Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Frankrijk rouwt om overlijden filmheld Belmondo

Frankrijk rouwt om overlijden filmheld Belmondo

PARIJS (ANP) - Frankrijk rouwt om de maandag overleden acteur Jean-Paul Belmondo. Niet alleen in de filmwereld werd de 88-jarige Fransman geëerd. President Emmanuel Macron beschreef de acteur op Twitter als "nationaal erfgoed".

Belmondo zal "altijd de Magnifieke zijn", ging Macron verder met zijn loftuitingen. Zijn voorganger Francois Hollande zegt dat "iedereen het fantastisch vond om vrienden met Belmondo te zijn". "Bedankt voor alle fantastische herinneringen die zoveel generaties hebben gevormd", liet Anne Hidalgo, burgemeester van Parijs, optekenen.

"Hij had gevoel voor tragiek", schreef filmmaker Philippe Labro op social media. Hij maakte verschillende films met Belmondo. "Hij was een veel complexer mens dan je zou denken. Hij was een persoon met een enorm groot hart, met smaak en levensvreugde."

Cannes

Het Filmfestival van Cannes herdacht Belmondo via een bericht op sociale media. "Zijn vrijgevigheid als man en acteur leverde ons enkele van de grootste momenten in de geschiedenis van de cinema op", aldus directeur Thierry Fremaux. "Bedankt Jean-Paul. Vaarwel Magnifieke."

Alain Delon, een ander Frans filmicoon, reageerde compleet ontdaan. "Hij maakte deel uit van mijn leven, we zijn samen begonnen in de jaren zestig", vertelde Delon aan CNews. Hij wist al een paar weken dat het slecht ging met Belmondo.

Roland Garros

Op veel televisiezenders in Frankrijk zijn maandagavond speciale programma’s uitgezonden over Belmondo. Ook de organisatoren van het tennistoernooi Roland Garros brachten hulde aan de "grootse acteur". De acteur sloeg zelden een editie over. Ook het Vreemdelingenlegioen kwam met een afscheidsgroet. Belmondo speelde in 1984 een legionair in de film Les Morfalous.

De brandweer in Parijs riep de volgers van hun officiële Twitter-account op de acteur niet zo snel te vergeten als hij ooit verwoordde. Daarmee werd verwezen naar een beroemde uitspraak van Belmondo. "Ik denk altijd dat mensen op de dag van mijn dood even over mij zullen praten, maar daarna zullen ze overgaan op iets anders", zei hij ooit. "Laten we meneer Belmondo laten zien dat hij fout zit", twitterde de brandweer.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden