
Groenleer Metaalrecycling kan op nieuwe locatie verder groeien
RILLAND - Groenleer Metaalrecycling bv is per 7 maart van Kruiningen verhuisd naar een nieuwe vestiging in Rilland, aan De Poort 25. Met meer ruimte en een betere ligging biedt het nieuwe pand veel mogelijkheden voor het bedrijf om te groeien en hun klantengroep uit te breiden.
In 2009 nam Marco Sinke een metaalverwerkingsbedrijf in Kruiningen over, zo ontstond MSK metaalhandel. Na een aantal goede jaren nam Sinke in 2013 ook een metaalverwerkingsbedrijf in Zierikzee over en ging verder onder de naam van dat bedrijf: Groenleer Metaalrecycling. Na veertien jaar in het pand in Kruiningen werd het tijd voor het bedrijf om naar een nieuw pand te verhuizen. ‘’Het werd tijd om uit te breiden en daarvoor was een nieuw pand hier in Rilland een goede optie’’, zegt Sinke. ‘’We hebben hier een mooie ligging, langs de snelweg, aan de rand van Zeeland en Noord-Brabant en op redelijke afstand tot Rotterdam.’’ Bovendien biedt het pand voor het bedrijf veel meer mogelijkheden. ‘’Omdat we zoveel meer ruimte hebben kunnen we met onze eigen weegbrug zelf de vrachten wegen en direct digitaal factureren. Dat versnelt het werkproces enorm.’’
Verzamelplek
Zowel zakelijke als particuliere klanten kunnen bij Groenleer terecht voor hun metaalafval, waarna zij het klaarmaken voor de smelterijen. ‘’Behalve koelkasten, vriezers en beeldschermen kunnen wij in principe al het metaal verwerken. Toch verwerken wij vooral metaal, zoals aluminium, koperen leidingen van huizen en metaalafval van constructiebedrijven.’’ Ook het regelen van de afvoer van dit soort metaalafval is een onderdeel van de service van Groenleer. ‘’We hebben een containerservice die we aanbieden aan bedrijven. Hiermee kunnen wij de klant volledig ontzorgen op het gebied van metaalafval’’, gaat Sinke verder.
Een van de andere nieuwe mogelijkheden die is ontstaan door het nieuwe pand, is dat Groenleer nu zelf de laatste stap is voordat het aluminium naar de smelterijen gaat. ‘’Doordat we meer opslagruimte hebben kunnen we meer opbulken om met grote ladingen naar Oostenrijk of Duitsland te rijden, waar het omgesmolten wordt. Daardoor zijn wij nu ook voor de kleinere metaalverwerkingsbedrijven de ‘verzamelplek’ geworden, waar ook zij hun aluminium kwijt kunnen.’’
Kijk voor meer informatie op groenleer.com.
Meer uit Beveland
NISSE - Al sinds 1998 kent het historische dorp Nisse een zomerfestival middenin het dorp. De opzet is door de jaren heen veranderd van een klein dorpsfeest in een driedaags festival met een variëteit aan artiesten, kunstenaars, lekker eten en drinken, lifestyle en vintage markt, rock & roll en oldtimers, dat door een groot publiek bezocht word. De locatie is het hele dorpsplein en rondom de oude Middeleeuwse kerk waar genoten kan worden van het goed gemixte aanbod van artiesten en alle leuke extra activiteiten daaromheen.
8 uur geledenKAMPERLAND - De wereldkampioenschappen Yngling worden vanaf vandaag tot en met 25 juli gehouden op de Oosterschelde vanaf Roompot Marina in Kamperland. Een Yngling is een kielboot. Op de Oosterschelde komen de beste Yngling-zeilers van over de hele wereld samen. De Yngling is internationaal gezien een zeer geschikte boot voor jonge zeilers met potentie. Er wordt op hoog niveau gezeild en de boot leent zich uitstekend voor veel trim en tactiek aan boord.
10 uur geledenGOES - Het gebied rondom het station in Goes wordt vernieuwd. Er komen meer en betere fietsparkeerplaatsen en er is meer ruimte voor groen. Ook krijgen deelauto's en deelfietsen straks een plekje. Eerder aangekondigde appartementen komen er niet.
15 uur geledenGOES - De binnenstad van Goes krijgt voor het einde van het jaar een groene impuls. De gemeente wil op korte termijn 63 grote bomen in verplaatsbare bakken plaatsen op verschillende strategische locaties. Dit tijdelijke project moet zorgen voor meer beleving en vergroening in afwachting van definitieve herinrichtingen van de openbare ruimte.Volgens wethouder Joosst de Goffau van Goes maakt het plan deel uit van de zogeheten kwaliteitsagenda. "We willen de binnenstad aantrekkelijker maken, maar structurele aanpassingen kosten tijd. Met deze bakken kunnen we nu al sfeer toevoegen én experimenteren met de indeling." Er is een krediet van €325.000 aangevraagd voor de aanschaf en het onderhoud van de bomen en bakken. De begroting is gebaseerd op een kostenraming van ongeveer €5.000 per boom en bak. De verwachting is dat er bij verdere uitwerking van het plan misschien kostenbesparingen mogelijk zijn.Locaties zoals de Oostwal, waar eerder veel bomen zijn weggehaald, en de Lange Vorststraat zijn voorgesteld als eerste standplaatsen. "Rond de Oostwal verlangen bewoners al langere tijd naar nieuw groen," zei de wethouder. "Deze oplossing maakt dat nu snel mogelijk." Ook wordt de versteende Lange Vorststraat als zeer geschikt gezien voor vergroening zonder dat er meteen grote graafwerkzaamheden nodig zijn.Wat deze 'bomen in bakken' bijzonder maakt, is hun flexibiliteit. Ze kunnen eenvoudig verplaatst worden voor evenementen of om werkzaamheden tijdelijk af te schermen. Ook zijn ze inzetbaar op plekken met leegstand om zo de uitstraling van een straat of plein te verbeteren.Samen met het Ondernemers organisatie Goes (OOG) wordt momenteel gewerkt aan een definitieve locatiekaart. Ondernemers zijn positief, maar willen voorkomen dat bomen voor etalages worden geplaatst. "Het is belangrijk dat er goed wordt gekeken naar de ruimtelijke context," aldus De Goffau.De exacte boomsoorten moeten nog worden bepaald, afhankelijk van beschikbaarheid en geschiktheid voor plaatsing in bakken. De bomen moeten bij voorkeur vandalismebestendig zijn en zo min mogelijk onderhoud vergen. Er wordt ook onderzocht of de bakken voorzien kunnen worden van accuverlichting, voor extra sfeer in de avonduren.De bomen in bakken vormen dus een tussenoplossing, maar kunnen op termijn ook een blijvende rol spelen op wisselende locaties in de stad.
15 uur geledenBORSELE - Op maandag 14 juli is de gerestaureerde stalen draaideur teruggeplaatst in de monumentale coupure bij de Zwaaksedijk. Daarmee is een bijzonder stukje erfgoed in ere hersteld. De coupure dateert uit 1927 en maakte ooit deel uit van de spoorlijn tussen Goes en Borssele. Het is een van de weinige overgebleven spoorcoupures in een binnendijk op Zuid-Beveland.
1 dag geledenGOES - De Bibliotheek Oosterschelde is dringend op zoek naar nieuwe taalvrijwilligers voor haar vestigingen in Goes en 's-Gravenpolder. Via het Taalhuis helpen vrijwilligers volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven of spreken van de Nederlandse taal. Dit kan gaan om nieuwkomers, maar ook om Nederlandstaligen die laaggeletterd zijn.
1 dag geledenCOLIJNSPLAAT - De bouwcombinatie BAM Infra Nederland en SPIE Nederland is geselecteerd om volgend najaar het beweegbare deel van de Zeelandbrug, de basculebrug, te renoveren en de Zeelandbrug van nieuw asfalt te voorzien. Dat laat de provincie Zeeland woensdag weten. De aanbesteding voor deze klus leverde niet meteen een inschrijver op.
2 dagen geleden