Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ID&T: kabinet neemt cultuursector totaal niet serieus

ID&T: kabinet neemt cultuursector totaal niet serieus

AMSTERDAM (ANP) - Festivalorganisator ID&T is niet te spreken over de uitgelekte versoepelingen van de coronamaatregelen. Haagse bronnen bevestigden zondag dat in onder meer theaters en concertzalen een coronatoegangsbewijs verplicht is vanaf 25 september. Concrete plannen voor de evenementensector lijken er nog niet te zijn. Wel blijven nachtclubs voorlopig gesloten.

"Wij volgen het nieuws nauwlettend maar het lijkt erop dat we niet anders kunnen dan constateren dat dit kabinet de cultuursector totaal niet serieus neemt", reageert CEO Ritty van Straalen. "Telkens wordt het balletje een stukje vooruit getrapt. In plaats van een echte handreiking en een duurzame oplossing komen ze nu weer met uitgelekte halfbakken plannen die nergens op gebaseerd zijn."

Volgens Van Straalen is er "geen enkele reden meer om binnen- en buitenevenementen, dus ook het nachtleven onder Fieldlab-voorwaarden, niet op 100 procent capaciteit toe te laten", zo stelt hij. "Het is in meerdere Fieldlabs bewezen dat dit veilig kan. Waarom moet de cultuursector dicht blijven als voetbal en andere sectoren volledig open kunnen?"

Open per 20 september

Evenementen voor meer dan 750 bezoekers zijn tot in ieder geval 20 september verboden, maar Van Straalen vindt dat het daarna wel klaar is. "Wij, en ik weet dat de gehele sector en de gehele achterban er zo over denkt, zullen niks anders accepteren dan 100 procent open per 20 september."

ID&T, het bedrijf achter evenementen als Mysteryland, Awakenings en Thunderdome, was al vaker kritisch over de aanhoudende beperkingen in de evenementensector. Zo spande de organisatie een kort geding aan tegen de Staat in een poging de maatregelen op te heffen, maar trok dat later weer in.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Candy Dulfer wint Edison Jazz Oeuvreprijs

AMSTERDAM (ANP) - Candy Dulfer is gekroond met de Edison Jazz Oeuvreprijs. Dat heeft de organisatie van de Nederlandse muziekprijzen vrijdagavond bekendgemaakt.

18 uur geleden
Freek Vonk aan de slag voor Scouting Nederland

LEUSDEN (ANP) - Freek Vonk gaat zich inzetten voor Scouting Nederland. De televisiebioloog is de nieuwe 'chief scout', oftewel de belangrijkste ambassadeur en het gezicht van de organisatie.

1 dag geleden
Docuserie over Ruinerwoldkinderen maakt kans op Televizier-Ring

HILVERSUM (ANP) - Docuserie De Kinderen van Ruinerwold van BNNVARA is genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Ook de series Een Huis Vol (KRO-NCRV) en Mocro Maffia (Videoland) maken volgende maand kans op de prestigieuze prijs voor het beste televisieprogramma, maakte de organisatie donderdag bekend.

1 dag geleden
R. Kelly bevestigt niet te getuigen tijdens misbruikzaak

NEW YORK CITY (ANP/RTR) - R. Kelly getuigt woensdag inderdaad niet zelf tijdens zijn misbruikzaak in New York. Eerder leek het er al op dat de zanger niet zou getuigen: zijn naam stond niet op de lijst van getuigen die zijn advocaten zouden oproepen. Het hoge woord kwam er woensdag tijdens de zaak uit toen Kelly zelf antwoordde op de vraag van rechter Ann Donnelly of hij wilde getuigen. "Nee, mevrouw", antwoordde hij.

2 dagen geleden
Rechtbank behandelt gewapende overval op Fred van Leer

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank in Rotterdam behandelt woensdag de gewapende overval op stylist en presentator Fred van Leer. Tijdens de zitting staat de 23-jarige Amsterdammer Oualid S. terecht, die ervan wordt verdacht dat hij op 18 november vorig jaar geprobeerd heeft Van Leer thuis te overvallen.

3 dagen geleden
Theater Haarlem laat tweede show Maassen met volle zaal doorgaan

HAARLEM (ANP) - Theo Maassen staat ook vrijdagavond voor een volle theaterzaal. Theater De Liefde in Haarlem heeft, ondanks de donderdag opgelegde dwangsom van 2500 euro, besloten de tweede voorstelling met volledige zaalcapaciteit door te zetten.

1 week geleden
André Hazes neemt rust vanwege burn-out

ROTTERDAM (ANP) - André Hazes heeft een burn-out en neemt daarom de komende tijd rust. De zanger heeft tijd nodig "om weer op krachten te komen", zo laat zijn management vrijdag weten.

1 week geleden