Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote bedrijven helpen 370 vluchtelingen aan werk

Grote bedrijven helpen 370 vluchtelingen aan werk

AMSTERDAM (ANP) - Grote bedrijven in Nederland hebben in de afgelopen twee jaar 370 vluchtelingen in dienst genomen. Ze konden bijvoorbeeld aan de slag bij ABN AMRO, Arcadis, Dura Vermeer, Philips en Rabobank. Ook uitzendorganisaties als Randstad en ManpowerGroup spanden zich in voor vluchtelingen. Zo heeft Randstad in Nederland 700 vluchtelingen op weg geholpen met het vinden van een baan.

Twee jaar geleden sloten verschillende Nederlandse bedrijven zich aan bij Tent Partnership for Refugees, een netwerk van zo’n 140 internationale bedrijven dat zich duurzaam wil inzetten voor vluchtelingen. Onder meer Philips en Rabobank stelden ambitieuze plannen op om vluchtelingen te helpen hun weg te vinden in hun nieuwe thuisland.

De meeste bedrijven liggen naar eigen zeggen op schema met hun doelen of hebben ze al gehaald, ondanks lastige omstandigheden door de coronacrisis. Zo nam Rabobank 60 vluchtelingen aan voor functies van IT-software ingenieurs tot financial controllers, waarmee de bank zijn doel voor 2021 al behaald heeft. En Randstad laat weten niet alleen in Nederland maar ook elders in Europa vluchtelingen te hebben geholpen. Verspreid over het continent gaat het om circa 6000 vluchtelingen. Daarmee overtrof het bedrijf zijn eigen doelstellingen.

Coronacrisis

Door de coronacrisis konden sommige bedrijven hun doelen niet halen. Zo kon Hilton niet beginnen met het trainen en aan werk helpen van vluchtelingen. En om politieke redenen kon de Philips Foundation niet het geplande veldhospitaal opzetten in een vluchtelingenkamp in Syrië.

Het Europese hoofd van Tent Partnership for Refugees, Hélène van Melle, is blij met de behaalde resultaten van de bedrijven. "Het ondersteunen van deze economische integratie is goed voor de vluchtelingen zelf, voor de samenleving én voor het bedrijfsleven." De bedrijven zullen volgend jaar weer nieuwe plannen aankondigen om de integratie van vluchtelingen te bevorderen.

Meer uit Financieel

Blik belegger op pluk bedrijfsresultaten, inflatie en notulen Fed

AMSTERDAM (ANP) - De komende beursweek gaat de aandacht van beleggers onder andere uit naar nieuwe Europese inflatiecijfers. Bij een aanhoudend hoge inflatie kan de Europese Centrale Bank (ECB) beslissen om de rentes sneller te verhogen. Wel zal de toezichthouder altijd in de gaten moeten houden of bepaalde landen bij een te snelle rentestijging niet in de problemen komen.

4 uur geleden
Duitse gasvoorraad eerder dan gepland aangevuld

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG/DPA) - De Duitse voorraad aardgas is zo'n twee weken eerder dan gepland aangevuld tot de vereiste 75 procent van het normale niveau. Dat meldt de Bundesnetzagentur, de toezichthouder van de energievoorziening van Duitsland. De deadline voor het aanvullen, gesteld door de waakhond, stond op 1 september. De grootste economie van de eurozone kampte als gevolg van de oorlog in Oekraïne met lage gasvoorraden.

5 uur geleden
Duitse overheid: waterpeil Rijn zakt deze week tot kritiek niveau

KAUB (ANP/BLOOMBERG) - Het waterpeil in de Rijn zakt deze week vanwege de extreme droogte waarschijnlijk tot het kritieke niveau van 30 centimeter, maar blijft daar wel een aantal dagen op steken. Maandag wordt de 30 centimeter behaald, valt op te maken uit recente data van de Duitse regering. Onder dit niveau is het voor binnenvaartschepen niet meer rendabel om te varen, omdat ze dan veel minder vracht mee kunnen nemen.

6 uur geleden
Drukke dag op Schiphol, reizigers krijgen water en stroopwafels

SCHIPHOL (ANP) - Ook deze zondag is weer een drukke dag met vertrekkende reizigers voor luchthaven Schiphol. De reizigersstroom "loopt goed door", laat een woordvoerster weten. Reizigers hoefden zondagochtend nog niet buiten te wachten. Schiphol deelt water en stroopwafels uit aan wachtende reizigers.

8 uur geleden
Saudi Aramco blijft profiteren van hoge olieprijzen

RIYAD (ANP/BLOOMBERG) - Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco blijft profiteren van de hoge olieprijzen. De onderneming meldde over het tweede kwartaal een stijging van de winst van 90 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. De grootste olie-onderneming ter wereld profiteerde ook van de toegenomen vraag naar brandstof wereldwijd.

11 uur geleden
Energiebedrijven verschuilen zich voor nieuwe klanten

DEN HAAG (ANP) - Energiebedrijven verschuilen zich voor nieuwe klanten. Daardoor is het voor consumenten die een nieuw energiecontract nodig hebben, een stuk lastiger om stroom en gas te regelen. Zo is het aanbod op prijsvergelijkingssites zeer gering, blijkt uit een selectie bij bekende prijsvergelijkers zoals Independer en PriceWise door het ANP.

12 uur geleden
Bijna 150.000 theewerkers in Bangladesh leggen werk neer

DHAKA (ANP/AFP) - In Bangladesh zijn bijna 150.000 arbeiders van theeplantages in staking gegaan. Ze willen dat hun loon flink wordt verhoogd.

1 dag geleden