Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeente Breda geeft geen vergunning voor 538 Oranjedag

Gemeente Breda geeft geen vergunning voor 538 Oranjedag

BREDA (ANP) - De gemeente Breda geeft geen vergunning voor het evenement 538 Oranjedag dat zaterdag zou plaatsvinden in de stad. Er zouden 10.000 mensen worden toegelaten bij het festival, in het kader van de Fieldlab-testevenementen.

Burgemeester van Breda Paul Depla zegt dat het festival niet kan doorgaan omdat de veiligheid in het geding kwam. "De politie krijgt steeds meer signalen dat de 538 Oranjedag voor- en tegenstanders van het coronabeleid en de Fieldlabs aan zal trekken met alle veiligheidsrisico’s van dien. Als burgemeester sta ik pal voor de veiligheid van de politieagenten, omwonenden en bezoekers van het evenement. Ik betreur het, maar op basis van deze informatie kan ik niet anders dan geen vergunning verlenen voor 538 Oranjedag op 24 april op het Chasséveld."

Radio 538 werd door het kabinet en Fieldlab gevraagd om mee te doen aan een testevenement. De evenementen worden gebruikt om informatie te verzamelen over het veilig bezoeken van festivals. De zender Radio 538 werkt aan een alternatief. Mensen die kaarten hebben gekocht, krijgen het geld terug.

Medewerkers van het nabijgelegen Amphia Ziekenhuis startten zaterdag een petitie om ervoor te zorgen dat het feest niet zou doorgaan. Ze kregen veel bijval, meer dan 360.000 mensen hebben hun handtekening gezet.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 3 weken geleden
gewoon gerechtigheid, het grote geld (Talpa) moet niet alles krijgen wat ze graag willen en de Jonge met zijn gelul over veiligheid. Wat veilig is is al maanden gesloten omdat het echt nog niet kan. Valt tegen zeker pipo dat ook jij je zin niet krijgt

Meer uit Entertainment

Jeangu Macrooy ziet verbeterpunten na eerste repetitie

ROTTERDAM (ANP) - Jeangu Macrooy is tevreden met zijn eerste repetitie op het Eurovisie Songfestival. De zanger vindt echter dat het nog beter kan, zei hij donderdag na afloop tijdens een persconferentie in Rotterdam Ahoy.

6 uur geleden
Nieuwe boek Lucinda Riley direct aan kop in Bestseller 60

DEN HAAG (ANP) - Het nieuwe boek van Lucinda Riley, De zeven zussen. De zevende zus, bezet deze week de eerste plek in de Bestseller 60. Het boek van de wereldberoemde Britse schrijfster was in veel boekwinkels snel uitverkocht.

1 dag geleden
Hitchcock-acteur Norman Lloyd (106) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Norman Lloyd, die de titelrol speelde in Alfred Hitchcocks film Saboteur, is dinsdag in zijn woonplaats Los Angeles overleden. De acteur werd 106 jaar.

1 dag geleden
Muziekpodia krijgen 1,5 miljoen euro van cultuurfonds

DEN HAAG (ANP) - Het Kickstart Cultuurfonds heeft voor 46 muziekpodia een bedrag van in totaal 1,5 miljoen euro uitgetrokken. Dat geld moet gebruikt worden voor het coronaproof maken van de locaties. Zo krijgen de Melkweg in Amsterdam, Grote Kerk in Naarden en het PAARD in Den Haag een deel van het bedrag.

2 dagen geleden
Libris Literatuurprijs naar Jeroen Brouwers

AMSTERDAM (ANP) - De Libris Literatuurprijs 2021 (50.000 euro) is voor Jeroen Brouwers en zijn boek Cliënt E. Busken. Dat is maandagavond bekendgemaakt door de jury onder voorzitterschap van Lilianne Ploumen.

3 dagen geleden
Hugo de Jonge: coronabubbel rond songfestival werkt

ROTTERDAM (ANP) - De coronabubbel rond het Eurovisie Songfestival doet zijn werk. In de afgelopen dagen zijn voor de deur van Rotterdam Ahoy duizenden tests afgenomen waarvan slechts een enkeling positief was. Dat zei minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge maandag na afloop van een werkbezoek aan het songfestival.

3 dagen geleden
Alle winnaars journalistieke prijs De Tegel bekendgemaakt

DEN HAAG (ANP) - Alle winnaars van de journalistieke prijs De Tegel zijn maandagavond vanuit de Centrale Bibliotheek in Den Haag bekendgemaakt. Onderzoeksjournalisten Eelke van Ark en Jan-Hein Strop van onderzoeksplatform Follow the Money hebben in de categorie nieuws De Tegel gewonnen.

3 dagen geleden