Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Frankrijk rouwt om overlijden filmheld Belmondo

Frankrijk rouwt om overlijden filmheld Belmondo

PARIJS (ANP) - Frankrijk rouwt om de maandag overleden acteur Jean-Paul Belmondo. Niet alleen in de filmwereld werd de 88-jarige Fransman geëerd. President Emmanuel Macron beschreef de acteur op Twitter als "nationaal erfgoed".

Belmondo zal "altijd de Magnifieke zijn", ging Macron verder met zijn loftuitingen. Zijn voorganger Francois Hollande zegt dat "iedereen het fantastisch vond om vrienden met Belmondo te zijn". "Bedankt voor alle fantastische herinneringen die zoveel generaties hebben gevormd", liet Anne Hidalgo, burgemeester van Parijs, optekenen.

"Hij had gevoel voor tragiek", schreef filmmaker Philippe Labro op social media. Hij maakte verschillende films met Belmondo. "Hij was een veel complexer mens dan je zou denken. Hij was een persoon met een enorm groot hart, met smaak en levensvreugde."

Cannes

Het Filmfestival van Cannes herdacht Belmondo via een bericht op sociale media. "Zijn vrijgevigheid als man en acteur leverde ons enkele van de grootste momenten in de geschiedenis van de cinema op", aldus directeur Thierry Fremaux. "Bedankt Jean-Paul. Vaarwel Magnifieke."

Alain Delon, een ander Frans filmicoon, reageerde compleet ontdaan. "Hij maakte deel uit van mijn leven, we zijn samen begonnen in de jaren zestig", vertelde Delon aan CNews. Hij wist al een paar weken dat het slecht ging met Belmondo.

Roland Garros

Op veel televisiezenders in Frankrijk zijn maandagavond speciale programma’s uitgezonden over Belmondo. Ook de organisatoren van het tennistoernooi Roland Garros brachten hulde aan de "grootse acteur". De acteur sloeg zelden een editie over. Ook het Vreemdelingenlegioen kwam met een afscheidsgroet. Belmondo speelde in 1984 een legionair in de film Les Morfalous.

De brandweer in Parijs riep de volgers van hun officiële Twitter-account op de acteur niet zo snel te vergeten als hij ooit verwoordde. Daarmee werd verwezen naar een beroemde uitspraak van Belmondo. "Ik denk altijd dat mensen op de dag van mijn dood even over mij zullen praten, maar daarna zullen ze overgaan op iets anders", zei hij ooit. "Laten we meneer Belmondo laten zien dat hij fout zit", twitterde de brandweer.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Aangifte tegen Rijksmuseum om gebruik term 'bersiap'

HEEMSKERK (ANP) - De stichting KUKB, die volgens haar website opkomt voor slachtoffers van Nederlands kolonialisme, doet aangifte van discriminatie en groepsbelediging tegen het Rijksmuseum in Amsterdam, museumdirecteur Taco Dibbits en curator Harm Stevens. Aanleiding is het gebruik van de term 'bersiap' in de tentoonstelling 'Revolusi!' over de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. Volgens de stichting is deze term racistisch en stigmatiserend.

7 uur geleden
Borsato en Ali B ook niet meer bij Talpa-radiozenders te horen

HILVERSUM (ANP) - In navolging van de radiozenders van de NPO, Qmusic en 100% NL hebben ook de zenders van Talpa besloten om voorlopig geen muziek meer te draaien van Marco Borsato en Ali B.

11 uur geleden
Radiozenders doen Marco Borsato en Ali B in de ban

HILVERSUM (ANP) - Meerdere Nederlandse radiozenders draaien voorlopig muziek van Marco Borsato en Ali B niet meer. Dat laten de NPO, Talpa, Qmusic en 100% NL vrijdag weten. De zenders doen dit in reactie op de uitzending van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag van de twee bij The Voice of Holland. Daar waren ze coach van de kandidaten.

13 uur geleden
Dijkgraaf over uitlating De Mol: schijn van 'victim blaming'

DEN HAAG (ANP) - John de Mols uitspraken over de slachtoffers van misstanden bij The Voice of Holland, die volgens hem eerder "aan de bel" hadden kunnen trekken, hebben volgens minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs) "de schijn van 'victim blaming'". Hij spoort mensen zoals De Mol aan om in hun organisatie voor een veilige werkcultuur te zorgen.

13 uur geleden
Staatssecretaris wil in gesprek met omroepen en De Mol

DEN HAAG (ANP) - Na de uitzending van BOOS over wangedrag bij de talentenshow The Voice wil staatssecretaris Gunay Uslu (Media) in gesprek met omroepen en mediamagnaat John de Mol. Ze werd "misselijk" van de berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma.

14 uur geleden
Amerikaanse zanger Meat Loaf (74) overleden

DALLAS (ANP) - De Amerikaanse zanger Meat Loaf is donderdag op 74-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn agent laten weten aan entertainmentwebsite Deadline. Een doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt.

15 uur geleden
Vrouwelijke werknemers Talpa: John, het ligt niet aan de vrouwen

DEN HAAG (ANP) - Talpa-medewerksters hebben een paginagrote advertentie geplaatst in het AD om John de Mol aan te spreken op zijn optreden en verklaring in het programma BOOS van BNNVARA. Zij zijn het overduidelijk niet eens met de uitlatingen die hun baas deed tegenover Tim Hofman tijdens het gesprek over de misstanden bij The Voice of Holland. Hun boodschap: "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen. Groet, de vrouwen uit je bedrijf'."

18 uur geleden