Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Farmaceuten in trek op Japanse beurs

Farmaceuten in trek op Japanse beurs

TOKIO (ANP) - In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag nipt hoger gesloten. Vooral de Japanse farmaceutische sector stond in de schijnwerpers na berichten over een nieuwe effectieve behandeling van Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. De andere beurzen in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien. De sterke toename van het aantal coronabesmettingen wereldwijd en de politieke ontwikkelingen in Washington rond de afzettingsprocedure tegen president Donald Trump, zorgden voor enige terughoudendheid bij beleggers.

De Japanse hoofdindex, de Nikkei 225, eindigde met een plusje van 0,1 procent op 28.164,34 punten. Het nieuws over een nieuwe variant van het coronavirus in Japan, die deels lijkt op de gemuteerde Britse en Zuid-Afrikaanse virusvarianten, hield de beurs in toom. Chugai Pharmaceutical steeg ruim 6 procent. Volgens de Britse overheid verlaagt het medicijn tocilizumab van Chugai het risico op overlijden bij coronapatiënten. Ook liggen patiënten die het middel tegen reumatoïde artritis krijgen minder lang in het ziekenhuis. Andere farmaceuten als Takeda Pharmaceutical en Eisai profiteerden ook van het nieuws en gingen tot 3 procent vooruit.

In Shanghai klom de beurs tussentijds 1,2 procent en de Hang Seng-index in Hongkong kreeg er 0,7 procent bij. De Kospi in Seoul verloor 2 procent. Beleggers namen wat winst na de koerssprong van bijna 10 procent van de Zuid-Koreaanse beurs in de eerste week van het nieuwe jaar. Hyundai zakte bijna 5 procent. Het autoconcern werd in de afgelopen twee handelsdag zo'n 30 procent meer waard dankzij berichten over een mogelijke samenwerking met de Amerikaanse iPhone-maker Apple.

Meer uit Financieel

ING: lage werkloosheid eurozone bewijs veerkrachtige arbeidsmarkt

AMSTERDAM (ANP) - De werkloosheid in de eurozone blijft op een historisch laag niveau, ondanks de economische tegenwind. Dat komt naar voren uit nieuwe cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Met 6,4 procent is de werkloosheid in het eurogebied in augustus zelfs een procentpunt lager uitgekomen dan een maand eerder. Volgens economen van ING laat dit zien dat de Europese arbeidsmarkt "ongelooflijk veerkrachtig" is.

20 minuten geleden
Verkoop nieuwe personenauto's opnieuw flink omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De verkoop van nieuwe personenauto's in Nederland ging in september opnieuw flink omhoog, met bijna 17 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Volgens brancheorganisaties RAI Vereniging en BOVAG lijkt de markt "weer enigszins in normaal vaarwater te komen". Zo was er in de eerste maanden van 2023 nog een sterke groei als gevolg van achterstallige orders die werden ingehaald.

1 uur geleden
ACM wijst bezwaar Apple om boetes over betaalmethode datingapps af

DEN HAAG (ANP) - De bezwaren van Apple tegen de 50 miljoen euro aan boetes die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) eerder heeft opgelegd, zijn ongegrond. Dit meldt de toezichthouder maandag. Apple kreeg de boetes omdat gebruikers van datingapps alleen geld konden overmaken met de betaalmethode van het techconcern.

1 uur geleden
Onderzoek: middelgrote centra minder in trek bij winkelpubliek

DEN HAAG (ANP) - Inwoners van middelgrote plaatsen in Nederland doen ongeveer de helft van hun aankopen elders, bijvoorbeeld in een grotere stad. Als gevolg daarvan is de winkelleegstand in middelgrote stadscentra het grootst. Dat melden ingenieursbureau Sweco, adviesbureau BRO en I&O Research op basis van onderzoek onder 300.000 Nederlanders uit meer dan zevenhonderd woonplaatsen.

1 uur geleden
Gasprijs daalt, daags na dichtdraaien gaskraan in Groningen

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese aardgasprijs ging maandagochtend omlaag, daags na het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen op zondag. De daling heeft vooral te maken met het relatief warme weer en de goedgevulde gasvoorraden in Europa.

1 uur geleden
Schiphol wordt opgeknapt met 'inhaalslag' van 3 miljard euro

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol wil de komende jaren 3 miljard euro investeren in onderhoud en vernieuwing van de luchthaven. Dat geld gaat onder meer naar de bagagekelder, looppaden, klimaatsystemen en vliegtuigopstelplaatsen. De luchthaven acht de investeringen "noodzakelijk om de kwaliteit te waarborgen die Schiphol wil bieden aan medewerkers, reizigers en luchtvaartmaatschappijen".

3 uur geleden
Ajax verliest op hoger geopend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Ajax verloor maandag in de openingsminuten van de beurzen op het Damrak 0,5 procent. Beleggers verwerkten de jaarcijfers van voetbalclub Ajax die vlak voor het weekend werden gepubliceerd. Het is erg onrustig bij de beursgenoteerde club uit Amsterdam, vooral vanwege de in opspraak geraakte en recent ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

3 uur geleden