Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Evenementenlocaties merken zorgen buitenlandse artiesten

Evenementenlocaties merken zorgen buitenlandse artiesten

AMSTERDAM (ANP) - Verscheidene evenementenlocaties merken dat buitenlandse artiesten zich zorgen maken over de coronamaatregelen en optredens soms verplaatsen of annuleren. Dat komt naar voren uit een rondgang onder evenementenlocaties Rotterdam Ahoy, Ziggo Dome en AFAS Live.

Op dit moment moeten evenementen zich houden aan een sluitingstijd van 22.00 uur, dient het publiek een zitplaats te hebben en geldt binnen een maximum van 1250 mensen. Over twee weken weegt de overheid de maatregelen opnieuw.

"Wij hebben geen rechtstreeks contact met artiesten. Maar wat wij wel zien is dat het het tweede kwartaal alweer wiebelig en onzeker wordt," zegt Jolanda Jansen, directeur van Rotterdam Ahoy. Ze merkt dat er bij artiesten "onzekerheid heerst" en iedereen "heel bezorgd is of het hier wel mag of kan". Dat leidt er mogelijk toe dat artiesten hun optredens annuleren. "Wij verdienen ons geld door een gebouw te verhuren of iets te organiseren. Als evenementen niet doorgaan, bijvoorbeeld omdat een artiest cancelt, dan is dat ook voor ons heel nadelig."

Onzekerheid

Danny Damman, directeur van de Ziggo Dome in Amsterdam, vreest ook voor afzeggingen. Hij merkt al dat buitenlandse artiesten optredens willen verplaatsen door de onzekerheid over de coronamaatregelen. Artiesten kiezen volgens hem "eieren voor hun geld". "Je ziet nu dat wij vanuit promotors verzoeken krijgen voor vervangende data." Als huurder van de Ziggo Dome weet je op dit moment niet waar je aan toe bent, stelt hij, want er ontbreekt "een langetermijnvisie".

"We merken bij AFAS Live dat iedereen er alles aan doet om shows door te laten gaan", zegt Birgitte de Winter, de directeur van de Amsterdamse concerthal. "Toch merken we dat het voor tours lastig blijft. Internationale artiesten moeten rekening houden met reizen en maatregelen in andere landen. Als je als band zoveel gaten ziet vallen in je schema, maken ze toch de afweging om de tour vroegtijdig te verplaatsen naar later het jaar."

Zo ook de uitverkochte show van de Italiaanse rockband Måneskin. "Wegens de omstandigheden rondom het coronavirus is de band genoodzaakt geweest de geplande tour uit te stellen en daarmee dus ook de show in de AFAS Live." Toch zeggen De Winter en haar collega's positief te blijven. "De situatie in andere landen is een stuk beter voor de cultuursector en we zien dat andere podia weer open kunnen. Onze grootste droom is om weer op volle toeren te draaien."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden