Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote bedrijven helpen 370 vluchtelingen aan werk

Grote bedrijven helpen 370 vluchtelingen aan werk

AMSTERDAM (ANP) - Grote bedrijven in Nederland hebben in de afgelopen twee jaar 370 vluchtelingen in dienst genomen. Ze konden bijvoorbeeld aan de slag bij ABN AMRO, Arcadis, Dura Vermeer, Philips en Rabobank. Ook uitzendorganisaties als Randstad en ManpowerGroup spanden zich in voor vluchtelingen. Zo heeft Randstad in Nederland 700 vluchtelingen op weg geholpen met het vinden van een baan.

Twee jaar geleden sloten verschillende Nederlandse bedrijven zich aan bij Tent Partnership for Refugees, een netwerk van zo’n 140 internationale bedrijven dat zich duurzaam wil inzetten voor vluchtelingen. Onder meer Philips en Rabobank stelden ambitieuze plannen op om vluchtelingen te helpen hun weg te vinden in hun nieuwe thuisland.

De meeste bedrijven liggen naar eigen zeggen op schema met hun doelen of hebben ze al gehaald, ondanks lastige omstandigheden door de coronacrisis. Zo nam Rabobank 60 vluchtelingen aan voor functies van IT-software ingenieurs tot financial controllers, waarmee de bank zijn doel voor 2021 al behaald heeft. En Randstad laat weten niet alleen in Nederland maar ook elders in Europa vluchtelingen te hebben geholpen. Verspreid over het continent gaat het om circa 6000 vluchtelingen. Daarmee overtrof het bedrijf zijn eigen doelstellingen.

Coronacrisis

Door de coronacrisis konden sommige bedrijven hun doelen niet halen. Zo kon Hilton niet beginnen met het trainen en aan werk helpen van vluchtelingen. En om politieke redenen kon de Philips Foundation niet het geplande veldhospitaal opzetten in een vluchtelingenkamp in Syrië.

Het Europese hoofd van Tent Partnership for Refugees, Hélène van Melle, is blij met de behaalde resultaten van de bedrijven. "Het ondersteunen van deze economische integratie is goed voor de vluchtelingen zelf, voor de samenleving én voor het bedrijfsleven." De bedrijven zullen volgend jaar weer nieuwe plannen aankondigen om de integratie van vluchtelingen te bevorderen.

Meer uit Financieel

AI-bedrijf Nvidia verliest ruwweg 200 miljard aan beurswaarde

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Chipconcern Nvidia heeft op Wall Street vrijdag ruwweg 200 miljard dollar aan beurswaarde verloren. Het grote vertrouwen van de financiële markten in alles wat met kunstmatige intelligentie (AI) te maken heeft, lijkt een flinke knauw te hebben gekregen. Beleggers hebben de maker van chips voor AI-toepassingen 10 procent lager gezet door zorgen dat de aanstaande kwartaalcijfers van Nvidia wel eens tegen kunnen vallen.

1 uur geleden
Achterban FNV schaart zich achter nieuwe NS-cao

UTRECHT (ANP) - Een ruime meerderheid van de FNV-leden bij spoorvervoerder NS heeft ingestemd met het verbeterde cao-resultaat voor het NS-personeel. Daarmee lijkt de dreiging van nieuwe vakbondsacties bij de NS voorbij.

2 uur geleden
Geen slotverklaring bij IMF-top door conflict in Midden-Oosten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington levert geen gemeenschappelijke slotverklaring op. De bijeengekomen landen konden het niet eens worden over de manier waarop ze naar de oorlogen in het Midden-Oosten en Oekraïne moesten verwijzen.

4 uur geleden
Vrees voor escalatie in Midden-Oosten duwt beurzen in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend met verliezen het weekend ingegaan door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. De vrees voor een escalatie van het conflict daar laaide weer op na berichten over een mogelijke aanval van Israël op Iran.

6 uur geleden
Nieuwe claimzaak tegen ABN AMRO om te hoge rentes voor mkb'ers

AMSTERDAM (ANP) - Stichting Massaschade & Consument wil ABN AMRO voor de rechter dagen. De bank heeft volgens de stichting over een periode van vijftien jaar miljarden euro's te veel aan rente geïncasseerd bij mkb'ers met een doorlopend krediet. De stichting wil dat ondernemers worden gecompenseerd voor de te veel betaalde rente.

6 uur geleden
Netflix onderuit op Wall Street ondanks sterke cijfers

NEW YORK (ANP) - Netflix is vrijdag onderuit gegaan op de aandelenbeurzen in New York. De streamingdienst boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Ook kreeg Netflix er meer abonnees bij dan voorzien, mede dankzij het beleid om het delen van accounts aan banden te leggen. Het concern heeft echter besloten vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar te stoppen met het melden van het aantal nieuwe abonnees. Dat laatste viel niet goed bij beleggers en het aandeel werd bijna 8 procent lager gezet.

8 uur geleden
Bestrijdingsmiddel verboden, telers vrezen einde kersenteelt

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) vreest dat de kersenteelt uit Nederland verdwijnt, omdat het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geen vrijstelling geeft voor twee bestrijdingsmiddelen die de kers beschermen tegen een specifiek soort fruitvlieg.

9 uur geleden