Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Home Depot en Walmart omlaag op Wall Street na cijfers

Home Depot en Walmart omlaag op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag na een lang weekend met verliezen geopend. Maandag was Wall Street dicht vanwege Presidents' Day. De aandacht van beleggers ging onder meer uit naar de resultaten en vooruitzichten van de grote winkelbedrijven Home Depot en Walmart die niet goed vielen.

Verder hingen de rentezorgen weer boven de markt. Er wordt daarom met spanning uitgekeken naar de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve die woensdag worden gepubliceerd. Mogelijk kan daaruit meer duidelijk worden over het toekomstige rentebeleid van de Amerikaanse centralebankenkoepel.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 1 procent lager op 33.487 punten. De brede S&P 500 daalde 0,9 procent tot 4042 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1 procent tot 11.670 punten.

Walmart

Home Depot zakte in de vroege handel 4,8 procent. De doe-het-zelfketen kwam met tegenvallende omzetcijfers over het vierde kwartaal naar buiten en kwam eveneens met een voorzichtige verwachting voor dit jaar. Branchegenoot Lowe's ging 4,7 procent mee omlaag.

Walmart, het grootste supermarktconcern van de Verenigde Staten, werd 0,9 procent lager gezet. Walmart maakte beter dan verwachte cijfers bekend over het afgelopen kwartaal, met daarin het belangrijke feestdagenseizoen, maar de prognoses voor het lopende kwartaal en het nieuwe jaar stelden teleur.

Tesla

Sigma Lithium was een opvallende winnaar met een koerssprong van 14,9 procent. Persbureau Bloomberg meldde dat Tesla een overname van de lithiumproducent bekijkt. Lithium is een belangrijke grondstof voor batterijen voor elektrische auto's. Met een overname kan Tesla de levering van lithium beter veiligstellen.

Autohandelaar AutoNation kreeg een adviesverlaging van JPMorgan Chase en leverde 3,2 procent in. Volgens de analisten van de bank is het aandeel overgewaardeerd. Goldman Sachs verhoogde juist zijn advies voor biotechnoloog Vir Biotechnology. De zakenbank denkt dat de beurskoers van het bedrijf kan verdubbelen.

Kort na het begin van de beurshandel in New York komt onderzoeksbureau S&P Global nog met nieuwe cijfers over de economische bedrijvigheid in de Verenigde Staten.

Meer uit Financieel

Computerfabrikant Dell blinkt uit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Dell Technologies was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York. De computerfabrikant kwam met beter dan verwachte jaarcijfers. Ook de geplaagde vliegtuigtoeleverancier Spirit AeroSystems stond in de belangstelling na berichten door zakenkrant The Wall Street Journal over gesprekken met Boeing over een overname van het bedrijf.

3 uur geleden
WSJ: Reddit mikt op waardering tot 6,5 miljard bij beursgang

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit mikt bij zijn beursgang in New York op een waardering van maximaal 6,5 miljard dollar. Dat meldt The Wall Street Journal. Reddit zou aandelen willen verkopen voor een prijs tussen de 31 en 34 dollar per stuk, aldus de zakenkrant.

4 uur geleden
Bloomberg: miljarden aan belastingverlaging Duitse bedrijven

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering werkt aan een pakket ter waarde van ongeveer 7 miljard euro aan belastingverlagingen voor bedrijven om zo de economie te stimuleren. Dat meldden bronnen in Berlijn aan persbureau Bloomberg. Naar verluidt wil de regering van bondskanselier Olaf Scholz nog voor de zomer goedkeuring van het parlement voor de belastingverlagingen.

4 uur geleden
President Zwitserse centrale bank kondigt onverwacht vertrek aan

ZÜRICH (ANP/AFP) - De president van de Zwitserse centrale bank heeft vrijdag onverwacht zijn vertrek aangekondigd. Topman Thomas Jordan van de Swiss National Bank (SNB) legt in september zijn functie neer na twaalf jaar aan het hoofd te hebben gestaan van de centrale bank in Zürich.

5 uur geleden
Verkopen autoconcern Volkswagen omhoog in 2023

WOLFSBURG (ANP) - Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft in 2023 zijn verkopen opgevoerd, met ook een hogere omzet. Het bedrijf, dat naast Volkswagen ook bijvoorbeeld de merken Skoda, Porsche, Audi en Seat en de truckmerken MAN en Scania voert, verkocht wereldwijd in totaal 9,24 miljoen voertuigen. Dat is een stijging van 12 procent vergeleken met een jaar eerder.

6 uur geleden
WSJ: Boeing voert gesprekken om geplaagde toeleverancier te kopen

ARLINGTON (ANP) - Boeing voert gesprekken om Spirit AeroSystems over te nemen, de geplaagde maker van de 737 MAX-rompen waarbij meerdere kwaliteitsproblemen spelen. Spirit heeft zakenbankiers ingehuurd om de opties te bespreken, meldt zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ) op basis van ingewijden. Het bedrijf zou ook de opties onderzoeken voor de verkoop van activiteiten in Ierland waar vliegtuigonderdelen worden gemaakt voor Boeings rivaal Airbus. Twintig jaar geleden werd Spirit juist afgesplitst van Boeing.

7 uur geleden
Verzekeraar Aegon grootste daler in AEX na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Aegon was vrijdag de grootste daler in de Amsterdamse AEX-index, die met winst het weekend inging. De verzekeraar kwam met tegenvallende jaarresultaten. Chemicaliëndistributeur IMCD was juist koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak na beter dan verwachte cijfers.

7 uur geleden