Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Festivals zoeken via website duizenden uitzendkrachten voor zomer

Festivals zoeken via website duizenden uitzendkrachten voor zomer

AMSTERDAM (ANP) - Evenementenorganisator ID&T zoekt vele duizenden uitzendkrachten voor de komende festivalzomer. Veel tijdelijke krachten in de evenementenbranche hebben tijdens de coronalockdown besloten in een andere sector te gaan werken. Daardoor is er nu een groot tekort aan festivalbouwers, beveiligers, schoonmakers, horecamedewerkers, verkeersregelaars en hulpverleners op allerlei festivals en evenementen.

ID&T lanceert maandag de website www.deleukstevakantiebaan.nl om dit probleem op korte termijn op te lossen. De organisator roept iedereen die ervaring wil opdoen in de evenementenbranche op zich snel te melden en zo te zorgen dat alle festivals die op de planning staan in goede banen kunnen worden geleid. Het gaat om populaire evenementen als Mysteryland, Milkshake, Decibel Outdoor, Vunzige deuntjes en Festival Macumba.

Op de website staat te lezen wat voor medewerkers er voor elk festival worden gezocht. Het gaat om in totaal ruim zeventig evenementen in de zomermaanden. In 2019 werden circa 47.000 tijdelijke functies op de evenementen van ID&T ingevuld door externe krachten.

"We zijn ontzettend blij dat we na anderhalf jaar stilstaan weer mogen, de branche heeft er zwaar onder geleden en er heeft een behoorlijke kaalslag plaatsgevonden. We hopen dat we met deze oproep mensen bereiken die zich graag bij ons team willen voegen en samen met onze bezoekers de zomer te vieren", aldus Rosanne Janmaat van ID&T.

Meer uit Financieel

Supers klagen over te lage vergoeding voor statiegeldflessen

WOERDEN (ANP) - Tientallen supermarkten klagen dat ze in juni te weinig vergoeding hebben gekregen voor het inzamelen van statiegeldflessen en -blikjes. Statiegeld Nederland zoekt uit of de ondernemers die zich hebben gemeld bij branchevereniging het Vakcentrum een vergoeding kunnen krijgen, bevestigen de organisaties na berichtgeving door de NOS.

27 minuten geleden
Moederbedrijf FlixBus boekt recordomzet in eerste jaarhelft

MÜNCHEN (ANP) - Flix, het Duitse moederbedrijf van de aanbieder van lange busreizen FlixBus, heeft in de eerste helft van dit jaar een recordomzet geboekt. De opbrengsten stegen op jaarbasis met ruim 50 procent tot 860 miljoen euro. Ook het aantal passagiers nam met ruim de helft toe. Voor het hele jaar verwacht Flix een omzetgroei van ruim 25 procent.

59 minuten geleden
Toezichthouder: over week duidelijkheid over straling iPhone 12

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse telecomtoezichthouder heeft nog altijd geen duidelijkheid over de stralingsrisico's van Apples iPhone 12. De smartphone, waarvan de Franse waakhond vorige week meldde dat deze te veel elektromagnetische straling afgeeft, wordt nog steeds onderzocht door de Rijksdienst voor Digitale Infrastructuur (RDI), meldt een woordvoerder. Volgende week worden volgens hem de resultaten verwacht.

1 uur geleden
Techinvesteerder Prosus onderaan in rode AEX na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging donderdag over een breed front omlaag. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve om de rente in de Verenigde Staten niet verder te verhogen. De Amerikaanse centrale bank houdt daarmee voor de tweede keer dit jaar een pauze met het verhogen van de rente.

1 uur geleden
AEX koerst af op lager begin na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak koerst donderdag af op een lager begin van de nieuwe handelsdag. Beleggers verwerken het besluit van de Federal Reserve om de rente in de Verenigde Staten niet verder te verhogen. De Amerikaanse centrale bank houdt daarmee voor de tweede keer dit jaar een pauze met het verhogen van de rente.

3 uur geleden
Toshiba verdwijnt na bijna driekwart eeuw van de beurs

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel en technologisch concern Toshiba wordt na 74 jaar van de beurs gehaald. Het concern maakte bekend dat voldoende aandeelhouders een bod op het bedrijf van een Japans consortium steunen. Daarmee is de weg vrijgemaakt om de beursnotering in Tokio te beëindigen.

3 uur geleden
Bedrijven investeren ruim 3 procent meer

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven hebben in juli 3,3 procent meer geïnvesteerd in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Vooral in transportmiddelen zoals personenauto's, overige wegvervoer en vliegtuigen en gebouwen werd meer geld gestoken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In juni namen de bedrijfsinvesteringen nog met 7 procent toe.

3 uur geleden