Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Flitsbezorger Flink rekent eind 2024 op winst in Nederland

Flitsbezorger Flink rekent eind 2024 op winst in Nederland

UTRECHT (ANP) - Flitsbezorger Flink verwacht eind volgend jaar winstgevend te zijn in Nederland, een jaar later dan op de thuismarkt Duitsland. De bezorging van boodschappen binnen enkele minuten won in de coronajaren snel aan populariteit, maar was lange tijd notoir verlieslatend.

Een woordvoerder van Flink, dat in Nederland enkele duizenden medewerkers heeft, zegt dat het gemiddelde bedrag dat klanten per bestelling uitgeven de afgelopen jaren is gegroeid. Dat kan helpen om de bezorgingsdienst winstgevend te maken. Ook breidt het bedrijf minder agressief uit naar nieuwe steden, terwijl de afgelopen jaren nog wel veel werd geïnvesteerd in nieuwe vestigingen.

Begin dit jaar zei topman en oprichter Oliver Merkel tegen de Financial Times (FT) dat Flink eind 2023 winstgevend moet zijn in Duitsland, de belangrijkste markt voor het bedrijf. Vorig jaar behaalde het bedrijf als geheel een omzet van 400 miljoen euro, zei hij.

Concurrenten hadden afgelopen jaar veel last van investeerders die door stijgende rentes terughoudender werden met nieuwe kapitaalinjecties. Doordat veel flitsbezorgers voor hun snelle uitbreiding meer uitgaven dan er binnenkwam, hadden ze telkens behoefte aan nieuw kapitaal. Uiteindelijk kocht de Turkse boodschappenbezorger Getir zijn Duitse concurrent Gorillas. Volgens FT betaalde het bedrijf daarbij minder dan de helft van de 3 miljard dollar waarop Gorillas in 2021 werd gewaardeerd. Een Britse tegenhanger, Zapp, verliet vorig jaar Nederland vanwege de grote verliezen en ontsloeg alle medewerkers.

In Nederland is Flink in ruim veertig gemeenten actief, terwijl Getir actief is in vijftien steden. Flink wil niet zeggen hoe hoog de omzet is in Nederland, maar volgens het kennisplatform voor e-commerce Twinkle liepen de opbrengsten hier in 2021 op tot 53 miljoen euro.

Meer uit Financieel

Wall Street begint met kleine koersuitslagen aan lang paasweekend

NEW YORK (ANP) - Wall Street is met kleine koersuitslagen aan een lang paasweekend begonnen. Na een sterk eerste kwartaal kwamen de belangrijkste beursgraadmeters in New York donderdag amper van hun plek. Daarmee kunnen beleggers even pauze nemen, want op Goede Vrijdag houdt Wall Street de deuren dicht. Op maandag, tweede paasdag, wordt wel gehandeld op de Amerikaanse beurzen.

8 uur geleden
Kabinet wil minder bagageafhandelbedrijven op Schiphol

DEN HAAG (ANP) - Het aantal bedrijven dat bagage afhandelt op Schiphol moet worden verlaagd, heeft demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) besloten. Het besluit zou een nieuwe kofferberg zoals in het chaotische jaar 2022 moeten helpen voorkomen.

10 uur geleden
Muzieklabel achter Taylor Swift winnaar in AEX na deal met Spotify

AMSTERDAM (ANP) - Muzieklabel Universal Music Group (UMG) was donderdag de grote winnaar bij de hoofdfondsen op de beurs in Amsterdam. Het platenconcern achter artiesten als Taylor Swift en Drake heeft zijn banden met muziekstreamingdienst Spotify uitgebreid. Op dat nieuws is door beleggers enthousiast gereageerd.

11 uur geleden
Provincie ziet ontwikkelingen rond Tata als steun in de rug

HAARLEM (ANP) - Noord-Holland ziet het adviesrapport over de verduurzaming van Tata Steel in IJmuiden als een bevestiging dat de provincie op de juiste weg zit. Oud-minister Hans Wijers en consultant Frans Blom schrijven in het advies aan het kabinet dat het vergroeningsplan van de staalfabriek de meest logische optie lijkt en de overheid hoe dan ook een financiële bijdrage moet leveren.

11 uur geleden
ASML positief over miljardeninvestering voor microchipsector

VELDHOVEN (ANP) - Chipmachinefabrikant ASML reageert positief op het nieuws dat het kabinet samen met de regio Eindhoven 2,5 miljard euro steekt in de verbetering van het ondernemingsklimaat voor de microchipsector. De onderneming uit Veldhoven waarschuwde eerder nog via de media dat het bedrijf wil groeien en uitbreiden, maar dat Nederland mogelijk voor ASML te klein wordt.

12 uur geleden
Milieuorganisaties willen strenge voorwaarden aan steun voor Tata

DEN HAAG (ANP) - Milieuorganisaties blijven kritisch over het subsidiëren van de verduurzamingsplannen van Tata Steel. Ze vinden dat daar in elk geval strikte voorwaarden aan verbonden moeten worden. "De overheid moet Tata Steel geen miljardensteun geven zolang het klimaatplan van het bedrijf niet in lijn is met het Klimaatakkoord van Parijs - en dus leidt tot halvering van de uitstoot in 2030", vindt Milieudefensie.

12 uur geleden
Vakbonden: voer vergroeningsplan Tata zo snel mogelijk uit

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV hopen dat Tata Steel zijn vergroeningsplan in Nederland zo snel mogelijk kan uitvoeren nu het plan volgens onderzoekers de meest logische optie lijkt en het kabinet door wil met het plan. "We gaan ervan uit dat er nu ook echt wat gaat gebeuren. Daar hebben de werknemers, omwonenden en andere betrokkenen inmiddels wel recht op", reageert FNV-bestuurder Cihan Lacin.

12 uur geleden