Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gelman-kunstcollectie voor het eerst naar Nederland

Gelman-kunstcollectie voor het eerst naar Nederland

AMSTELVEEN (ANP) - Het Cobra Museum in Amstelveen hoopt vanaf mei een privécollectie van Mexicaanse kunst, gemaakt door onder anderen Frida Kahlo, voor het eerst in Nederland te laten zien. Het gaat om de Jacques and Natasha Gelman Collection of Mexican Art, die beheerd wordt door de Vergel Foundation in New York. In het najaar is een andere belangrijke verzameling met werk van Kahlo in Nederland te bezichtigen. Dan wordt de Dolores Olmedo-collectie uit Mexico getoond in het Drents Museum in Assen.

De kern van de tentoonstelling in het Cobra Museum voor Moderne Kunst bestaat uit achttien werken van Kahlo, waaronder enkele van haar zelfportretten. Ook zijn er dertig werken van haar man Diego Rivera en van tijdgenoten, zoals Lola Álvarez Bravo, María Izquierdo, David Alfaro Siqueiros en Rufino Tamayo.

Het Cobra Museum speelt naar eigen zeggen met deze tentoonstelling in op "urgente thema’s als politiek en maatschappelijk engagement, vrije expressie, emancipatie en gender. Thema’s die in deze woelige tijden eens te meer in onze maatschappij leven."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Matthijs gaat door begint met bijna 1,4 miljoen kijkers

AMSTERDAM (ANP) - De eerste reguliere aflevering van Matthijs gaat door heeft zaterdagavond bijna 1,4 miljoen kijkers getrokken. Het nieuwe tv-programma van Matthijs van Nieuwkerk op NPO 1 trok meer kijkers dan tijdens de oudejaarsspecial, toen er meer dan een miljoen mensen keken.

5 uur geleden
Rob Kemps winnaar van De Slimste Mens

HILVERSUM (ANP) - Rob Kemps mag zich De Slimste Mens noemen. De Snollebollekes-zanger kwam vrijdagavond als winnaar van de populaire kennisquiz uit de bus.

1 dag geleden
Paaspop mogelijk verplaatst naar september

SCHIJNDEL (ANP) - De aftrap van het festivalseizoen vindt dit jaar mogelijk later plaats dan normaal. De organisatie van Paaspop, traditiegetrouw in april de opener van het seizoen, overweegt de komende editie naar september te verschuiven, zegt festivaldirecteur Peter Sanders.

2 dagen geleden
Concertgebouworkest speelt telkens als avondklok ingaat

AMSTERDAM (ANP) - Het Koninklijk Concertgebouworkest zal zich elke avond laten horen vanaf het moment dat de avondklok ingaat. Het gaat vanaf zaterdag dagelijks om 21.00 uur korte concerten streamen via Instagram Live. Dat gebeurt onder het motto Stay in, stay tuned.

2 dagen geleden
Nieuwe James Bondfilm opnieuw uitgesteld, nu tot oktober

LONDEN (ANP) - De geruchten gingen al een tijdje, en nu heeft filmstudio MGM bevestigd dat James Bond-film No Time To Die inderdaad pas later dit jaar te zien is. De première stond gepland voor 2 april dit jaar, maar de planning is nu dat de film vanaf 8 oktober 2021 in de bioscopen te zien.

2 dagen geleden
Armin van Buuren kondigt tweedaags State Of Trance-festival aan

UTRECHT (ANP) - Het grootste trancefestival ter wereld, A State Of Trance, komt met een speciale editie naar Utrecht. Dat kondigde dj Armin van Buuren donderdag aan in de duizendste aflevering van het bijbehorende radioprogramma. Op 3 en 4 september is dat evenement in de Jaarbeurs in Utrecht.

2 dagen geleden
'Kans dat Pinkpop doorgaat wordt steeds kleiner'

LANDGRAAF (ANP) - De kans dat Pinkpop deze zomer kan doorgaan wordt steeds kleiner. De woordvoerder van het festival, Niek Murray, zegt dat. Donderdag werd bekend dat het kabinet 300 miljoen euro extra uittrekt voor het garantiefonds van de culturele sector, maar dat geldt enkel voor evenementen vanaf 1 juli. Pinkpop zou dit jaar van 18 tot en met 20 juni zijn.

2 dagen geleden