Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV: onveilig werkklimaat bij Belastingdienst

FNV: onveilig werkklimaat bij Belastingdienst

DEN HAAG (ANP) - Bij de Belastingdienst heerst een afrekencultuur die leidt tot angst onder medewerkers om misstanden te melden. Dat stelt FNV-bestuurder Mieke van Vliet na een enquête waaraan negenhonderd medewerkers van de Belastingdienst deelnamen.

Van Vliet wil dat verantwoordelijk staatssecretaris Menno Snel (Financiën) een onafhankelijke integriteitscommissie gaat instellen. "Er moet naar medewerkers geluisterd gaan worden. Daarvoor is een plek nodig waar ze veilig hun verhaal kwijt kunnen." Zij stelt dat er sinds een vorig onderzoek in 2012 niets is veranderd. "De huidige problemen rond de kinderopvangtoeslagen zijn een direct gevolg hiervan."

De FNV-enquête volgt op een campagne waarin de staatssecretaris medewerkers vraagt wat zij kunnen veranderen aan de cultuur bij de Belastingdienst. "Medewerkers geven in de enquête aan mee te willen helpen aan een cultuuromslag, maar verwachten vooral van het management het goede voorbeeld om verandering te brengen", aldus Van Vliet.

Meer uit Binnenland

Songfestivalteam S10 maakte officieel melding van onveilige sfeer

HILVERSUM (ANP) - Het team dat S10 in 2022 begeleidde tijdens het Eurovisie Songfestival in Turijn diende destijds een officiële klacht in omdat backstagemedewerkers haar persoonlijke grenzen niet respecteerden. Dat zei de zangeres dinsdag in het NPO 1-programma Sophie & Jeroen. AVROTROS, verantwoordelijk voor de Nederlandse songfestivalinzendingen, bevestigt aan het ANP dat er toen inderdaad een melding is gedaan.

58 minuten geleden
Afsluitdijk richting Noord-Holland dicht door ongeval

DEN OEVER (ANP) - De Afsluitdijk (A7) in de richting van Friesland naar Noord-Holland is dicht door een ongeval. Bij het ongeluk zijn een vrachtwagen, een auto en een busje met aanhanger betrokken, meldt Rijkswaterstaat.

2 uur geleden
Aantal examenklachten loopt verder op door Engels en geschiedenis

UTRECHT (ANP) - Het aantal klachten over de examens bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is opgelopen tot zo'n 265.000. Dat zijn er ongeveer 90.000 meer dan rond dezelfde tijd vorig jaar.

2 uur geleden
Rust teruggekeerd op Nederlandse wegen na drukke avondspits

DEN HAAG (ANP) - Het is weer rustig op de Nederlandse wegen. Rond 19.30 uur staat er net iets meer dan 40 kilometer file, meldt de ANWB. Twee uur eerder was dat nog meer dan 1100 kilometer. De avondspits van dinsdag was daarmee de drukste van dit jaar tot nu toe.

2 uur geleden
Koningspaar naar Frankrijk voor herdenking D-Day

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan begin volgende maand naar Frankrijk voor de internationale herdenking van D-Day. Ook minister-president Mark Rutte en minister van Defensie Kajsa Ollongren zijn erbij, heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

4 uur geleden
ANWB: drukste avondspits van het jaar, ruim 1100 kilometer file

DEN HAAG (ANP) - De avondspits is onder meer door forse regenval dinsdag de drukste van het jaar, meldt een woordvoerder van de ANWB. Iets voor 17.30 uur stond er ruim 1100 kilometer file in het land.

4 uur geleden
Felle buien veroorzaken grote verkeersdrukte in deel van het land

DEN HAAG (ANP) - Het is op de Nederlandse wegen veel drukker dan normaal, meldt de ANWB. Gemiddeld staat er rond 16.45 uur zo'n 450 kilometer, nu is dat ruim 800 kilometer.

5 uur geleden