Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groei luchtvaart zet door, veel vraag voor komende maanden

Groei luchtvaart zet door, veel vraag voor komende maanden

GENÈVE (ANP) - De vraag naar vliegtickets zat in oktober wereldwijd op haast driekwart van dezelfde maand in 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie. Tegelijkertijd werd al veel geboekt voor de maanden erna, maakte luchtvaartbranchevereniging IATA bekend. Directeur Willie Walsh van IATA noemt die trend bemoedigend. "Het ziet er goed uit voor het winterseizoen en het herstel van de luchtvaart."

De afgelopen maanden liep het herstel van binnenlandse vluchten al voor op die van internationale. Dat heeft te maken met het feit dat er binnen een land veel minder verschillen zijn in coronabeleid. In oktober kromp het aantal binnenlandse vluchten echter ten opzichte van een jaar eerder. Dat had te maken met nieuwe coronabeperkingen in China waardoor daar minder gevlogen werd.

Internationale vluchten verdubbelden ruim ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal gevlogen kilometers door reizigers ligt op ruim 72 procent van oktober 2019. Vooral in Azië en Oceanië nam het aantal reizigers weer toe. Zo schafte Japan in oktober de coronabeperkingen voor toeristen van buiten af.

Meer uit Financieel

Analisten rekenen op hogere jaarwinst voor ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO is er volgens analisten waarschijnlijk in geslaagd om zijn jaarwinst op te voeren, anders dan rivaal ING. De bank presenteert woensdagochtend zijn jaarcijfers. Hoewel kenners volgens een peiling door persbureau Bloomberg alom rekening houden met een winstdaling in het laatste kwartaal van vorig jaar, blijft er over heel 2022 bezien waarschijnlijk wel meer winst over dan in het tweede coronajaar.

2 uur geleden
Microsoft weer even 2 biljoen waard na introductie AI-zoekmachine

NEW YORK (ANP) - Techconcern Microsoft is dinsdag omhoog gegaan op Wall Street nadat het bedrijf een nieuwe versie van zijn zoekmachine Bing had onthuld. Daarvoor maakt Microsoft gebruik van kunstmatige intelligentie van het bedrijf OpenAI. Beleggers ontvingen de plannen van Microsoft met enthousiasme en hopen dat het bedrijf de dominantie van Google in de zoekmachinemarkt kan bevechten.

7 uur geleden
Volkswagen had nog veel last van verstoringen in leveringsketen

WOLFSBURG (ANP/BLOOMBERG) - Volkswagen had afgelopen jaar nog veel last van verstoringen in de leveringsketen. Het bedrijf, bekend van merken als VW, Seat, Skoda en Audi, had daardoor meer geld vastzitten in voorraden van grondstoffen, onderdelen maar ook voltooide voertuigen. Dat maakte Volkswagen bekend bij de publicatie van voorlopige cijfers. Tijdens dit jaar normaliseert de situatie, voorzien de Duitsers.

7 uur geleden
Vier op de tien huizenkopers waren eind vorig jaar starter

APELDOORN (ANP) - Vier op de tien huizenkopers van een bestaande woning waren eind vorig jaar starter op de woningmarkt, iets meer dan een jaar eerder. De stijging kwam vooral omdat er minder doorstromers waren. De huizenprijzen waren in het laatste kwartaal van vorig jaar gezakt vergeleken met de maanden daarvoor maar wel hoger vergeleken met eind 2021, blijkt uit cijfers over de woningmarkt van het Kadaster.

8 uur geleden
Fed-baas ziet hogere rente bij aanhoudend sterke economie

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Als er onverwacht sterke cijfers over de Amerikaanse economie binnen blijven komen dan moet de Federal Reserve de rente misschien verder verhogen dan de centrale bank eerder voorzag. Dat heeft president Jerome Powell van de Amerikaanse centrale bank gezegd. Vrijdag kwamen er cijfers over het aantal nieuwe banen in de Verenigde Staten en dat waren er veel meer dan verwacht.

8 uur geleden
Microsoft gaat met zoekmachine leunen op kunstmatige intelligentie

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft gaat het kunstmatige-intelligentieprogramma inbouwen in zijn zoekmachine Bing. Door een investering in en samenwerking met het bedrijf OpenAI, dat achter het populaire programma ChatGPT zit, kunnen gebruikers van Bing binnenkort veel gerichtere vragen stellen aan de zoekmachine. Ook kunnen ze daarmee chatten. Microsofts webbrowser Edge krijgt ook de nieuwe zoekmogelijkheden en daarnaast kan de ingebouwde kunstmatige intelligentie websites samenvatten en vertalen naar tientallen talen.

9 uur geleden
Videovergaderdienst Zoom schrapt 1300 banen

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - Videovergaderdienst Zoom Video schrapt wereldwijd 1300 banen. Voor het Amerikaanse bedrijf, dat tijdens de coronacrisis hard groeide toen in veel landen werken vanuit huis de voorkeur kreeg, betekent dat een verkleining van het personeelsbestand met 15 procent.

10 uur geleden