Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Freek Vonk aan de slag voor Scouting Nederland

Freek Vonk aan de slag voor Scouting Nederland

LEUSDEN (ANP) - Freek Vonk gaat zich inzetten voor Scouting Nederland. De televisiebioloog is de nieuwe 'chief scout', oftewel de belangrijkste ambassadeur en het gezicht van de organisatie.

In de functie gaat Vonk kinderen en jongeren inspireren op avontuur te gaan in de natuur. "Het mooie van Scouting vind ik dat het veel buiten is: op avontuur in de natuur. Lekker met je laarzen in de aarde en je neus in de wind. We zitten veel te veel binnen met zijn allen en dat is zonde. Er is buiten zoveel te ontdekken. Door onze krachten te bundelen, hoop ik dat we samen nog meer kinderen kunnen inspireren om zich actief te maken in en voor de natuur", aldus de bioloog.

Vonk is pas de tweede chief scout (hoofdverkenner) van Scouting Nederland, dat in 1911 werd opgericht, toen nog onder de naam 'padvinders'. Van 1924 tot 1937 vervulde militair en politicus Jean Jacques Rambonnet die rol.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Omroepen gooien programmering om wegens overlijden Haitink

HILVERSUM (ANP) - Omroepen gooien hun programma's om naar aanleiding van het overlijden van topdirigent Bernard Haitink. NPO 2 herhaalt vrijdagavond vanaf 22.18 uur nu de tv-documentaire Het Uur van de Wolf: Bernard Haitink - De mysterieuze Maestro. Vanaf 23.57 uur wordt een registratie uitgezonden van een door Haitink geleide uitvoering van Bruckner 7. Het eerder geprogrammeerde How To Be Young wordt een week later uitgezonden, net als een aflevering van Poldark. The Duchess vervalt.

1 dag geleden
Rapper Murda mag ondanks eis van Turks OM terug naar Nederland

ISTANBUL (ANP) - De Nederlands-Turkse rapper Murda mag terug naar Nederland, ondanks het feit dat het Turks Openbaar Ministerie een celstraf tegen hem heeft geëist. Een rechter heeft vrijdag bepaald dat zijn uitreisverbod is komen te vervallen, laat zijn management weten.

1 dag geleden
Al miljoen bezoekers voor No Time To Die in Nederland

AMSTERDAM (ANP) - De nieuwe James Bond-film No Time To Die doet het nog altijd zeer goed in de Nederlandse bioscopen. Drie weken na de release hebben een miljoen mensen de film gezien in Nederland.

1 dag geleden
Concertgebouworkest opent condoleanceregister voor Haitink

AMSTERDAM (ANP) - Het Concertgebouworkest heeft op de eigen site een online condoleanceregister geopend naar aanleiding van het overlijden van topdirigent Bernard Haitink. Mensen kunnen in het register hun deelneming betuigen. De eredirigent en voormalige chef-dirigent van het Amsterdamse orkest, geboren in de hoofdstad, stierf donderdag in Londen.

2 dagen geleden
Rapper Murda 'naar omstandigheden oké' in Turkije

DEN HAAG (ANP) - De Nederlands-Turkse rapper Murda, tegen wie in Turkije een lange celstraf is geëist, is "naar omstandigheden oké", heeft zijn manager vrijdag laten weten. De artiest, wiens echte naam Önder Dogan is, zat al een nacht in de cel. Donderdag werd bekend dat tegen hem een celstraf van vijf tot tien jaar cel is geëist.

2 dagen geleden
KCO: Haitink met afstand grootste Nederlandse dirigent

AMSTERDAM (ANP) - Het Koninklijk Concertgebouworkest, waarvan de donderdag gestorven Bernard Haitink jarenlang de chef-dirigent was, noemt de maestro in een verklaring "met afstand de grootste Nederlandse dirigent van zijn generatie". Het gezelschap heeft "met groot verdriet" van zijn heengaan vernomen.

2 dagen geleden
Koninklijk paar leeft mee met familie overleden dirigent Haitink

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben hun medeleven betuigd aan de familie van de overleden dirigent Bernard Haitink. Hij overleed donderdag op 92-jarige leeftijd.

2 dagen geleden