Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoofdrol voor Toshiba op Japanse beurs na overnamebod

Hoofdrol voor Toshiba op Japanse beurs na overnamebod

TOKIO (ANP) - Op de beurs in Tokio was woensdag een hoofdrol weggelegd voor Toshiba. Het Japanse elektronicaconcern heeft een overnamebod ontvangen van ongeveer 20 miljard dollar van investeerder CVC Capital Partners die het bedrijf van de beurs wil halen. De stemming op de belangrijkste Aziatische markten was verder terughoudend. Beleggers deden het rustig aan na de recente sterke opmars op de wereldwijde beurzen en keken uit naar de kwartaalcijfers van de bedrijven.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde 0,1 procent in de plus op 29.730,79 punten. De handel in het aandeel Toshiba werd vanwege de stroom aan kooporders en het bereiken van de dagelijkse stijgingslimiet stilgelegd. Het aandeel zou op basis van de kooporders ruim 18 procent hoger noteren. Het bod van CVC ligt naar verluidt zo'n 30 procent boven de slotkoers van dinsdag. Toshiba, dat in de afgelopen jaren kampte met boekhoudfraude, problemen bij zijn kernenergietak en zijn chipdivisie deels moest verkopen om geld op te halen, zegt het voorstel te bestuderen.

Branchegenoten als Fujitsu en Hitachi profiteerden van de overnamespeculatie rond Toshiba en stegen 1,7 en 1,8 procent. Zeetransportbedrijf Nippon Yusen verhoogde zijn winstverwachting voor het jaar en dikte 3 procent aan. Concurrenten als Kawasaki Kisen en Mitsui OSK Lines wonnen 3,7 en 2,2 procent.

In Seoul noteerde de Kospi tussentijds 0,4 procent hoger. Samsung daalde 0,6 procent. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern verwacht dat de winst in het eerste kwartaal met 44 procent is gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Samsung profiteerde onder meer van sterke verkopen van zijn nieuwe smartphone Galaxy S21 en andere gadgets. Het concern brengt eind deze maand het volledige kwartaalbericht naar buiten. In Hongkong keerden beleggers terug na een korte vakantieperiode en zakte de Hang Seng-index 0,7 procent. De hoofdindex in Shanghai verloor 0,5 procent.

Meer uit Financieel

Airbnb voorziet sterke zomer, maar dit kwartaal is iets minder

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Verhuurplatform Airbnb denkt dat grote internationale sportevenementen zoals het EK voetbal in Duitsland en de Olympische Spelen in Frankrijk de vraag naar accommodaties in de zomer zullen aanjagen. Maar de omzetprognose voor het tweede kwartaal is niet zo gunstig als veel kenners hadden gehoopt. Dat komt door ongunstige wisselkoerseffecten en doordat Pasen dit jaar relatief vroeg viel.

5 uur geleden
Tesla omlaag op Wall Street na bericht over Autopilot-onderzoek

NEW YORK (ANP) - Autobouwer Tesla hoorde woensdag bij de verliezers op Wall Street. Openbare aanklagers in de Verenigde Staten onderzoeken of Tesla consumenten en aandeelhouders heeft misleid over de mogelijkheden van zijn zelfrijdende auto's, meldden drie ingewijden aan persbureau Reuters. In het land zijn honderden ongelukken gebeurd met het rijhulpsysteem Autopilot, waarbij ook mensen om het leven zijn gekomen.

6 uur geleden
Netflix gaat concurrentie achterna en komt ook met prijsverhoging

NEW YORK (ANP/BELGA) - Netflix verhoogt voor het eerst sinds 2021 de prijzen voor abonnementen in Nederland. Daardoor zijn kijkers van de streamingdienst tot enkele euro's per maand meer kwijt. Eerder gingen de prijzen bij rivalen als Amazon Prime en Disney+ ook al omhoog.

7 uur geleden
LTO ziet niets in beperking instroom arbeidsmigranten

DEN HAAG (ANP) - Land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland ziet niets in een beperking van de instroom van arbeidsmigranten, zoals dinsdag werd bepleit door het hoofd van de Arbeidsinspectie. "Arbeidsmigranten zijn in de land- en tuinbouw een gewaardeerde groep onmisbare werknemers", reageert de belangenbehartiger van boeren en tuinders, die veel gebruikmaken van krachten uit het buitenland.

8 uur geleden
Bloomberg: Pfizer schikt dik 10.000 claims over maagzuurremmer

NEW YORK (ANP) - Farmaceut Pfizer heeft ermee ingestemd om meer dan 10.000 Amerikaanse rechtszaken te schikken over maagzuurremmer Zantac, die kankerverwekkend zou zijn. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

8 uur geleden
Slagerijmedewerkers dreigen weer met acties na wegstemmen loonbod

UTRECHT (ANP) - Werknemers van slagerijen bereiden weer acties voor, nadat leden van vakbond FNV een verbeterd loonbod hadden weggestemd. Dat meldt FNV-bestuurder Ilja Philippen woensdag. Slagerijmedewerkers dreigden vorige week ook al het werk neer te leggen in Brabant, Gelderland en Noord-Holland, maar die staking werd na het loonbod opgeschort.

10 uur geleden
Amsterdamse AEX sluit daags na mijlpaal weer onder 900 punten

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de Amsterdamse beurs is een dag na het slechten van de 900 puntengrens weer iets onder de 900 punten gesloten. Beleggers handelden woensdag voorzichtig terwijl ze de resultaten verwerkten van verschillende bedrijven. Supermarktconcern Ahold Delhaize wist de markt met zijn kwartaalbericht wel te bekoren. Het moederbedrijf van Albert Heijn, Delhaize, bol, Etos en Gall & Gall was met een winst van ruim 2 procent koploper onder de hoofdfondsen.

10 uur geleden