Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hudson's Bay sloot jaar af met tekort van bijna 74 miljoen euro

Hudson's Bay sloot jaar af met tekort van bijna 74 miljoen euro

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse tak van warenhuisketen Hudson's Bay sloot vorig jaar af met een tekort van bijna 74 miljoen euro. Dat staat in het faillissementsverslag van de onderneming. De keten, die in 2017 in Nederland werd gelanceerd, heeft alles bij elkaar een schuld van 86 miljoen euro.

Het verlies van 2019 staat niet op zichzelf. Een jaar eerder was het tekort bijna 81,5 miljoen euro en ook in 2017 moest er geld bij. Het ging toen om een tekort van 28,6 miljoen euro.

Het faillissement van Hudson's Bay werd op 31 december uitgesproken. In de opheffingsuitverkoop zette het bedrijf bijna 23 miljoen euro om en zijn al kosten betaald. Ook winkelinventaris werd verkocht. Ongeveer 1100 schuldeisers hebben nu nog een schuld openstaan. Deze leveranciers hebben nog zeker 50 miljoen euro te goed. Ook verhuurders van panden willen geld zien.

Dagvaarding

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield heeft het bedrijf en de Canadese moeder Hudson's Bay Company (HBC) inmiddels gedagvaard. Ook CBRE wil dat Hudson's Bay zich aan de langetermijnhuurovereenkomst houdt.

HBC wilde enkele jaren geleden de plek van het failliete V&D in het Nederlandse winkellandschap innemen, maar kampte met lage bezoekersaantallen. Half september vorig jaar kondigde de onderneming aan uit Nederland te gaan vertrekken en eind november werd uitstel van betaling aangevraagd. De bewindvoerders namen toen maatregelen om het eerder overeengekomen sociaal plan voor de ruim 1400 medewerkers veilig te stellen.

Curatoren vinden het nog te vroeg om met een analyse van de redenen van het faillissement te komen.

Meer uit Financieel

Drukste dag ooit met passagiers op luchthavens in VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Amerikaanse luchthavens hebben vrijdag de drukste dag met passagiers ooit gehad. Volgens de Transportation Security Administration (TSA) werden vrijdag 2,95 miljoen reizigers gescreend op luchthavens in de Verenigde Staten. Daarmee werd het oude record van bijna 2,91 miljoen passagiers uit november vorig jaar verbroken, aldus de TSA.

13 uur geleden
Bankpresident Italië: goede omstandigheden voor renteverlaging

STRESA (ANP/BLOOMBERG) - De economische omstandigheden zijn goed voor een renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) in juni. Dat heeft de Italiaanse centralebankpresident Fabio Panetta gezegd op de G7-top voor ministers van Financiën en centralebankiers.

14 uur geleden
G7: Israël moet banden met Palestijnse banken niet doorsnijden

STRESA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Israël moet de banden tussen Israëlische en Palestijnse banken niet doorsnijden omdat vitale diensten rond betalingen en handel moeten doorgaan. Dat stellen de ministers van Financiën van de G7 in een voorlopige slotverklaring die is ingezien door persbureau Reuters.

17 uur geleden
Opnieuw corruptieonderzoek naar hoge Chinese topfunctionaris

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen opnieuw onderzoek naar corruptie door een hooggeplaatste overheidsfunctionaris. Nu gaat het om het plaatsvervangend hoofd van de State Tobacco Monopoly Administration, die toezicht houdt op de tabaksindustrie in China.

17 uur geleden
Duitse minister waarschuwt voor handelsoorlog met China

STRESA (ANP/DPA) - De Duitse minister van Financiën Christian Lindner waarschuwt voor een handelsoorlog met China. Volgens hem kennen handelsoorlogen alleen maar verliezers en kunnen ze niet worden gewonnen. Dat heeft Lindner gezegd op een G7-top van ministers van Financiën in het Noord-Italiaanse Stresa.

19 uur geleden
Cryptobedrijven stijgen op beurs na fiat voorstel etherfondsen

NEW YORK (ANP) - De aandelen van cryptobedrijven op Wall Street zijn vrijdag flink meer waard geworden. Dat gebeurde nadat de Amerikaanse toezichthouder SEC een voorstel van beursuitbaters voor op de beurs verhandelde etherfondsen had goedgekeurd. Via die fondsen kunnen beleggers rechtstreeks in de cryptomunt investeren. Cryptobeurs Coinbase en cryptoplatforms Marathon Digital en Riot Platforms stegen tot 8,6 procent.

1 dag geleden
Staking legt luchtverkeer Parijs Orly dit weekend grotendeels plat

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse luchtvaartautoriteit DGAC heeft luchtvaartmaatschappijen opgeroepen zaterdag en zondag 70 procent van hun vluchten op de Parijs Orly te annuleren. Aanleiding is een staking door luchtverkeersleiders op de Parijse luchthaven, de op een na drukste in Frankrijk.

1 dag geleden