Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hotelketen Hilton boekt verlies door wereldwijde reisbeperkingen

Hotelketen Hilton boekt verlies door wereldwijde reisbeperkingen

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De internationale hotelketen Hilton Worldwide Holdings is hard geraakt door de wereldwijde reisbeperkingen als gevolg van de coronapandemie. Het aantal gasten dat zich meldde voor een kamer, dook omlaag in het tweede kwartaal en daarmee de omzet. Het Amerikaanse concern leed honderden miljoenen verlies.

De omzet van Hilton nam ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 77 procent af tot 564 miljoen dollar. Dat bedrag is aanzienlijk lager dan de 819 miljoen dollar die analisten gemiddeld hadden voorspeld. De omzet per beschikbare kamer, een maatstaf die veel gebruikt wordt in de hotelwereld, kelderde met 81 procent naar 21,7 dollar. De keten boekte een nettoverlies van 432 miljoen dollar en het bedrijfsresultaat (ebitda) daalde naar 51 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat nog 618 miljoen dollar.

De bezettingsgraad van de hotelkamers was in april tot juni 22 procent, een daling van meer dan de helft vergeleken met een jaar eerder. In Azië waren de afgelopen periode de meeste kamers bezet (29 procent), en in Europa het minste aantal (7 procent). Vooral in stedelijke markten en bij resort-bestemmingen waar mensen doorgaans alleen met het vliegtuig heengaan, nam de hotelvraag af.

In juni maakte de hotelketen bekend wereldwijd ongeveer 2100 kantoorbanen te schrappen. Ook wordt personeel langer op verlof gestuurd, moeten werknemers korter werken en worden salarissen voor langere tijd verlaagd.

De onderneming en haar dochtermerken hebben duizenden hotels over de hele wereld. In Nederland gaat het om dertien hotels, waaronder het Waldorf Astoria in het centrum van Amsterdam.

Meer uit Financieel

Producentenprijzen opnieuw gedaald in februari

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse producentenprijzen zijn in februari met gemiddeld 1,8 procent gedaald in vergelijking met een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee was sprake van opnieuw een daling van de afzetprijzen in de industrie, want in januari ging het om een afname met 3 procent.

40 minuten geleden
Vergrijzing bij bedrijfsleiders in landbouw neemt toe

DEN HAAG (ANP) - De landbouw is de afgelopen tien jaar vergrijsd, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Meer mensen die in 2023 aan het hoofd van een landbouwbedrijf stonden, hadden de pensioenleeftijd al bereikt vergeleken met 2013.

7 uur geleden
Wall Street begint met kleine koersuitslagen aan lang paasweekend

NEW YORK (ANP) - Wall Street is met kleine koersuitslagen aan een lang paasweekend begonnen. Na een sterk eerste kwartaal kwamen de belangrijkste beursgraadmeters in New York donderdag amper van hun plek. Daarmee kunnen beleggers even pauze nemen, want op Goede Vrijdag houdt Wall Street de deuren dicht. Op maandag, tweede paasdag, wordt wel gehandeld op de Amerikaanse beurzen.

10 uur geleden
Muzieklabel achter Taylor Swift winnaar in AEX na deal met Spotify

AMSTERDAM (ANP) - Muzieklabel Universal Music Group (UMG) was donderdag de grote winnaar bij de hoofdfondsen op de beurs in Amsterdam. Het platenconcern achter artiesten als Taylor Swift en Drake heeft zijn banden met muziekstreamingdienst Spotify uitgebreid. Op dat nieuws is door beleggers enthousiast gereageerd.

13 uur geleden
Provincie ziet ontwikkelingen rond Tata als steun in de rug

HAARLEM (ANP) - Noord-Holland ziet het adviesrapport over de verduurzaming van Tata Steel in IJmuiden als een bevestiging dat de provincie op de juiste weg zit. Oud-minister Hans Wijers en consultant Frans Blom schrijven in het advies aan het kabinet dat het vergroeningsplan van de staalfabriek de meest logische optie lijkt en de overheid hoe dan ook een financiële bijdrage moet leveren.

13 uur geleden
ASML positief over miljardeninvestering voor microchipsector

VELDHOVEN (ANP) - Chipmachinefabrikant ASML reageert positief op het nieuws dat het kabinet samen met de regio Eindhoven 2,5 miljard euro steekt in de verbetering van het ondernemingsklimaat voor de microchipsector. De onderneming uit Veldhoven waarschuwde eerder nog via de media dat het bedrijf wil groeien en uitbreiden, maar dat Nederland mogelijk voor ASML te klein wordt.

13 uur geleden
Milieuorganisaties willen strenge voorwaarden aan steun voor Tata

DEN HAAG (ANP) - Milieuorganisaties blijven kritisch over het subsidiëren van de verduurzamingsplannen van Tata Steel. Ze vinden dat daar in elk geval strikte voorwaarden aan verbonden moeten worden. "De overheid moet Tata Steel geen miljardensteun geven zolang het klimaatplan van het bedrijf niet in lijn is met het Klimaatakkoord van Parijs - en dus leidt tot halvering van de uitstoot in 2030", vindt Milieudefensie.

14 uur geleden