Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Home Depot en Walmart omlaag op Wall Street na cijfers

Home Depot en Walmart omlaag op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag na een lang weekend met verliezen geopend. Maandag was Wall Street dicht vanwege Presidents' Day. De aandacht van beleggers ging onder meer uit naar de resultaten en vooruitzichten van de grote winkelbedrijven Home Depot en Walmart die niet goed vielen.

Verder hingen de rentezorgen weer boven de markt. Er wordt daarom met spanning uitgekeken naar de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve die woensdag worden gepubliceerd. Mogelijk kan daaruit meer duidelijk worden over het toekomstige rentebeleid van de Amerikaanse centralebankenkoepel.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 1 procent lager op 33.487 punten. De brede S&P 500 daalde 0,9 procent tot 4042 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1 procent tot 11.670 punten.

Walmart

Home Depot zakte in de vroege handel 4,8 procent. De doe-het-zelfketen kwam met tegenvallende omzetcijfers over het vierde kwartaal naar buiten en kwam eveneens met een voorzichtige verwachting voor dit jaar. Branchegenoot Lowe's ging 4,7 procent mee omlaag.

Walmart, het grootste supermarktconcern van de Verenigde Staten, werd 0,9 procent lager gezet. Walmart maakte beter dan verwachte cijfers bekend over het afgelopen kwartaal, met daarin het belangrijke feestdagenseizoen, maar de prognoses voor het lopende kwartaal en het nieuwe jaar stelden teleur.

Tesla

Sigma Lithium was een opvallende winnaar met een koerssprong van 14,9 procent. Persbureau Bloomberg meldde dat Tesla een overname van de lithiumproducent bekijkt. Lithium is een belangrijke grondstof voor batterijen voor elektrische auto's. Met een overname kan Tesla de levering van lithium beter veiligstellen.

Autohandelaar AutoNation kreeg een adviesverlaging van JPMorgan Chase en leverde 3,2 procent in. Volgens de analisten van de bank is het aandeel overgewaardeerd. Goldman Sachs verhoogde juist zijn advies voor biotechnoloog Vir Biotechnology. De zakenbank denkt dat de beurskoers van het bedrijf kan verdubbelen.

Kort na het begin van de beurshandel in New York komt onderzoeksbureau S&P Global nog met nieuwe cijfers over de economische bedrijvigheid in de Verenigde Staten.

Meer uit Financieel

Federal Reserve komt vermoedelijk met kleine renteverhoging

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Federal Reserve zal naar verwachting later op woensdag de rente opnieuw verhogen in de strijd tegen de inflatie. Dat zou de negende renteverhoging op rij zijn. Wel wordt verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de rente wat minder agressief zal opvoeren dan eerder werd voorzien. Dat komt door de recente onrust in de bankensector. Die werd veroorzaakt door het omvallen van de Amerikaanse banken Silicon Valley Bank en Signature Bank.

1 uur geleden
Koopwoningen in februari goedkoper dan jaar eerder

DEN HAAG (ANP) - Koopwoningen waren in februari voor het eerst in bijna tien jaar weer eens goedkoper dan een jaar eerder. De prijzen gingen op jaarbasis 0,8 procent omlaag, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

4 uur geleden
Koopwoningen in februari goedkoper dan jaar eerder

DEN HAAG (ANP) - Koopwoningen waren in februari voor het eerst in bijna tien jaar weer eens goedkoper dan een jaar eerder. De prijzen gingen op jaarbasis 0,8 procent omlaag, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

4 uur geleden
IMF en Oekraïne akkoord over ruim 15 miljard aan noodfinanciering

WASHINGTON (ANP) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft een voorlopig akkoord bereikt met Oekraïne over noodkredieten van omgerekend 15,6 miljard dollar voor een periode van vier jaar. Het Oost-Europese land vecht een oorlog uit met Rusland, dat ruim een jaar geleden Oekraïne binnenviel. Dat heeft grote schade aan de economie veroorzaakt en daarom is Oekraïne hard op zoek naar financiële hulp. Het uitvoerend bestuur van het IMF moet de overeenkomst nog goedkeuren.

5 uur geleden
Afgeprijsde sportkleding zet winst Nike onder druk

BEAVERTON (ANP) - Sportkledingfabrikant Nike heeft afgelopen kwartaal een lagere winst behaald dan een jaar eerder. Het bedrijf probeert overtollige voorraden weg te werken en prijst veel artikelen daarom af. In combinatie met gestegen marketing-, materiaal- en vervoerskosten zette dat de winstmarges onder druk. De omzet steeg wel, dankzij goede verkoopcijfers in onder andere Noord-Amerika en Europa.

6 uur geleden
Beurzen New York boeken winst na opluchting over bankensector

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met aanzienlijke winsten gesloten, waarbij vooral kleinere banken herstel toonden na eerdere zorgen over hun financiële stabiliteit. Zo schoot het aandeel First Republic 30 procent omhoog nadat de zorgen van beleggers iets naar de achtergrond waren verdwenen.

6 uur geleden
TotalEnergies scherpt CO2-doelen aan, milieuorganisaties kritisch

PARIJS (ANP/AFP) - Olie- en gasconcern TotalEnergies heeft zijn doelen voor de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen aangescherpt. De uitstoot van alle verkochte olieproducten moet over twee jaar met 30 procent zijn gedaald ten opzichte van 2015. Eerder gold die doelstelling nog voor 2030. Milieuorganisatie Greenpeace blijft sceptisch.

7 uur geleden