Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck verlaat Quote

Hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck verlaat Quote

AMSTERDAM (ANP) - Hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck gaat weg bij Quote. Dat laat hij weten in een stuk op de website van het tijdschrift. Hij schrijft dat hij zich meer wil gaan richten op zijn favoriete bezigheden: schrijven en ondernemen, deels in Zweden, waar zijn vriendin woont.

De afgelopen tijd was Schimmelpenninck (36) behalve hoofdredacteur ook met verschillende andere klussen bezig. "Het jaar 2020 is een snelkookpan geworden, waarin ik lange tijd zo’n beetje alles heb gedaan, maar nu het moment is gekomen om harde keuzes te maken," schrijft hij. Begin september stopte hij al als presentator van de talkshow Op1. Over die baan was hij niet te spreken: "Het vergrootglas waaronder ik het afgelopen jaar heb gelegen, vooral door mijn Op1-presentatie, beviel me buitengewoon slecht."

Schimmelpenninck zegt meer meer vrijheid te willen, zodat hij ook vaker naar Zweden kan, waar zijn vriendin woont. Hij blijft schrijven voor de Volkskrant als columnist. Ook gaat hij gewoon door met zijn podcast, de Zelfspodcast, die hij maakt met jeugdvriend Jaap Reesema.

Schimmelpenninck kijkt met plezier terug op zijn tijd bij Quote. "Quote heeft mij alle kansen gegeven om me te ontwikkelen, en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Het was waarschijnlijk de mooiste baan van mijn leven." Hij werkte 7 jaar bij het blad, waarvan 4 als hoofdredacteur.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden