Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Hoop op festivals terug te zien in goede kaartverkoop'

'Hoop op festivals terug te zien in goede kaartverkoop'

UTRECHT (ANP) - De goede start van de kaartverkoop voor de eerste twee festivals geven organisator Elevation Events weer hoop voor het festivalseizoen van 2021. "Soenda was vorige week direct uitverkocht, Smeerboel heeft iets langer nodig, maar die zal eind van de week ook uitverkocht zijn", schat organisator Jasper Coenen in.

Slechts een paar uur was er afgelopen donderdag voor nodig om van de 17.500 kaarten voor Soenda festival af te komen. Woensdag volgde de kaartverkoop voor Smeerboel, waarvoor aan het einde van de middag alleen nog 'final tickets' beschikbaar waren.

Achter beide festivals zit Elevation Events, die ongeveer vijftien festivals per jaar organiseert. "Soenda was het eerste evenement en dat werd goed ontvangen, dus daarom hebben we het vandaag ook zo aangepakt", zegt Coenen. Die aanpak houdt in dat geïnteresseerden vanwege de onzekerheid over de coronamaatregelen eerst alleen een aanbetaling voor het festival doen. Zodra het evenement daadwerkelijk doorgaat, moet het restbedrag worden overgemaakt en bij afblazen wordt de aanbetaling teruggestort.

Goede hoop

Elevation Events had zelf al besloten alle festivals die in mei en juni gepland stonden, te verplaatsen. "We hadden er weinig vertrouwen in dat festivals van onze grootte dan zouden doorgaan. Dat werd bevestigd door de datum van 1 juli die geldt om gebruik te kunnen maken van het garantiefonds, en door de beslissing van verschillende veiligheidsregio's om tot juni geen evenementen toe te laten", vertelt Coenen. Wel voorziet hij door alle verplaatsingen een probleem: "We kunnen niet alles aan het einde van het seizoen proppen. Je krijgt nu veel meer overlap, dat is zeker."

Toch gloort er met de goede kaartverkoop weer hoop, zegt Coenen. "De eerste stap is gezet, maar nu hopen dat het ook echt doorgaat", zegt Coenen. De komende weken start Elevation Events van meer festivals de voorverkoop, en zij zijn niet de enige, ziet Coenen. "We zien nu dat veel organisaties dit overnemen, ik denk dat iedereen het een goede manier vindt."

Het Soendafestival stond oorspronkelijk gepland in mei, maar is verplaatst naar 28 augustus. Smeerboel is op 11 september. Een aantal andere grote festivals, zoals Lowlands, is voor dit jaar ook al uitverkocht. De tickets die vorig jaar daarvoor zijn verkocht, blijven namelijk geldig.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

9 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

9 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

10 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

10 maanden geleden