Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

EU-ministers willen moderne wet energietaks

EU-ministers willen moderne wet energietaks

BRUSSEL (ANP) - De ministers van Financiën hebben de Europese Commissie gevraagd de Europese wetgeving over energiebelasting aan de huidige tijd aan te passen. De richtlijn uit 2003 houdt geen rekening met de nieuwe EU-klimaatdoelen, moderne technologieën en bio- en andere alternatieve brandstoffen.

Ook zijn de lucht- en scheepvaart nu vrijgesteld van belastingen. Volgens minister Wopke Hoekstra "zouden die vrijstellingen geen deel meer mogen uitmaken van de toekomst", hield hij in Brussel zijn Europese collega’s voor. Op initiatief van Nederland riepen negen EU-landen vorige maand de commissie al op een wetsvoorstel te maken voor een Europese vliegbelasting.

De EU streeft ernaar om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Daarvoor moeten de juridische kaders en de gevolgen voor de burgers en de overheidsinkomsten worden onderzocht en vastgelegd. In juni hadden de Europese regeringsleiders opdracht gegeven daar snel werk van te maken.

Meer uit Financieel

Walmart uitblinker op Wall Street, Dow even door 40.000 punten

NEW YORK (ANP) - Walmart, het grootste supermarktconcern in de Verenigde Staten, was donderdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers. Verder klom de Dow-Jonesindex gedurende de handelsdag even tot boven de symbolische grens van 40.000 punten. Later zakte de hoofdgraadmeter weer wat weg.

2 uur geleden
Landelijke pinstoring in winkels is voorbij, aldus Betaalvereniging

DEN HAAG (ANP) - De landelijke storing met pinnen in winkels is voorbij. Dat meldt Betaalvereniging Nederland. De storing begon kort na 18.00 uur. Volgens een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland zorgde de storing voor problemen met 30 tot 40 procent van de pintransacties in winkels.

3 uur geleden
Gemeenteraad Grünheide akkoord met uitbreiding Tesla-fabriek

GRÜNHEIDE (ANP/DPA) - De gemeenteraad van Grünheide, in de buurt van Berlijn, heeft toestemming gegeven voor de omstreden uitbreiding van de grote autofabriek van Tesla in die plaats. Milieuactivisten hebben actie gevoerd tegen die uitbreidingsplannen en protesteerden ook bij die vergadering.

4 uur geleden
Landelijke storing bij pinnen in winkels, meldt Betaalvereniging

DEN HAAG (ANP) - Een landelijke storing zorgt voor problemen met pinnen in winkels. Dat laat Betaalvereniging Nederland weten. De storing begon omstreeks 18.00 uur. Volgens de website allestoringen.nl hebben al duizenden mensen melding gemaakt van de storing.

5 uur geleden
Bijna 5,5 miljoen passagiers op Schiphol in april

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft in april meer passagiers verwelkomd dan in dezelfde maand een jaar eerder. In totaal reisden vorige maand bijna 5,5 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, een toename van bijna 7 procent vergeleken met april vorig jaar.

6 uur geleden
Verzekeraar Aegon bij winnaars op Damrak na handelsbericht

AMSTERDAM (ANP) - Aegon stond donderdag bij de winnaars in de Amsterdamse AEX-index. De verzekeraar kwam met een handelsbericht over het afgelopen kwartaal. Dat werd goed ontvangen door beleggers, want het aandeel Aegon steeg 0,9 procent.

7 uur geleden
Arbeidsinspectie dreigt bagagebedrijven Schiphol met nieuwe boete

SCHIPHOL (ANP) - De Arbeidsinspectie dreigt opnieuw met boetes voor bagageafhandelaren op Schiphol. De fysieke belasting van werknemers bij het sjouwen en in- en uitladen van bijvoorbeeld koffers is bij vier van de zes bedrijven nog steeds te groot. Als de bagageafhandelaren het werk niet verlichten, moeten zij nieuwe dwangsommen tot meer dan een miljoen euro betalen.

8 uur geleden