Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen overheidssubsidie voor koop Huawei-tech

Geen overheidssubsidie voor koop Huawei-tech

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Amerikaanse telecombedrijven mogen geen overheidssubsidies meer gebruiken om netwerkapparatuur van de Chinese techbedrijven Huawei en ZTE aan te schaffen. Dat heeft de Amerikaanse telecomtoezichthouder FCC unaniem besloten. De FCC noemt de beide bedrijven een gevaar voor de staatsveiligheid en denkt er ook over om bedrijven die nu al netwerkapparatuur van Huawei of ZTE in gebruik hebben te vragen om die apparatuur te vervangen.

Vooral kleinere telecomproviders in plattelandsgebieden maken gebruik van subsidies om hun netwerk aan te leggen. De FCC meent echter dat China van de bedrijven verlangt dat ze met veiligheidsdiensten samenwerken en zo spionage mogelijk maken. Daarnaast hebben Huawei en ZTE zich volgens FCC-voorman Ajit Pai schuldig gemaakt aan de diefstal van intellectueel eigendom, omkoping en corruptie.

De Amerikaanse politiek noemt Huawei en ZTE al langer een gevaar voor de staatsveiligheid. Nu veel telecombedrijven nadenken over de aankoop van apparatuur voor 5G-netwerken zien politici het als een goed moment om de Chinese bedrijven uit te sluiten.

Huawei ontkent overigens alle beschuldigingen. Het Chinese bedrijf bepleit al langer zijn onschuld en zegt dat de maatregel alleen bedrijven en consumenten op het Amerikaanse platteland zal treffen.

Meer uit Financieel

Forse kwartaalwinst voor El Al door oorlog in Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR) - De Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al heeft in het laatste kwartaal van 2023 aanzienlijk meer winst gemaakt dan in dezelfde periode het jaar daarvoor. El Al vervoerde veel militaire reservisten naar Israël en profiteerde van het feit dat ze een van de weinige luchtvaartmaatschappijen is die nog van en naar Tel Aviv vliegt.

23 minuten geleden
Air France-KLM: geen geld apart gezet voor onwettige coronasteun

PARIJS (ANP) - Air France-KLM heeft vooralsnog geen voorziening getroffen voor de miljarden aan coronastaatssteun die het luchtvaartconcern onterecht heeft ontvangen. Dat meldde topman Ben Smith in een toelichting op de jaarcijfers. Het gaat om steunpakketten van Frankrijk en Nederland die het bedrijf door de pandemie moesten helpen. Daarvoor had de Europese Commissie toestemming gegeven, maar die werd onlangs nietig verklaard door de Europese rechter.

45 minuten geleden
Birkenstock verkoopt voor recordbedrag aan sandalen en instappers

NEUSTADT (ANP) - Birkenstock heeft in de laatste drie maanden van het jaar een recordomzet behaald. Naast de bekende sandalen van het merk, die de afgelopen jaren zijn uitgegroeid tot mode-item, verkochten ook instappers met een dichte neus goed.

54 minuten geleden
Franse inflatie daalt naar laagste niveau in bijna 2,5 jaar

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Franse inflatie is in februari afgenomen tot het laagste niveau sinds september 2021. Volgens het Franse statistiekbureau INSEE stegen de consumentenprijzen in Frankrijk deze maand met 3,1 procent op jaarbasis. In januari stegen de kosten voor het levensonderhoud in de op een na grootste economie van de eurozone nog met 3,4 procent, volgens de Europese meetmethode.

1 uur geleden
Familie Van Eerd krijgt geen dividend van Jumbo

VEGHEL (ANP) - Supermarktketen Jumbo keert dit jaar geen dividend uit aan zijn aandeelhouders, de familie Van Eerd. Aandeelhouders en eigenaren Frits van Eerd, Colette Cloosterman-van Eerd en Monique Groenewoud-van Eerd hebben besloten om af te zien van een winstuitkering, staat in het jaarverslag van Jumbo over 2023. Ze zien af van het geld omdat de keten kampt met "uitdagende marktomstandigheden en de daarmee gepaard gaande druk op het resultaat van Jumbo".

1 uur geleden
Hoogste aantal hypotheekaanvragen starters sinds 2020

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen in februari door starters is sinds 2020 niet zo hoog geweest. Dat komt naar voren uit cijfers van De Hypotheekshop.

2 uur geleden
Toch opnieuw krimp voor Zweedse economie in vierde kwartaal

STOCKHOLM (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De economie van Zweden is in het vierde kwartaal van vorig jaar toch opnieuw gekrompen. Volgens nieuwe cijfers van het Zweedse statistiekbureau kromp de grootste economie van Scandinavië met 0,1 procent in vergelijking met de voorgaande periode. Daarmee is nu al drie kwartalen op rij sprake van krimp.

2 uur geleden