Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Frankrijk verscherpt coronamaatregelen Corsica, Bretonse kust

Frankrijk verscherpt coronamaatregelen Corsica, Bretonse kust

PARIJS (ANP) - Gezondheidsfunctionarissen in Frankrijk hebben dinsdag op verschillende plaatsen de coronamaatregelen aangescherpt, in reactie op het toenemende aantal besmettingen door de Delta-variant.

Zo is in enkele onder toeristen populaire Franse kustgebieden de mondkapjesplicht heringevoerd, minder dan twee maanden nadat de autoriteiten de beperking hadden opgeheven. Het gaat om onder meer delen van Bretagne en enkele plaatsen bij de uitlopers van de Pyreneeën, aan de grens met Spanje. Hetzelfde staat mensen rond het meer van Annecy, aan de voet van de Alpen, te wachten.

Op Corsica is een noodplan geactiveerd. De maatregelen zijn vooral bedoeld om medisch personeel te ondersteunen. Momenteel is in Bastia, een van de twee grote steden van het eiland, meer dan 79 procent van de ziekenhuisbedden bezet. De situatie op Corsica is waarschijnlijk verergerd door de traditionele golf van vertrek en aankomst van vakantiegangers eind juli. In het afgelopen weekend waren op Corsica om die reden meer dan 130.000 mensen onderweg. Het eiland had medio juli de verplichte mondkapjes al heringevoerd in de belangrijkste steden van het eiland.

Op maandag had het Frans-Caribische eiland Guadeloupe een gedeeltelijke lockdown aangekondigd. Vanaf woensdag geldt er een avondklok. Martinique, een ander Frans-Caribisch eiland, ging vrijdag al in volledige lockdown, terwijl het eiland Réunion dit weekend gedeeltelijk op slot ging.

In heel Frankrijk stuwt de Delta-variant het aantal ziekenhuisopnames vanwege corona op, zo blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het ministerie van Volksgezondheid. Het aantal patiënten op de intensive care is nu 1331, vergeleken met 978 een week geleden. In het afgelopen etmaal werden 57 nieuwe Covid-doden gemeld, waardoor het totale aantal dodelijke slachtoffers nu boven de 112.000 ligt.

Meer uit Buitenland

Vrees voor 670 doden bij aardverschuiving Papoea-Nieuw-Guinea

PORT MORESBY (ANP/RTR) - De verwoestende aardverschuiving in Papoea-Nieuw-Guinea heeft waarschijnlijk het leven gekost aan meer dan 670 mensen. Dat zei een VN-functionaris tegen persbureau AFP.

38 minuten geleden
Yonhap: Russische hulp voor satellietprogramma van Noord-Korea

PYONGYANG (ANP) - Een groot aantal Russische experts is naar Noord-Korea gegaan om te assisteren bij de lancering van spionagesatellieten, bericht het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Dat baseert zich op informatie van een hoge Zuid-Koreaanse defensiefunctionaris.

1 uur geleden
Hulpgoederen gaan Gaza binnen via grensovergang Kerem Shalom

TEL AVIV (ANP/DPA/AFP) - Trucks met hulpgoederen zijn zondagochtend de Gazastrook binnengegaan via grensovergang Kerem Shalom. Een Egyptische televisiezender bericht dat zo'n tweehonderd vrachtwagens naar die grenspost worden gereden.

1 uur geleden
Pasgeboren kinderen omgekomen door ziekenhuisbrand in India

NEW DELHI (ANP/AFP/RTR) - Zeker zes baby's zijn in India omgekomen toen brand uitbrak in een kinderziekenhuis. De autoriteiten zeggen dat meerdere andere pasgeboren kinderen gered konden worden uit het brandende gebouw in New Delhi.

2 uur geleden
Oekraïne meldt grootschalige nachtelijke aanval door Rusland

KYIV (ANP/RTR/DPA) - Oekraïne meldt dat Rusland een grote nachtelijke aanval heeft uitgevoerd. De Oekraïense strijdkrachten zeggen zeker twaalf raketten en 31 drones te hebben neergehaald boven verschillende delen van het land.

3 uur geleden
Zanger Doug Ingle van rockband Iron Butterfly overleden

LOS ANGELES (ANP) - Doug Ingle, medeoprichter van rockband Iron Butterfly, is vrijdag op 78-jarige leeftijd overleden, meldt de Amerikaanse website Variety zaterdag. Ingle was zanger en organist op veel bekende nummers van de band, zoals de hit In-a-Gadda-Da-Vida. Hij was het laatste nog levende lid van de klassieke line-up van de groep uit de late jaren zestig.

7 uur geleden
Nicki Minaj uit felle kritiek op haar arrestatie op Schiphol

MANCHESTER (ANP) - De Amerikaanse rapper Nicki Minaj heeft in de nacht van zaterdag op zondag na aankomst in Manchester haar fans bedankt voor alle steun, nadat zij zaterdag werd gearresteerd toen ze wilde vertrekken vanaf vliegveld Schiphol. Ook hekelde ze in felle bewoordingen haar arrestatie op de Nederlandse luchthaven. In haar bagage zaten softdrugs. Kort voor 22.00 uur werd Minaj vrijgelaten na het betalen van een boete van 350 euro.

8 uur geleden