Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote bedrijven helpen 370 vluchtelingen aan werk

Grote bedrijven helpen 370 vluchtelingen aan werk

AMSTERDAM (ANP) - Grote bedrijven in Nederland hebben in de afgelopen twee jaar 370 vluchtelingen in dienst genomen. Ze konden bijvoorbeeld aan de slag bij ABN AMRO, Arcadis, Dura Vermeer, Philips en Rabobank. Ook uitzendorganisaties als Randstad en ManpowerGroup spanden zich in voor vluchtelingen. Zo heeft Randstad in Nederland 700 vluchtelingen op weg geholpen met het vinden van een baan.

Twee jaar geleden sloten verschillende Nederlandse bedrijven zich aan bij Tent Partnership for Refugees, een netwerk van zo’n 140 internationale bedrijven dat zich duurzaam wil inzetten voor vluchtelingen. Onder meer Philips en Rabobank stelden ambitieuze plannen op om vluchtelingen te helpen hun weg te vinden in hun nieuwe thuisland.

De meeste bedrijven liggen naar eigen zeggen op schema met hun doelen of hebben ze al gehaald, ondanks lastige omstandigheden door de coronacrisis. Zo nam Rabobank 60 vluchtelingen aan voor functies van IT-software ingenieurs tot financial controllers, waarmee de bank zijn doel voor 2021 al behaald heeft. En Randstad laat weten niet alleen in Nederland maar ook elders in Europa vluchtelingen te hebben geholpen. Verspreid over het continent gaat het om circa 6000 vluchtelingen. Daarmee overtrof het bedrijf zijn eigen doelstellingen.

Coronacrisis

Door de coronacrisis konden sommige bedrijven hun doelen niet halen. Zo kon Hilton niet beginnen met het trainen en aan werk helpen van vluchtelingen. En om politieke redenen kon de Philips Foundation niet het geplande veldhospitaal opzetten in een vluchtelingenkamp in Syrië.

Het Europese hoofd van Tent Partnership for Refugees, Hélène van Melle, is blij met de behaalde resultaten van de bedrijven. "Het ondersteunen van deze economische integratie is goed voor de vluchtelingen zelf, voor de samenleving én voor het bedrijfsleven." De bedrijven zullen volgend jaar weer nieuwe plannen aankondigen om de integratie van vluchtelingen te bevorderen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Maleisië wil export palmolie naar Afghanistan flink opvoeren

KUALA LUMPUR (ANP/BLOOMBERG) - Maleisië onderhandelt met Afghanistan om de export van palmolie naar dat Centraal-Aziatische land flink op te voeren. Het grote palmolieland wil zo zijn uitvoer van het omstreden product op peil houden, terwijl andere landen beperkingen instellen tegen de tropische olie.

6 uur geleden
Bitcoin is weer meer dan 60.000 dollar waard

NEW YORK (ANP) - De bitcoin is opnieuw meer dan 60.000 dollar waard en daarmee ligt de waarde weer rond het recordniveau dat de cryptomunt ongeveer een maand geleden aantikte. Waarschijnlijk zijn beleggers de laatste tijd vooral enthousiaster over de bitcoin omdat Coinbase, het grootste Amerikaanse handelsplatform voor digitale valuta's, binnenkort naar de aandelenbeurs in New York gaat.

7 uur geleden
'Coronaherstelfonds EU doet niet onder voor steunpakket Biden'

PARIJS (ANP/RTR) - Het Europese coronaherstelfonds van honderden miljarden euro's is flink en schiet niet tekort vergeleken met het coronasteunpakket van de Amerikaanse president Joe Biden, waarmee veel meer geld gemoeid is. Dat heeft EU-president Charles Michel gezegd tegen de Franse krant Les Échos.

8 uur geleden
Brussel dringt aan op langere heffingenpauze met Verenigde Staten

BERLIJN (ANP/RTR) - De Europese Unie heeft de Verenigde Staten gevraagd om miljarden dollars aan importheffingen op elkaars producten voor een half jaar op te schorten. Dat heeft de Eurocommissaris voor Handel Valdis Dombrovskis gezegd tegen het Duitse blad Der Spiegel. Daarmee zou Brussel verder willen gaan dan een vorige maand overeengekomen heffingenpauze van vier maanden.

9 uur geleden
'Boeing moet honderden niet geleverde 737 MAX-toestellen nalopen'

CHICAGO (ANP) - Vliegtuigbouwer Boeing moet honderden niet geleverde toestellen van het type 737 MAX opnieuw nalopen om een elektronisch mankement te verhelpen. Persbureau Bloomberg meldt dit op basis van ingewijden. De kwestie is opmerkelijk want de 737 MAX bleef eerder al maandenlang aan de grond na twee dodelijke rampen in korte tijd.

10 uur geleden
Booking.com moet mogelijk toch naar pensioenfonds reisbranche

DEN HAAG (ANP) - Booking.com moet zich mogelijk na jaren alsnog aansluiten bij het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Reisbranche. Volgens de Hoge Raad dient de hotelboekingssite namelijk aangemerkt te worden als 'reisagent'. Zelf verzette Booking.com zich hiertegen. Het bedrijf ziet zichzelf slechts als een 'onlinereserveringsplatform'.

11 uur geleden
China legt webwinkelgigant Alibaba miljardenboete op

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - China legt webwinkelconcern Alibaba van techmiljardair Jack Ma een miljardenboete op voor monopoliepraktijken. Het gaat in totaal om 18,2 miljard yuan, dat komt omgerekend neer op 2,3 miljard euro.

16 uur geleden