Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hendrik Groen stoot Martien Meiland van troon in bestsellerlijst

Hendrik Groen stoot Martien Meiland van troon in bestsellerlijst

AMSTERDAM (ANP) - Senior Hendrik Groen heeft SBS-coryfee Martien Meiland de eerste plek ontnomen in de wekelijkse bestsellerlijst van de Nederlandse boekenbranche, meldt de lijst Bestseller 60 op Twitter.

Hendrik Groen, een pseudoniem, doet dat met zijn derde en laatste dagboek Opgewekt naar de eindstreep. Eerder publiceerde hij de twee uiterst succesvolle dagboeken Pogingen om iets van het leven te maken en Zolang er leven is. Die beide boeken kregen de NS Publieksprijs en werden voor tv en theater bewerkt. De tv-reeks met Kees Hulst in de hoofdrol en André van Duin aan zijn zijde trok wekelijks gemiddeld meer dan 2 miljoen kijkers. De vertaalrechten zijn verkocht aan tientallen landen.

Vorige week kwam de biografie Martien, over het leven van tv-persoonlijkheid Martien Meiland, binnen op de eerste plek in de bestsellerlijst. Martien Meiland is een van de hoofdpersonen in de SBS6-kijkcijferhit Chateau Meiland. Het programma won vorig jaar de Gouden Televizier-Ring. Het boek van Jan Dijkgraaf werd ruim vier weken geleden gelanceerd. Het staat nu op plek twee in de lijst.

De zoete zusjes vieren Sinterklaas, van Hanneke de Zoete, staat op de derde plek.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden