Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gevluchte sprintster uit Belarus aangekomen in Polen

Gevluchte sprintster uit Belarus aangekomen in Polen

TOKIO/WARSCHAU (ANP/RTR/DPA) - De gevluchte Olympische sprintster Kristina Tsimanoeskaja uit Belarus is aangekomen in Polen na haar vertrek uit Japan. Ze was wegens kritiek op haar coaches zondag uit de olympische ploeg gezet. De Poolse autoriteiten verlenen haar een visum.

Ze had eerder op de woensdag een tussenstop gemaakt in Wenen.

Na haar verbanning uit de olympische ploeg had het olympisch comité van Belarus de 24-jarige sprintster bevolen naar huis terug te keren. In plaats daarvan ging Tsimanoeskaja naar de Poolse ambassade in Tokio, die haar om humanitaire redenen een visum aanbood. Haar man heeft inmiddels ook een Pools humanitair visum.

Het incident heeft opnieuw de aandacht gevestigd op Belarus. De overheid treedt daar hard op tegen mensen met afwijkende meningen sinds een golf van protest het land opschudde na de verkiezingen vorig jaar. Volgens de oppositie is er toen fraude gepleegd om president Aleksandr Loekasjenko aan de macht te houden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Vaccinatiebewijs Macron circuleert op sociale media

PARIJS (ANP/DPA) - Het coronavaccinatiebewijs van de Franse president Emmanuel Macron, met daarop zijn naam, geboortedatum en een gepersonaliseerde QR-code, circuleert op sociale media.

1 uur geleden
Biden: beslissend decennium is aangebroken voor mensheid

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft bij zijn toespraak tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, gezegd dat wat hem betreft een beslissend decennium in de geschiedenis van de mensheid is aangebroken. Het was de eerste VN-toespraak van Biden sinds hij president van de VS werd.

4 uur geleden
Conservatieven van Merkel maken vlak voor verkiezing inhaalslag

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse parlementsverkiezingen van komend weekend lijken uit te lopen op een nek-aan-nekrace. De christendemocraten van de Duitse bondskanselier Angela Merkel lopen in de peilingen langzaam in op hun voornaamste rivalen, de sociaaldemocraten van minister van Financiën Olaf Scholz.

6 uur geleden
Recorduitstoot door megabranden van afgelopen zomer

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - Enorme natuurbranden bij de Middellandse Zee, in Noord-Amerika en Siberië hebben deze zomer geleid tot een recorduitstoot van broeikasgassen. Door het vuur belandde in juli 1,3 miljard metrische ton koolstofdioxide in de atmosfeer en een maand later nog eens 1,4 miljard metrische ton, meldt EU-klimaatdienst Copernicus.

8 uur geleden
Russen rouwen om bloedbad op universiteit

PERM (ANP/AFP) - In Rusland wordt geschokt gereageerd op het bloedbad in een universiteit in de stad Perm. Daar schoot een student maandag zes mensen dood. Geschokte Russen steken nu onder meer kaarsjes aan bij het complex, dat is afgegrendeld door de politie.

10 uur geleden
Mensenrechtenhof ziet Rusland achter moord op ex-spion Litvinenko

STRAATSBURG (ANP) - Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens houdt Rusland verantwoordelijk voor de vergiftiging en dood van de voormalige Russische spion Alexandr Litvinenko in Engeland in 2006. Het hof in Straatsburg stelt in een zaak die zijn weduwe, Marina Litvinenko, had aangespannen dat er geen twijfel is dat de moord namens de Russische autoriteiten is gepleegd door de twee Russen Andrej Loegovoj and Dmitri Kovtun.

10 uur geleden
Taliban: Afghaanse meisjes snel weer naar middelbare school

KABUL (ANP/AFP) - Meisjes in Afghanistan zullen zo snel als mogelijk is weer naar de middelbare school mogen, melden de Taliban. De extremistische groepering maakte vorige week bekend dat jongens en mannelijke onderwijzers terug mogen keren naar het voortgezet onderwijs, maar zei toen niks over de terugkeer van meisjes of het vrouwelijk personeel.

10 uur geleden