Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Franse acteur Jean-Paul Belmondo (88) overleden

Franse acteur Jean-Paul Belmondo (88) overleden

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse acteur Jean-Paul Belmondo is op 88-jarige leeftijd overleden, meldt zijn advocaat. Hij speelde in tientallen films, waaronder A bout de Souffle (1960), Le Doulos (1961) en Les Misérables (1995).

Belmondo was een icoon in de Franse filmwereld en werd ontzettend groot eind jaren 50, toen de filmstroming nouvelle vague opkwam. Door zijn onnavolgbare grijns, gedeukte grote neus en rollen als snelle smeris en goedhartige schurk was de stuntende Belmondo gedurende zijn filmcarrière van 27 jaar steeds immens populair bij de Fransen.

Na een studie aan het Conservatorium voor Dramatische Kunsten in Parijs en kleine toneelrolletjes maakte Belmondo zijn filmdebuut in A Pied, à cheval et en voiture. Zijn doorbraak kwam in de film A Bout de Souffle van Jean-Luc Godard. Daardoor werd hij een van de hoofdfiguren van de Franse nouvelle vague.

Korset

In de jaren 60 ging Belmondo in meer mainstream films spelen en werd hij een grote naam in Franse comedy- en actiefilms. De acteur deed vaak zijn eigen stunts, waardoor hij nogal wat ongelukken kreeg. Zo viel hij eens uit een vliegtuig en moest hij daardoor een half jaar een korset dragen.

In 1988 zette de toen 56-jarige charmante levensgenieter echter een punt achter die carrière om een comeback te maken op het toneel. Dat gebeurde na het floppen van de film Le Solitaire, de laatste in een reeks van routinematige actiefilms vol stuntwerk en melige humor. Belmondo trad sindsdien nog sporadisch op in films.

De Franse president verleende hem in 1991 de orde van het Legioen van Eer, de hoogste nationale Franse onderscheiding.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Borsato en Ali B ook niet meer bij Talpa-radiozenders te horen

HILVERSUM (ANP) - In navolging van de radiozenders van de NPO, Qmusic en 100% NL hebben ook de zenders van Talpa besloten om voorlopig geen muziek meer te draaien van Marco Borsato en Ali B.

11 uur geleden
Radiozenders doen Marco Borsato en Ali B in de ban

HILVERSUM (ANP) - Meerdere Nederlandse radiozenders draaien voorlopig muziek van Marco Borsato en Ali B niet meer. Dat laten de NPO, Talpa, Qmusic en 100% NL vrijdag weten. De zenders doen dit in reactie op de uitzending van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag van de twee bij The Voice of Holland. Daar waren ze coach van de kandidaten.

12 uur geleden
Dijkgraaf over uitlating De Mol: schijn van 'victim blaming'

DEN HAAG (ANP) - John de Mols uitspraken over de slachtoffers van misstanden bij The Voice of Holland, die volgens hem eerder "aan de bel" hadden kunnen trekken, hebben volgens minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs) "de schijn van 'victim blaming'". Hij spoort mensen zoals De Mol aan om in hun organisatie voor een veilige werkcultuur te zorgen.

12 uur geleden
Staatssecretaris wil in gesprek met omroepen en De Mol

DEN HAAG (ANP) - Na de uitzending van BOOS over wangedrag bij de talentenshow The Voice wil staatssecretaris Gunay Uslu (Media) in gesprek met omroepen en mediamagnaat John de Mol. Ze werd "misselijk" van de berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma.

14 uur geleden
Vrouwelijke werknemers Talpa: John, het ligt niet aan de vrouwen

DEN HAAG (ANP) - Talpa-medewerksters hebben een paginagrote advertentie geplaatst in het AD om John de Mol aan te spreken op zijn optreden en verklaring in het programma BOOS van BNNVARA. Zij zijn het overduidelijk niet eens met de uitlatingen die hun baas deed tegenover Tim Hofman tijdens het gesprek over de misstanden bij The Voice of Holland. Hun boodschap: "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen. Groet, de vrouwen uit je bedrijf'."

18 uur geleden
RTL Boulevard: nieuwe melding over The Voice gedaan bij politie

HILVERSUM (ANP) - Bij de politie is een nieuwe melding binnengekomen van een zedenfeit rond The Voice of Holland. Dat meldt RTL Boulevard op basis van een politiewoordvoerder. Over welk persoon de nieuwe melding gaat, kan de politie niet zeggen, maar wel dat deze melding zou kunnen leiden tot een nieuwe aangifte.

1 dag geleden
Ali B blijft The Voice-aantijgingen ontkennen: 'trial by media'

HILVERSUM (ANP) - Ali B vindt de manier waarop de twee aangiftes tegen hem in het nieuws worden gebracht een "trial by media". Op Instagram schrijft de rapper en de The Voice-coach dat hij zich niet publiekelijk kan verweren tegen de beschuldigingen.

1 dag geleden