Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente maakt gebouw gereed voor opvang Oekraïense vluchtelingen

Gemeente maakt gebouw gereed voor opvang Oekraïense vluchtelingen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen maakt een gebouw aan de Westerbaan 2 in West-Souburg geschikt voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Naar verwachting kunnen er vanaf 28 maart 50 vluchtelingen gehuisvest worden. Het gebouw was tot voor kort in gebruik als ouderenhuisvesting.

Vanuit het kabinet is de oproep aan de veiligheidsregio’s gedaan om op zoek te gaan naar geschikte locaties om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Op korte termijn moet opvang worden gevonden voor duizend vluchtelingen en daarna nog eens duizend. De gemeente Vlissingen is naarstig op zoek naar geschikte ruimte voor de opvang van vluchtelingen. Daarbij wordt gelet op de grote van de locatie, wie de eigenaar is, of er veel bouwkundige aanpassingen moeten worden gedaan en of de locatie snel in gebruik kan worden genomen. De gemeente gaat niet uit van crisisopvang maar verwacht dat de opvang voor langere tijd nodig zal zijn. Daarmee vielen enkele locaties die over enkele weken weer leeg moeten zijn af.

Westerbaan
Vooralsnog heeft de gemeente nu één geschikt gebouw gevonden en twee andere locaties worden nog onderzocht. Het gebouw aan de Westerbaan was oorspronkelijk ouderenhuisvesting maar is onlangs gesloten. De gemeente huurt het pand nu van van woningbouwvereniging Zeeuwland. Momenteel worden nog noodzakelijke aanpassingen aan het gebouw gedaan. Omwonenden worden door de gemeente en Zeeuwland geïnformeerd over de komst van de Oekraïense vluchtelingen en de mogelijkheid hulp te bieden. De gemeente heeft op haar website een speciale pagina gemaakt met informatie over Oekraïne en veel gestelde vragen: www.vlissingen.nl/noodopvang.

Kosten
Anders dan bij de opvang van asielzoekers is de gemeente verantwoordelijk voor de opvang en verzorging van vluchtelingen uit Oekraïne. De kosten die gemaakt worden voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen worden betaald door het Rijk. Hoewel de details hierover nog niet bekend zijn, gaat de gemeente ervan uit dat de kosten die worden gemaakt en de bestede uren van de ambtelijke organisatie volledig vergoed gaan worden.

Meer uit Vlissingen

De Vissershaven is eindelijk uit de steigers

VLISSINGEN - Het was voor veel Vlissingers al lange tijd een doorn in het oog: de steigers bij voormalig restaurant De Vissershaven. Maar de schilderwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en gisteren en vandaag zijn dan toch eindelijk de steigers verwijderd en tonen de panden zich weer in volle glorie.

7 uur geleden
Vlissingse wethouder Sal Cracau legt functie neer

VLISSINGEN - De Vlissingse wethouder Sal Cracau (VVD) heeft dinsdag zijn ontslag ingediend.

1 dag geleden
Auto uitgebrand in Willem van de Veldelaan in Vlissingen

VLISSINGEN - Een personenauto is maandagavond in vlammen opgegaan in de Willem van de Veldelaan in Vlissingen. Ook een tweede voertuig liep schade op. Er raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak.

1 dag geleden
Positie wethouder Cracau wankel na debat over Vlissingen Maritiem

VLISSINGEN - Wethouder Sal Cracau (VVD) had maandagavond het een en ander uit te leggen aan de gemeenteraad. De aanwezige raadsleden waren vrijwel unaniem slecht te spreken over de gang van zaken rondom Vlissingen Maritiem en de houding die de gemeente tegenover de organisatie van het evenement heeft aangenomen. Pim Kraan, fractievoorzitter van de POV, was dermate ontevreden met de uitleg die Cracau gaf over de ontstane problematiek, dat hij een motie van wantrouwen tegen de wethouder indiende. De motie is met een nipte meerderheid van 11 stemmen tegen en 10 stemmen voor verworpen.

1 dag geleden
Schrijfster Lisa Weeda te gast bij 't Spui

VLISSINGEN - Schrijfster Lisa Weeda is zaterdag 24 februari te gast in boekhandel 't Spui. Ze wordt er geïnterviewd over haar nieuwe boek 'Dans dans revolutie!'. De boekpresentatie begint om 14 uur.

2 dagen geleden
Zaterdagmiddag was er een schietpartij aan de Ribesstraat in Vlissingen [UPDATE]

VLISSINGEN - Zaterdagmiddag heeft er een schietincident plaatsgevonden in de Ribesstraat. De politie is ter plaatse voor onderzoek. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.

4 dagen geleden
Eén gewonde na een ongeluk op de Nieuwe Zuidbeekseweg

VLISSINGEN - Bij een ongeluk op de Nieuwe Zuidbeekseweg is zaterdagmiddag een fietser gewond geraakt na een mogelijke aanrijding met een auto. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

4 dagen geleden