Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Franse Grondwettelijke Raad besluit over nieuwe coronamaatregelen

Franse Grondwettelijke Raad besluit over nieuwe coronamaatregelen

PARIJS (ANP) - De Franse Grondwettelijke Raad besluit over een omstreden wetsvoorstel waardoor coronavaccinaties verplicht worden voor zorgmedewerkers en zorgt voor verdere aanscherpingen van de Franse coronamaatregelen. Het voorstel is omstreden en leidde in Frankrijk tot veel kritiek. De raad is een rechterlijke toezichthouder die onder meer nagaat of wetten in overeenstemming met de grondwet zijn.

Het Franse parlement keurde het voorstel goed op 26 juli. Als de raad ermee akkoord gaat, blijven de maatregelen gelden tot minimaal 15 november. Sinds 1 augustus is het verplicht om een 'coronapas' te laten zien in horecazaken, sommige winkelcentra en voor lange afstandsreizen met de trein of het vliegtuig. Met deze pas kunnen mensen bewijzen dat ze zijn gevaccineerd of negatief zijn getest. Sinds eind juli werd de pas gebruikt voor musea, bioscopen en evenementenlocaties.

Critici van de beperkende maatregelen stellen dat die buitensporig zijn en voornamelijk kinderen en armen treffen. Duizenden mensen zijn in de afgelopen weken de straten op gegaan om hun onvrede te uiten.

Meer uit Buitenland

Lokaal ziekenhuis meldt zeker 5 doden na aanvallen Israël op Rafah

RAFAH (ANP/AFP) - Bij Israëlische aanvallen zijn minstens vijf mensen gedood in de stad Rafah in het zuiden van Gaza. Een plaatselijk ziekenhuis meldt "vijf martelaren en verschillende gewonden" te hebben ontvangen na de Israëlische aanvallen van maandag.

52 minuten geleden
Jordanië: Israël brengt bestand in gevaar met bombarderen Rafah

AMMAN (ANP) - De Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken Ayman Safadi vindt dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de totstandkoming van een wapenstilstand in de Gazastrook in gevaar brengt door Rafah te bombarderen.

1 uur geleden
Netanyahu wil praten over voorstel, maar zet strijd in Rafah voort

TEL AVIV (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu geeft een delegatie de opdracht om verder te praten over het vredesvoorstel waarmee Hamas eerder op maandagavond akkoord ging, laat zijn woordvoerder weten. Wel geeft die aan dat de huidige versie van het voorstel niet voldoet aan de eisen van Israël.

3 uur geleden
Xi vraagt China niet te bekritiseren over rol in oorlog Oekraïne

PARIJS (ANP/AFP) - China draagt constructief bij aan het vinden van een oplossing voor de oorlog in Oekraïne en het is onrechtvaardig om het land in een negatief daglicht te zetten in het kader van het conflict. Dat zei de Chinese president Xi Jinping tijdens zijn bezoek aan Frankrijk.

3 uur geleden
Israël voert zware bombardementen uit boven Rafah

RAFAH (ANP/AFP) - Israël voert op maandagavond zware bombardementen uit boven Rafah, meldt een lokale journalist van AFP. Volgens de journalist vielen dertig minuten lang onafgebroken bommen op de stad in het zuiden van Gaza.

4 uur geleden
Leger Israël over voorstel bestand: bekijken elke reactie serieus

TEL AVIV (ANP/RTR) - Israël bekijkt elke reactie over het staakt-het-vuren serieus en onderzoekt elke mogelijkheid om de Israëlische gijzelaars thuis te krijgen. Dat zegt een woordvoerder van het Israëlische leger in een eerste reactie op het nieuws dat Hamas een voorstel voor een staakt-het-vuren heeft aanvaard.

4 uur geleden
Deal over bestand Gaza voorziet volledige terugtrekking Israël

CAÏRO (ANP/RTR) - Het door Hamas geaccepteerde voorstel voor een bestand in de Gazastrook voorziet een volledige terugtrekking van de Israëlische strijdkrachten in de tweede fase. De deal zou bestaan uit drie fases van elk 42 dagen, aldus een topfunctionaris van Hamas.

4 uur geleden