Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ericsson gaat uitrol 5G-netwerk versnellen in Verenigde Staten

Ericsson gaat uitrol 5G-netwerk versnellen in Verenigde Staten

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Zweedse fabrikant van telecomapparatuur Ericsson heeft een grote opdracht binnengehaald om de uitrol van het Amerikaanse 5G-netwerk te versnellen. Het gaat om een meerjarige overeenkomst met het Amerikaanse telecomconcern Verizon Communications ter waarde van 8,3 miljard dollar.

Ericsson profiteert van een toegenomen vraag naar zijn netwerksystemen sinds steeds meer landen de apparatuur van de Chinese concurrent Huawei deels of helemaal weren. Ook de Zweedse autoriteiten besloten het afgelopen najaar netwerkapparatuur van Chinese technologiebedrijven te verbieden bij de aanleg van 5G-netwerken. Ericsson rekent erop dat het marktaandeel blijft verliezen in China doordat Peking vergelijkbare maatregelen gaat nemen om Zweedse apparatuur in de ban te doen.

De verkoop van het Zweedse bedrijf nam in China in het afgelopen kwartaal met 2,5 miljard Zweedse kronen af, omgerekend 244 miljoen euro. Ericsson boekte in het tweede kwartaal een omzet van bijna 5,4 miljard euro. Dat was 1 procent minder dan een jaar eerder, maar op vergelijkbare basis ging het om 8 procent groei. Bij de vergelijkbare basis worden onder meer schommelingen van wisselkoersen buiten beschouwing gelaten. De winst van Ericsson steeg met 51 procent naar 380 miljoen euro.

Trage variant

Verizon verkocht eerder dit jaar voor miljarden dollars de ooit grote internetbedrijven Yahoo en America Online (AOL). Dat geld steekt het telecomconcern vooral in de uitbreiding van zijn 5G-netwerk.

In Nederland bieden de drie grote telecombedrijven KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile al 5G aan. Dat gaat nog wel om de relatief trage variant. De frequenties die veel sneller internet mogelijk maken komen pas over een paar jaar beschikbaar.

Meer uit Financieel

Topman: wapenfabrikant Rheinmetall kan 17 miljard waard worden

DÜSSELDORF (ANP) - De Duitse wapenfabrikant Rheinmetall verwacht de komende jaren flink meer waard te worden. De oorlog in Oekraïne zorgt voor een grote vraag naar munitie en pantservoertuigen, waardoor het bedrijf vorig jaar recordresultaten boekte. Volgens topman Armin Papperger zou de beurswaarde van Rheinmetall kunnen stijgen van 10,5 miljard euro naar 17 miljard euro.

6 uur geleden
Autobedrijven Tesla en GM bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. De autobedrijven Tesla en General Motors (GM) stonden bij de winnaars. Beleggers op Wall Street reageerden positief op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Verder werd vooral gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve volgende week.

21 uur geleden
Kyiv: krimp economie in eerste kwartaal minder sterk dan gedacht

KYIV (ANP/RTR/DPA) - De economie van Oekraïne is in het eerste kwartaal van dit jaar met 10,5 procent gekrompen in vergelijking met een jaar eerder vanwege de Russische invasie van het land. Maar daarmee valt de krimp wel minder sterk uit dan eerder werd gevreesd, aldus de Oekraïense minister van Economische Zaken Joelia Sviridenko.

22 uur geleden
Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

1 dag geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

1 dag geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

1 dag geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

1 dag geleden