Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ESPN blijft toch alle duels eerste divisie live uitzenden

ESPN blijft toch alle duels eerste divisie live uitzenden

AMSTERDAM (ANP) - ESPN, de nieuwe naamgever van FOX Sports, blijft voorlopig toch alle duels van de eerste divisie live uitzenden. Het gaat volgens de sportzender om alle wedstrijden van de derde periode.

Op initiatief van ESPN, de clubs en hoofdsponsor Keuken Kampioen werden alle wedstrijden uit de eerste en tweede periode al live uitgezonden om de supporters en sponsors de gelegenheid te bieden hun club te blijven volgen nu toeschouwers niet welkom zijn in de stadions.

Het aantal van tien livewedstrijden per speelronde zou in de derde periode worden teruggeschroefd tot slechts vier duels. Dat betekende al een verdubbeling van het gebruikelijke aantal livewedstrijden per speelronde zoals gebruikelijk voor de coronacrisis.

Supporterscollectief Nederland begon vorige week een crowdfundingsactie om het live uitzenden van alle wedstrijden mogelijk te blijven maken. Volgens het collectief zouden de clubs mogelijk de binding met hun achterban verliezen. "Dit zet de toekomst van clubs onder nog grotere druk", stelde het Supporterscollectief.

400.000 euro

Om ook de resterende zes wedstrijden uit te zenden, was voor de derde periode 400.000 euro extra nodig. In een speciaal ingelaste videobijeenkomst hebben de clubs het belang om supporters en sponsors te bedienen benadrukt en de afspraak gemaakt om als collectief garant te staan voor de financiële consequenties die het mogelijk maken van het uitzenden van de extra zes live wedstrijden per speelronde met zich meebrengen, meldt ESPN.

"De supporters en sponsors zijn enorm belangrijk voor de clubs in de Keuken Kampioen Divisie, daarom willen de clubs ondanks hun eigen zware financiële positie - vanwege de coronacrisis - de live uitzendingen tóch mogelijk maken", aldus Keuken Kampioen Divisie-directeur Marc Boele.

"Het is mooi dat in deze tijden van crisis alle partijen de handen ineen slaan en dat het in dit korte tijdsbestek, dankzij de flexibele medewerking van politie en gemeenten, een heel nieuw speelschema gemaakt kon worden."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Rob Kemps winnaar van De Slimste Mens

HILVERSUM (ANP) - Rob Kemps mag zich De Slimste Mens noemen. De Snollebollekes-zanger kwam vrijdagavond als winnaar van de populaire kennisquiz uit de bus.

1 dag geleden
Paaspop mogelijk verplaatst naar september

SCHIJNDEL (ANP) - De aftrap van het festivalseizoen vindt dit jaar mogelijk later plaats dan normaal. De organisatie van Paaspop, traditiegetrouw in april de opener van het seizoen, overweegt de komende editie naar september te verschuiven, zegt festivaldirecteur Peter Sanders.

2 dagen geleden
Concertgebouworkest speelt telkens als avondklok ingaat

AMSTERDAM (ANP) - Het Koninklijk Concertgebouworkest zal zich elke avond laten horen vanaf het moment dat de avondklok ingaat. Het gaat vanaf zaterdag dagelijks om 21.00 uur korte concerten streamen via Instagram Live. Dat gebeurt onder het motto Stay in, stay tuned.

2 dagen geleden
Nieuwe James Bondfilm opnieuw uitgesteld, nu tot oktober

LONDEN (ANP) - De geruchten gingen al een tijdje, en nu heeft filmstudio MGM bevestigd dat James Bond-film No Time To Die inderdaad pas later dit jaar te zien is. De première stond gepland voor 2 april dit jaar, maar de planning is nu dat de film vanaf 8 oktober 2021 in de bioscopen te zien.

2 dagen geleden
Armin van Buuren kondigt tweedaags State Of Trance-festival aan

UTRECHT (ANP) - Het grootste trancefestival ter wereld, A State Of Trance, komt met een speciale editie naar Utrecht. Dat kondigde dj Armin van Buuren donderdag aan in de duizendste aflevering van het bijbehorende radioprogramma. Op 3 en 4 september is dat evenement in de Jaarbeurs in Utrecht.

2 dagen geleden
'Kans dat Pinkpop doorgaat wordt steeds kleiner'

LANDGRAAF (ANP) - De kans dat Pinkpop deze zomer kan doorgaan wordt steeds kleiner. De woordvoerder van het festival, Niek Murray, zegt dat. Donderdag werd bekend dat het kabinet 300 miljoen euro extra uittrekt voor het garantiefonds van de culturele sector, maar dat geldt enkel voor evenementen vanaf 1 juli. Pinkpop zou dit jaar van 18 tot en met 20 juni zijn.

2 dagen geleden
Kabinet hoopt dat vanaf 1 juli weer evenementen kunnen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet hoopt dat vanaf 1 juli weer grote festivals en andere evenementen met veel publiek kunnen worden gehouden. Er wordt wordt wel een slag om de arm gehouden. De sector verkeert in zwaar weer omdat grote evenementen sinds maart vorig jaar niet meer mogen worden gehouden.

2 dagen geleden