Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groter verlies uitbater Kanaaltunnel door brexit en corona

Groter verlies uitbater Kanaaltunnel door brexit en corona

PARIJS (ANP/AFP) - De uitbater van de Kanaaltunnel tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk is in de eerste helft van dit jaar nog dieper in de rode cijfers beland door de gevolgen van de brexit en de coronapandemie op het vervoer via de tunnel. Het nettoverlies bedroeg 123 miljoen euro tegen een min van 88 miljoen euro een jaar eerder, aldus het Brits-Franse Getlink.

De omzet ging op jaarbasis met 12 procent omlaag naar 326 miljoen euro. In vergelijking met de periode voor corona gingen de inkomsten bij Getlink met bijna 40 procent onderuit. Door de reisbeperkingen in coronatijd namen veel minder passagiers de Eurostar-treinen door de Kanaaltunnel.

Verder leidde de opbouw van voorraden in aanloop naar de brexit tot minder vrachtvervoer tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk in het eerste kwartaal. Ook douaneformaliteiten speelden daarbij een rol. In het tweede kwartaal trok het vrachtvervoer wel weer aan, aldus Getlink. Ten opzichte van de eerste helft van 2019 ligt het vrachtvervoer nog 20 procent lager.

Meer uit Financieel

Damrak toont herstel, beleggers wel voorzichtig door rentevrees

AMSTERDAM (ANP) - De beurzen in Amsterdam hebben woensdag wat herstel laten zien na de stevige koersdalingen een dag eerder. De stijgers in de toonaangevende AEX waren duidelijk in de meerderheid.

13 minuten geleden
Google brengt eerste smartwatch naar Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Google brengt voor het eerst in Nederland een smartwatch op de markt. De Pixel Watch 2 kost 399 euro en is vanaf volgende week beschikbaar.

29 minuten geleden
PFAS-maker 3M teleurgesteld dat Nederland naar rechter stapt

BRUSSEL (ANP) - Chemieconcern 3M betreurt dat Nederland samen met Vlaanderen in de rechtszaal wil afdwingen dat de PFAS-fabrikant de giftige stoffen opruimt die het jarenlang in de Schelde heeft geloosd. De kwestie had beter kunnen worden opgelost door erover te praten, meent het bedrijf.

42 minuten geleden
Doorstart Vacansoleil verloopt 'voorspoedig', serieuze biedingen

EINDHOVEN (ANP) - Het proces om tot een doorstart te komen van het vorige week failliet verklaarde Vacansoleil verloopt "voorspoedig", meldt curator Lodewijk Hox. "Inmiddels zijn er serieuze biedingen binnengekomen bij de curatoren", staat in een verklaring.

44 minuten geleden
Prada ontwerpt ruimtepakken voor maanmissie NASA-astronauten

MILAAN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het Italiaanse modemerk Prada gaat ruimtepakken ontwerpen voor astronauten van NASA die in 2025 naar de maan moeten gaan. Daarvoor werkt het modemerk samen met het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Axiom Space.

1 uur geleden
Ondernemers: verhogen bankbelasting pakt voor iedereen slecht uit

DEN HAAG (ANP) - Het verhogen van de bankbelasting en het steeds zwaarder belasten van ondernemers is uiteindelijk slecht voor de welvaart van alle Nederlanders, waarschuwen VNO-NCW en MKB-Nederland. "Iedereen betaalt hiervoor uiteindelijk een prijs."

1 uur geleden
Wall Street toont herstel, ondanks tegenvallend banencijfer ADP

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag licht hoger geopend, na de forse verliezen een dag eerder. De aandacht van beleggers op Wall Street ging onder meer uit naar het banencijfer van loonstrookverwerker ADP. Dat viel veel zwakker uit dan verwacht.

2 uur geleden