Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eurovisie Songfestival van 10 tot en met 14 mei in Turijn

Eurovisie Songfestival van 10 tot en met 14 mei in Turijn

TURIJN (ANP) - Het Eurovisie Songfestival wordt volgend jaar in Turijn gehouden van 10 tot en met 14 mei. De European Broadcasting Union (EBU) meldt vrijdag ook dat het liedjesfestijn plaatsvindt in evenementenhal PalaOlimpico.

Zeventien steden hadden interesse in het binnenhalen van het songfestival. Eind juli werd duidelijk dat het tussen Bologna, Pesaro, Milaan, Rimini en Turijn zou gaan.

De halve finales van het 66e songfestival zijn op 10 en 12 mei. De grote finale is op 14 mei. Songfestivalbaas Martin Österdahl vindt Turijn "de perfecte stad" om het internationale muziekevenement te organiseren. "Zoals we tijdens de Olympische Winterspelen van 2006 hebben gezien, voldoet PalaOlimpico aan alle eisen die nodig zijn om een mondiaal evenement van deze omvang te organiseren en we zijn zeer onder de indruk van het enthousiasme en de inzet van de stad Turijn, die volgend jaar mei duizenden fans zal verwelkomen."

Derde keer

Dankzij de winst van Måneskin in Rotterdam mag Italië voor de derde keer het songfestival organiseren. Eerder waren Napels en Rome gastheer voor het evenement.

Sietse Bakker, die de afgelopen twee jaar voor Nederland uitvoerend producent van het songfestival was, vindt Turijn een geweldige opvolger van Rotterdam als nieuwe gastheer van het Eurovisie Songfestival. "Felicitaties aan onze vrienden in Italië voor het kiezen van een geweldige opvolger voor Rotterdam. Ik ben benieuwd wat Turijn voor ons in petto heeft", twittert Bakker.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Ik Wil Dansen van Froukje is Song van het Jaar 2021

HILVERSUM (ANP) - Ik Wil Dansen van Froukje is door de luisteraars van VPRO 3voor12 uitgeroepen tot Song van het Jaar 2021. Dat werd donderdag bekendgemaakt in de NPO 1-talkshow M.

4 uur geleden
Rapper Lil Kleine liep hersenschudding op bij beroving

ROTTERDAM (ANP) - Lil Kleine heeft een hersenschudding opgelopen toen hij in Rotterdam bij een beroving op straat werd geslagen met een vuurwapen. In een uitzending van het programma Bureau Rijnmond op regionale omroep RTV Rijnmond zijn beelden getoond van de drie verdachten die de Amsterdamse rapper begin november zijn peperdure horloge afhandig maakten.

6 uur geleden
Rijksmuseum wijdt voor het eerst tentoonstelling aan Vermeer

AMSTERDAM (ANP) - Voor het eerst in zijn geschiedenis komt het Rijksmuseum met een tentoonstelling over de zeventiende-eeuwse meester Johannes Vermeer. De expositie, die in het voorjaar van 2023 is te zien, wordt volgens het Amsterdamse museum de grootste Vermeer-tentoonstelling ooit.

15 uur geleden
Amalia houdt Kemps en Van Nieuwkerk van koppositie Bestseller 60

DEN HAAG (ANP) - Het boek Amalia van Claudia de Breij staat voor de tweede achtereenvolgende week op nummer 1 in de Bestseller 60, maakte Stichting CPNB woensdag bekend. De biografie over de prinses, die volgende week 18 wordt, houdt daarmee nieuwkomer Chansons! van Rob Kemps en Matthijs van Nieuwkerk van de koppositie.

1 dag geleden
Merken breken met tv-familie Meiland na anti-islamquotes Erica

HILVERSUM (ANP) - Meerdere bedrijven hebben de afgelopen dagen de samenwerking opgezegd met de tv-familie Meiland. Aanleiding voor de breuk zijn de anti-islamuitspraken die Erica Meiland onlangs deed in haar biografie.

2 dagen geleden
Bon Bini Holland 3 en Soof 3 komen later uit

DEN HAAG (ANP) - Twee nieuwe Nederlandse films komen later uit vanwege de coronamaatregelen waardoor de bioscopen om 17.00 uur moeten sluiten en minder bezoekers mogen ontvangen. De release van Bon Bini Holland 3 en Soof 3 is voor onbepaalde tijd uitgesteld, zo laten distributeurs WW Entertainment en Dutch FilmWorks weten.

3 dagen geleden
Ahoy zet opnieuw streep door kerstcircus

ROTTERDAM (ANP) - Het Kerstcircus Ahoy gaat ook dit jaar niet door. Vanwege de verscherpte maatregelen rond het coronavirus heeft Rotterdam Ahoy de show geannuleerd.

3 dagen geleden