Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Expositie en boek over Tanks op Westkapelle

Expositie en boek over Tanks op Westkapelle

WESTKAPELLE - Het Polderhuis geeft een boekje uit over de geschiedenis van de tanks en voertuigen die in Westkapelle aan wal zijn gekomen tijdens de landing op 1 november 1944. Elke tank en de geschiedenis daarvan wordt apart beschreven. 

Het gros van de tanks beschadigden in de eerste dagen dusdanig dat ze niet meer bruikbaar waren in de strijd. Één van de tanks is na de oorlog achtergebleven en is hét monument geworden wat herinnert aan de bevrijding van Westkapelle en de Slag om de Schelde. Het boekje is te koop vanaf 20 oktober in de museumwinkel. Het boekje wordt in de Nederlandse en in de Engelse taal uitgegeven. 

Expositie 
Jakko Westerbeke, auteur van het boekje heeft onderzoek gedaan naar de voertuigen die betrokken zijn geweest in Westkapelle en op Walcheren tijdens de bevrijding. Als aanvulling op het boekje is er vanaf 16 oktober een expositie in het museumcafé (gratis toegang). Er zijn een zevental panelen te bezichtigen. Hierop wordt de landing, de situatie van ‘toen en nu’ geschetst alsmede informatie over de voertuigen en hoe het dorp Westkapelle vol wrakken stond na de oorlog. Het Polderhuis is alle dagen geopend van 10:00-17:00 uur.[n]

Meer uit Middelburg

Politie neemt tien kilo vuurwerk in beslag in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft in Middelburg naar aanleiding van een tip tien kilo vuurwerk in beslag genomen.

24 minuten geleden
Middelburg weer in winterse sferen

MIDDELBURG - De eerste winterterrassen werden half oktober al opgebouwd, maar vorige week is Middelburg Winterstad 2022-2023 pas écht van start gegaan, toen op woensdag 30 november ook de ijsbaan op de Markt in gebruik werd genomen, onder toeziend oog van stadsomroeper Rinie Vaane.

30 minuten geleden
Emiel en Margot werken een jaar lang aan een boot op waterstof in het TU Delft Hydro Motion Team

DELFT - Het TU Delft Hydro Motion Team wil de maritieme sector aansporen om de transitie naar groene energie te versnellen. Dit zullen Emiel Nefs uit Middelburg, Margot Giliam uit Veere en 21 andere studenten van de TU Delft proberen te bereiken door de grenzen van technologie, duurzaamheid en engineering te verleggen. In één jaar tijd zullen Emiel en Margot met het Hydro Motion Team laten zien dat het mogelijk is om een foilende waterstofboot te ontwerpen, te bouwen en mee te racen.

38 minuten geleden
Joint Research Center Zeeland moet muurtjes verder afbreken

MIDDELBURG - Het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) in Middelburg gaat donderdag 15 december officieel open, een mijlpaal voor de kennis- en infrastructuur in Zeeland. Alle reden om daar bij stil te staan. Vanaf februari volgend jaar werken studenten, docenten en onderzoekers in het onderzoekslaboratorium samen aan oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen in deze regio.

1 dag geleden
Zeeuwse Kunstkring zoekt kunstenaars

MIDDELBURG – De Zeeuwse Kunstkring is een kunstlievende vereniging voor professionele Zeeuwse kunstenaars. Ze presenteren twee keer per jaar recent werk in een expositie, gaan met elkaar in gesprek over kunst en versterken elkaars netwerk. “We zijn vooral opzoek naar jonge kunstenaars die lid willen worden van de kunstkring,” vertelt bestuurslid en kunstenaar Leen van Duivendijk. 

1 dag geleden
Middelburgse Janny Fioole gehuldigd op Sri Lanka

ANURADHAPURA - Op vrijdag 2 december is de Middelburgse Janny Fioole in Anuradhapura (Sri Lanka) gehuldigd voor haar inzet gedurende 20 jaar om kansarme kinderen te ondersteunen om onderwijs te kunnen volgen. Janny verblijft ieder jaar 6 maanden op Sri Lanka.

1 dag geleden
Lichtgewonde bij aanrijding Berkenlaan Middelburg

MIDDELBURG – Een meisje is maandagmiddag door een automobilist aangereden in Middelburg. Het slachtoffer raakte lichtgewond.

1 dag geleden