Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck verlaat Quote

Hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck verlaat Quote

AMSTERDAM (ANP) - Hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck gaat weg bij Quote. Dat laat hij weten in een stuk op de website van het tijdschrift. Hij schrijft dat hij zich meer wil gaan richten op zijn favoriete bezigheden: schrijven en ondernemen, deels in Zweden, waar zijn vriendin woont.

De afgelopen tijd was Schimmelpenninck (36) behalve hoofdredacteur ook met verschillende andere klussen bezig. "Het jaar 2020 is een snelkookpan geworden, waarin ik lange tijd zo’n beetje alles heb gedaan, maar nu het moment is gekomen om harde keuzes te maken," schrijft hij. Begin september stopte hij al als presentator van de talkshow Op1. Over die baan was hij niet te spreken: "Het vergrootglas waaronder ik het afgelopen jaar heb gelegen, vooral door mijn Op1-presentatie, beviel me buitengewoon slecht."

Schimmelpenninck zegt meer meer vrijheid te willen, zodat hij ook vaker naar Zweden kan, waar zijn vriendin woont. Hij blijft schrijven voor de Volkskrant als columnist. Ook gaat hij gewoon door met zijn podcast, de Zelfspodcast, die hij maakt met jeugdvriend Jaap Reesema.

Schimmelpenninck kijkt met plezier terug op zijn tijd bij Quote. "Quote heeft mij alle kansen gegeven om me te ontwikkelen, en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Het was waarschijnlijk de mooiste baan van mijn leven." Hij werkte 7 jaar bij het blad, waarvan 4 als hoofdredacteur.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Peiling: weinig steun voor niet vervolgen Akwasi

AMSTERDAM (ANP) - De beslissing van het Openbaar Ministerie om rapper Akwasi niet te vervolgen, kan op weinig steun rekenen in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Van de ondervraagden vindt 16 procent het terecht dat hij niet wordt vervolgd voor zijn uitspraak over Zwarte Piet tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op 1 juni op de Dam in Amsterdam.

1 dag geleden
Tentoonstelling in museum Romy 'Sissi' Schneider in Duitsland

KLEIN LOITZ (ANP) - In het toekomstige Romy Schneider Museum in slot Klein Loitz in de Duitse deelstaat Brandenburg is woensdag een eerste tentoonstelling met zwart-witfoto's te zien. De aanleiding is de 82e verjaardag van de actrice, die ooit beroemd werd door de Sissi-films.

1 dag geleden
Emmy Awards in aangepaste vorm uitgereikt

LOS ANGELES (ANP) - De 72e uitreiking van de Primetime Emmy Awards ziet er dit jaar anders uit dan normaal. Vanwege de coronacrisis is er geen publiek en rode loper en zullen de winnaars de prestigieuze televisieprijzen zondag vanuit huis of andere locaties in ontvangst nemen.

1 dag geleden
NPO schrapt geld voor talentontwikkeling film en tv

HILVERSUM (ANP) - De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) schrapt de financiële bijdragen aan een aantal projecten die de afgelopen decennia in het leven waren geroepen om talentontwikkeling bij film- en televisiemakers te stimuleren. KORT!, De Straat en De Oversteek, alle drie bedacht om jonge makers de kans te bieden producties te maken, worden stopgezet. Het is nog niet duidelijk of er nieuwe initiatieven voor in de plaats komen.

2 dagen geleden
Jan Smeets neemt na 50 jaar afscheid van Pinkpop

LANDGRAAF (ANP) - Jan Smeets stopt als festivaldirecteur van Pinkpop. "Na vijftig jaar doet 'Mister Pinkpop' een stapje terug en gaat hij genieten van de vrije tijd en van wat hij met het festival heeft opgebouwd", maakte Pinkpop vrijdagavond bekend.

2 dagen geleden
Regisseur Jochem Myjer-docu werkt aan film over Claudia de Breij

HILVERSUM (ANP) - Suzanne Raes, de regisseur die onlangs een documentaire over cabaretier Jochem Myjer maakte, werkt nu aan een film over Claudia de Breij. Dat heeft ze gezegd in het NPO Radio 5-programma Volgspot.

2 dagen geleden
Songfestival mogelijk zonder publiek, met video-inzendingen

ROTTERDAM (ANP) - De organisatie van het Eurovisiesongfestival houdt rekening met shows zonder publiek. Dat is een van de scenario's die worden uitgewerkt voor het internationale muziekfestijn dat in mei plaatsvindt in Rotterdam. De organisatie lichtte de scenario's vrijdag toe.

3 dagen geleden