettingen verder toe

PARIJS (ANP/RTR) - Frankrijk heeft voor de derde dag op rij meer dan 10.000 nieuwe coronabesmettingen gerapporteerd en bovendien een stijgende tendens. De besmettelijkere Delta-variant van het virus is daarvoor verantwoordelijk. Het ministerie van Volksgezondheid registreerde in de afgelopen 24 uur 12.532 infecties.

Volgens een woordvoerder zijn bij de zondag gepubliceerde gegevens ook al eerder vastgestelde gevallen inbegrepen. Daardoor mag de toename van het dagtotaal niet exceptioneel worden genoemd, maar in zijn algemeenheid geeft de huidige ontwikkeling wel reden tot zorg. Op de intensive care-afdelingen van de Franse ziekenhuizen lagen zondag 891 Covid-19-patiënten, één meer dan zaterdag. Het dodental door de ziekte liep met vijf op tot 111.472.

De regering-Macron heeft onlangs bepaald dat volwassenen komende week een coronapaspoort moeten tonen om toegang te krijgen tot grote evenementen en publieke gelegenheden met veel mensen. De 'pass sanitaire', waarin staat dat de houder immuun is voor het virus of recent negatief getest, wordt in augustus ook verplicht voor onder meer horecabezoek. Tegen dat besluit is zaterdag in tal van grote steden geprotesteerd.

Meer uit Buitenland

Pence niet vervolgd om geheime documenten in zijn huis

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence wordt niet vervolgd voor de geheime documenten die bij hem thuis werden gevonden. Het onderzoek naar de politicus is afgesloten, bevestigt het ministerie van Justitie na berichtgeving van onder meer CNN.

46 minuten geleden
Ex-premier Johnson omzeilt regering en overhandigt appjes

LONDEN (ANP/DPA) - De Britse ex-premier Boris Johnson heeft besloten zijn appjes over de aanpak van de coronapandemie te overhandigen aan de commissie die het omstreden coronabeleid van zijn voormalige regering onderzoekt. Johnson gaat op die manier de confrontatie aan met de huidige regering van Conservatieven van partijgenoot Rishi Sunak.

51 minuten geleden
Iran laat nog eens drie gevangen Europeanen vrij

BRUSSEL (ANP/RTR/BELGA) - Iran heeft nog eens drie gevangen Europeanen vrijgelaten. Het gaat om twee Oostenrijkers en een Deen. Zij reizen via Oman naar België, zo heeft de Belgische premier Alexander De Croo bekendgemaakt.

2 uur geleden
Ophef in België na bekendmaking namen Reuzegommers

BRUSSEL (ANP/BELGA) - In België is opnieuw ophef ontstaan rond de fatale ontgroening van Sanda Dia door de studentenvereniging Reuzegom. Namen van meerdere leden gaan rond. Die worden gedeeld door mensen die het niet eens zijn met de straffen in de zaak. Onder andere een populaire youtuber met ruim een half miljoen abonnees deelde persoonlijke gegevens.

3 uur geleden
Levering tanks mogelijk geraakt door besluit Zwitsers parlement

BERN (ANP/DPA) - De levering van Leopard 1-tanks van Nederland, Denemarken en Duitsland aan Oekraïne wordt mogelijk geraakt door een besluit van het Zwitserse parlement, bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Defensie. In februari meldde het ministerie dat de samenwerkende landen zeker honderd tanks zullen leveren. Die belofte komt volgens de woordvoerder niet in gevaar. Mogelijk gaat er wel een streep door een levering bovenop het genoemde aantal tanks.

3 uur geleden
NAVO-chef Stoltenberg naar Turkije voor beëdiging Erdogan

BRUSSEL (ANP) - De secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg is zaterdag aanwezig bij de beëdiging van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Hij maakt er een tweedaags bezoek van, waarbij ook een gesprek met de president en andere hooggeplaatste functionarissen gepland staat. De NAVO laat nog in het midden of gesproken zal worden over de toetreding van Zweden tot het bondgenootschap, al lijkt dat wel voor de hand te liggen.

4 uur geleden
Zelensky laat schuilkelders nakijken na dood van drie burgers

KYIV (ANP/RTR) - Alle schuilkelders in Oekraïne worden nagekeken om te voorkomen dat opnieuw mensen omkomen doordat ze er niet in kunnen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft daartoe opdracht gegeven, heeft hij bekendgemaakt.

4 uur geleden