Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grotere terrassen blijven op Grote Markt Goes

Grotere terrassen blijven op Grote Markt Goes

GOES - Om horecaondernemers tegemoet te komen, stond de gemeente Goes in de coronacrisis grotere terrassen toe. Omdat dit goed is bevallen, heeft de gemeente besloten de verruiming definitief te maken. 

Twee dagen per week, op dinsdag en zaterdag, moet de zijde van café De Pompe de terrassen opruimen in verband met de weekmarkt. ‘’De marktlieden zijn, begrijpelijkerwijs, erg gehecht aan hun plekken op de markt, waardoor er aan de opstelling en locatie van de markt niet al te veel gesleuteld kon worden. Ook de aanrijroute van de brandweer en andere hulpdiensten was een belangrijke factor in de mogelijkheden van de uitbreiding van het terras’’, zegt Roxanne Moison, eigenaresse van De Pompe. Ondanks de beperkingen op de zaterdagen en dinsdagen is ze blij met de uitbreiding. ‘’Door de uitbreiding hebben we twee tafels extra. Over het hele seizoen genomen levert dat nog best wat extra op’’, zegt ze. ‘’Bovendien kon de markt de uitbreidingen goed gebruiken. Op een zonnige dag is de vraag naar zitplekken enorm. Soms zelfs zo groot dat mijn terras al vol zit nadat ik nog maar een aantal minuten open ben.’’ Moison is blij met de hulp en welwillendheid van de gemeente. ‘’In een tijd waarin dat hard nodig was, werd er in de gemeente met alle neuzen dezelfde kant op gekeken naar een oplossing voor de horeca, dat was heel fijn.’’

Meer uit Beveland

Plan om komende vijf jaar maximaal 450 asielzoekers in Hotel Goes onder te brengen

GOES - Als de gemeenteraad van Goes ermee instemt, wordt Hotel Goes aan de Anthony Fokkerstraat ingericht voor de opvang van maximaal 450 asielzoekers voor vijf jaar. “Dan kan de noodopvang in de Zeelandhallen, die toch een droevige voorziening is, sluiten”, aldus waarnemend burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Goes. Daarnaast trekken er twintig alleenreizende minderjarige vluchtelingen die in Nederland mogen blijven in de oude, leegstaande autismekliniek van Emergis in Kloetinge. 

17 uur geleden
Noord-Beveland lanceert project Eindeloos Gezond

KAMPERLAND - Op Nationale Kraanwaterdag woensdag is het Noord-Bevelandse project Eindeloos Gezond officieel geopend op basisschool De Kamperschouw in Kamperland.

22 uur geleden
Koninklijke Visio houdt zaterdag open dag in Goes

GOES - Koninklijke Visio in Goes heeft een speciale open dag op zaterdag 30 september van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de open dag krijgt jong en oud de kans om te ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn en om te ontdekken welke mogelijkheden Visio biedt om hiermee om te gaan.

22 uur geleden
Brandweer blust brand in oude gymzaal Goese Lyceum

GOES - De brandweer heeft woensdagavond brand geblust in de oude gymzaal van het Goese Lyceum aan de Van Dusseldorpstraat in Goes.

1 dag geleden
Goes is gans: de historie van Goes Ganzenstad

GOES - Zeg je Goes, dan zeg je gans. Goes en haar ganzen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. “Ze zijn er altijd geweest”, vertelt Frank de Klerk van het gemeentearchief Goes.

1 dag geleden
Herfstshow Solide Kozijn en Deur met veel moois en nieuws

KRUININGEN - Solide Kozijn en Deur in Kruiningen heeft zoveel mooie, vernieuwende producten in de showroom dat ze dat bezoekers graag laat zien. Daarom is er 28 tot en met 30 september een herfstshow met aantrekkelijke acties.De kwaliteit van aluminium, kunststof en houten kozijnen en deuren heeft door alle innovaties een vlucht genomen. “Er is zoveel moois, dat kun je het beste met je eigen ogen bekijken”, vertelt Liza Huissen van Solide Kozijn en Deur. “Door noviteiten als onzichtbare lasnaden ziet een kunststof kozijn er superstrak uit en zie je geen verschil meer met hout.” De show is volgende week donderdag en vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur toegankelijk. Terwijl kinderen zich bezig houden op bijvoorbeeld het springkussen, kunnen ouders rustig rondkijken. Bezoekers profiteren van btw-vrije prijzen (21% korting) en krijgen bij aankoop op deze dagen gratis een extra isolerend pakket op de kozijnen.

1 dag geleden
Gezellige bijeenkomst in soos Heinkenszand voor iedereen die zich 'nieuw' voelt in Borsele

HEINKENSZAND - Iedereen die zich ‘nieuw’ voelt in de gemeente Borsele is dinsdag 3 oktober van 18.30 tot 21.00 uur welkom in de soos achter de Stenge in Heinkenszand. 

1 dag geleden